Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój Note LTE to jakaś pomyłka. Ma wszystko, czego potrzebuję, ale bateria... Szkoda gadać. Te 3100mAh wystarcza mi na 5 godzin.  :angry:

Więc spróbowałam pobawić się z flashowaniem. Wszystko git, MiFlash, okej. Włącza się bez problemu, sflashowany jest. Tylko że zamiast 8gb wolnego miejsca mam 4gb. Próbowałam wiele razy, obrazy na pewno są okej. Nie wiem co robić, bo Mi PC Suite nic nie pobiera, po 20 minutach jedynie pojawia się komunikat o nieudanym flashowaniu.

Proszę Was serdecznie o pomoc, bo dostanę szału  :mellow:

Kupowałam nową baterię, zupełnie to samo. Więc coś musi być z telefonem. Ale to nie ten problem, chodzi o pamięć.

Opublikowano (edytowane)

Na Allegro od jakiegoś gościa. Pudełko pięknie oryginalne, kabelek oryginalny super. Wiem, że następny telefon jaki kupię to będzie dalej Note 4g, ale do tego trochę czasu. Patrząc na to, co siedzi pod klapką, to oryginał. 

Poza tym ten na filmie to dualsim, więc trochę, siłą rzeczy, poukładane jest inaczej.

Edytowane przez patera
Opublikowano

Angielski, ten od flashowania, 5.9.16 to jest. Instalowałam zipa od MIUI polska z trzy razy, nic. Na tym romie wywalają mi błędy,  ale nie instaluję jeszcze polskiej wersji, ponieważ dalej się bawię i szukam rozwiązania.

A co do miejsca...

Wychodzą 2GB. Przed flashowniem było 5 z groszem (od razu po czyszczeniu bardziej bliżej 6gb). Wiem, ile potrafi zajmować system  :wink:

jn114y.jpg

Opublikowano

ale mówię, że zainstalowałam 4 aplikacje i d*pa xD

używam ES na co dzień, ale aktualnie nie mam jak go zainstalować

poza tym to dziwne, że przed tym wszystkim systemowy manager pokazywał mi 4gb wolnego na spokojnie, co?

Opublikowano

teraz się nie chce w ogóle włączyć xD cały czas na czarnym MI, już od godzin

generalnie to po wipe tak się stało (przy 99% wywala błąd w związku z data)

nie wiem, poważnie

Opublikowano (edytowane)

Też właśnie zamierzam sflashować swojego Redmi Note LTE, ale mam problem nieco innego typu - nie jestem w stanie niczego ściągnąć ze strony: http://en.miui.com/a-234.html

Jest może jakiś mirror lub inna alternatywa zdobycia wersji dla MiFlash?

Konkretnie to chcę ściągnąć "Redmi Note 4G Lastest China Developer Version Fastboot File Download"

ale ani ten ani żaden inny ROM do żadnego tel. nie chce mi się ściągać (po kilkunastu sekundach pobierania następuje "zerwanie" połączenia). Próbowałem wiele wiele razy.

Edytowane przez latet
Opublikowano

Powiedzmy, że jest okej. Ale NIC zajmuje 4gb z 5.

Sprawdź jakimś menedżerem plików z prawami root-a czy coś masz w folderze /data/lost+found

U mnie było tak, że po flashowaniu ubyło nagle 3GB miejsca. Okazało się, że wszelkie stare dane, zamiast zostać usunięte, zostały przeniesione do /data/lost+found

Ręcznie to wykasowałem i odzyskałem 3GB.

Jest to też troszkę przerażające z punktu widzenia ochrony prywatności (MiFlash z założenia powinien wszystko, co mu się wskaże, wykasować).  Ale to już nieco inny temat.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...