Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Telefon świeżo kupiony - nie działa w nim Wifi tzn wykrywa sieci ale nie może się połączyć. Próbowałem na dwóch routerach z dwoma różnymi sieciami, nie połączy się. Zmieniałem chyba wszystkie możliwe ustawienia Wifi, reset do ustawień fabrycznych, reset routera, wrzuciłem nowe MIUI Polska 5.9.24 - nic nie pomogło. Uwalone wifi w telefonie?

Opublikowano

Wipe All Data z poziomu Mi-Recovery robiłem - bez poprawy. Zresztą to chyba tak samo działa jak resetowanie do ustawień fabrycznych z poziomu telefonu w zakładce "kopia i kasowanie danych"

Opublikowano

Ciekawostka. W pracy mam kilka sieci Wifi i dziś próbowałem się z nimi połączyć. Okazuję się że mój Mi4 łączy się tylko z jedną - tą w pasmie częstotliwości 5GHz. Łączy się z nią szybko i połączenie jest stabilne. Natomiast wszystkie inne sieci są w częstotliwości 2,4GHz i nimi się nie połączę a dodatkowo pojawiają się i znikają - nie są widziane ciągle przez telefon. Co to może być?

Opublikowano

Jeśli przełączę na "tylko 5GHz" to filtruje mi sieci i zostawia widoczną tylko tą która jest w paśmie 5GHz  (tylko z tą siecią telefon się łączy). Dla opcji 2,4GHz pokazuje mi tylko sieci w paśmie 2,4GHz a dla opcji "automatycznie" wszystkie sieci. Problem w tym, że nawet jak zaznaczę "tylko 2.4GHz" to sieci mimo dobrego zasięgu pojawiają się i znikają, nie są stabilnie wyświetlane i przede wszystkim nie połączę się z nimi. Przez długi czas mam dla danej sieci 2,4GHz  "uzyskiwanie adresu IP" po czym wyskakuje "zapisana" lub całkiem zniknie na chwilę. Tak jakby była uwalona część Wifi odpowiedzialna za łączność 2,4GHz?

Opublikowano

Wszystkie sieci pokazuje mi jako "zabezpieczona za pomocą protokołu WPA/WPA2" w domu mam niezabezpieczoną i z żadną się nie połączę.

Właśnie znalazłem na en.miui.com/forum temat (nie wiem czy mogę tu wkleić linka) w którym użytkownicy narzekają na słabą jakość połączenia z sieciami 2,4GHz - zostało to zdiagnozowane jako błąd Qualcomma który można rozwiązać za pomocą edycji pliku systemowego. Psikus w tym, że mój mi4 nie ma wolnej prędkości z sieciami bezprzewodowymi 2,4GHz tylko w ogóle się z nimi nie połączy. Nie wiem czy jest sens się bawić w takie edycje systemu i jak to ma się do gwarancji czy po prostu odesłać telefon do Chin.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Mam problem, a mianowicie mój Xiaomi mi4 nie może połączyć się z jedną siecią wifi, która jest w akademiku(AW1). Dodam też, że mogę się z nią połączyć tylko i wyłącznie za pomocą routera , ale wtedy muszę być w pokoju, a tak mógłbym korzystać na terenie całego akademika z internetu. Jest to jedyna sieć z która mój telefon nie może się połączyć, ze wszystkimi innymi mogę się połączyć bez problemu. 

Screenshot_2017-07-20-22-06-15_com.android.settings.png

Screenshot_2017-07-20-22-06-32_com.android.settings.png

Screenshot_2017-07-20-22-06-41_com.android.settings.png

Screenshot_2017-07-20-22-08-54_com.android.settings.png

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...