Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.18.0.WPMCNXM dla telefonu POCO F8 Ultra / REDMI K90 Pro Max (nazwa kodowa myron). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_MYRON_OS3.0.18.0.WPMCNXM_16.zip/download Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
Master Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) rom jest w porządku - musiałem postawić czysta instalke bo któraś z usług które wywaliłem przy debloat uniemożliwiała start systemu - wisiał na tych kropeczkach przy uruchomieniu - wrzuciłem te wywalone usługi w temacie debloat - może pan Kacper ma jakieś sugestie która to taka cwana 🙃 może ta od security ... temat do obadania przy okazji ... wrzucam changeloga do tej wersji system Zoptymalizuj stabilność systemu ◎ Naprawiono sporadyczne anomalie w niektórych scenach Zainstaluj poprawkę zabezpieczeń z listopada 2025 r., aby zwiększyć bezpieczeństwo systemu. kamera Zoptymalizuj komfort użytkowania wstępnie ustawionych parametrów w trybie profesjonalnym. Zoptymalizuj działanie funkcji zachowywania stanu w trybie dokumentu Zoptymalizuj problemy ze stabilnością aparatu zastanawia mnie to jak działa przycisk zasilania ... w opcjach dev włączony 3 way reboot ale pojawia się to co w załączeniu ... na poprzedniej wersji pamiętam że nie było tego problemu a 3 way reboot było wyświetlane dobrze Edytowane 12 Grudnia 2025 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2025 1 godzinę temu, Master napisał(a): zastanawia mnie to jak działa przycisk zasilania ... w opcjach dev włączony 3 way reboot ale pojawia się to co w załączeniu ... na poprzedniej wersji pamiętam że nie było tego problemu a 3 way reboot było wyświetlane dobrze To chyba jest jednorazowo, jak zmienisz z vol+ i power na samo power to pójdzie pewnie tak jak wcześniej. 2 godziny temu, Master napisał(a): wrzuciłem te wywalone usługi w temacie debloat - może pan Kacper ma jakieś sugestie która to taka cwana 🙃 Nie wiem, za dużo ich wywaliłeś
Master Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To chyba jest jednorazowo, jak zmienisz z vol+ i power na samo power to pójdzie pewnie tak jak wcześniej. Nie wiem, za dużo ich wywaliłeś no czytałem opisy które są żeby właśnie czegoś istotnego się nie pozbyć ... system działał luks ale problem występuje szedł po upgrade do tej wersji bo zatrzymał się na ładowaniu systemu i nie poszedł dalej - kombinowałem na różne sposoby ale nic to nie dało - wszystko wróciło do normy jak postawiłem czysta instalke tej wersji 18 ... czyli na pewno któraś z tych usług na na to wpływ - no i tak się zastanawiam która 🙃 ogólnie sporo roboty żeby wszystko na nowo ustawiać stąd wywale tym razem tylko to co poprzednio ... ogólnie sporo usług doszło do listy recommended - w ogóle pierwszy raz to widzę ... tak pytam bo ja za głupi chyba żeby to samemu ogarnąć a może coś się rzuci w oko od razu żeby tego nie ruszać ... tam sporo tych usług dotyczy tylko Chin i tego regionu bo ale skoro nasz system to tak defacto Chińczyk to może tu jest problem ... co przycisku zasilania to jak zmienię na power + volume to faktycznie zaskakuje 3 way reboot ale zastanawia mnie czemu ten monit do zmiany cały czas się wyświetla jak przytrzymam zasilanie ... jest przecież ustawione w gestach jak trzeba - asystent wyłączony ... ogólnie dziwnie to wygląda bo na poprzedniej wersji przytrzymanie zasilania od razu wyrzucało 3 way reboot ... sprawdziłem jeszcze latarkę która jest przypisana pod dwukrotny power - działa luks ... to chyba coś tylko z tym menu restartu / wyłączenia ... Edytowane 12 Grudnia 2025 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2025 Godzinę temu, Master napisał(a): co przycisku zasilania to jak zmienię na power + volume to faktycznie zaskakuje 3 way reboot ale zastanawia mnie czemu ten monit do zmiany cały czas się wyświetla jak przytrzymam zasilanie ... jest przecież ustawione w gestach jak trzeba - asystent wyłączony ... ogólnie dziwnie to wygląda bo na poprzedniej wersji przytrzymanie zasilania od razu wyrzucało 3 way reboot ... Jak wybierzesz "Nie, dziękuję" to nadal tak jest?
Master Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) 16 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jak wybierzesz "Nie, dziękuję" to nadal tak jest? tak ... niezależnie od tego co wybieram to okno zawsze wyskakuje - jak wspomniałem na poprzedniej wersji było oki ... czyli jak się przytrzymało zasilanie przez chwilę to pokazywało się to menu z 3 way reboot jeszcze taki detal z updaterem - tam jest po angielsku komunikat o zaprzestaniu wydawania modułu inject ... szczegół ale daje znać 🙃 Edytowane 12 Grudnia 2025 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2025 2 minuty temu, Master napisał(a): tak ... niezależnie od tego co wybieram to okno zawsze wyskakuje - jak wspomniałem na poprzedniej wersji było oki ... czyli jak się przytrzymało zasilanie przez chwilę to pokazywało się to menu z 3 way reboot Możesz zrobić logcata, w którym wywołasz menu, wybierzesz "Nie dziękuję", i wywołasz menu ponownie, i mi wysłać? (Rozumiem, że teraz jeszcze nie robiłeś żadnego debloatu? Czy już tak?)
Master Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Możesz zrobić logcata, w którym wywołasz menu, wybierzesz "Nie dziękuję", i wywołasz menu ponownie, i mi wysłać? (Rozumiem, że teraz jeszcze nie robiłeś żadnego debloatu? Czy już tak?) nie - teraz nic nie jest ruszane - tak to się zachowuje na tym nowym systemie - na wersji 16 tego nie było na pewno - ja zawsze w skrótach ustawiam żeby to menu wyłączenia / restartu było wybierane po przytrzymaniu tego przycisku power - a asystenta zawsze won ... co ciekawe jak teraz patrzę to w ogóle nie ma reakcji na dłuższe przytrzymanie - za to dobrze reaguje na tą drugą opcję z przyciskiem volume ... pojawia się właściwe menu ale jak przełączę na dłuższe przytrzymanie to zero efektu 🙃 normalne naciśnięcie działa dobrze - tj. blokuje i odblokowuje ekran ... dziwne w ogóle to zachowanie ... a latarka na dwukrotnym power działa elegancko ... ogólnie zawsze mam tak ustawione - czyli asystent won dłuższe przytrzymanie to menu zasilania no i dwukrotny power - latarka - dokładnie to samo miałem ustawione na wersji 16 i śmigało bez problemu - teraz wygląda na to że menu zasilania działa tylko z kombinacja power + volume ... zwykle przytrzymanie dłuższe nie działa w ogóle ... 🙃 update - zrobiłem restart fona i przełączyłem na dłuższe przytrzymanie - teraz jest ok 🙃 Edytowane 12 Grudnia 2025 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi