Skocz do zawartości
  • 0

Poco f8 pro - mikrofon?

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

No powiem że się tego nie spodziewałem. Prawdopodobnie mam problem z mikrofonem, o ile dobrze, rozumiem, bo o ile ja słyszę rozmówcę a rozmówca mnie na głośniku czy zestawie o tyle ,,w tradycyjny,, sposób nie da się rozmawiać . Jakieś pomysły ? Więcej zgłoszeń tego typu ?  I pytanie czy sklep Xiaomi daje możliwość zwrotu nawet gdyby stwierdzili że tel ok po odesłaniu gdy już go używam ?

Edytowane przez Piotr W

34 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Z pomysłów to zobacz czy wyłączone volte i rozmowy wifi.
Spróbować z kartą innego operatora.

Co do zwrotu to teoretycznie na zwroty (14dniowe) przyjmuje się towar/przedmiot nie mający śladów używania.
Inna możliwość to zwrot towaru na niezgodność z umową , umowa była że sprzęt otrzymam sprawny a jest uszkodzony.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

No właśnie ale jak wyłączyć volte bo teżo tym myślałem ale nie widzę w menu. Nawet esim wyłączyłem z drugiej. A że mam f7 to ta sama karta daje normalne połączenie 

• 0
Opublikowano

No właśnie ale jak wyłączyć volte bo teżo tym myślałem .... A że mam f7 to ta sama karta daje normalne połączenie 

Dlatego spróbować z kartą innego operatora, bo może to jakiś specyficzny bug w sofcie.

Karta Orange?

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

Mam ten sam problem w Orange i Play.

Co ciekawe przed chwilą zadzwoniła kurier z Poczty Polskiej z nr Orange na mój nr w Play i stwierdziła, że mnie słychać bardzo dobrze.

Na XDA założyłem wątek i ktoś we Włoszech ma taki sam problem, więc zwrot i wymiana na inną sztukę raczej nie rozwiąże problemu.

OK pani z poczty mnie dobrze słyszała bo rozmowa była z użyciem kodeka HD.

Testowałem przed chwilą połączenie z bratem w sieci Plus, rozmowa była również w HD i zarówno na numerze w Orange i Play nie było problemów.

Zatem kuleje obsługa kodeka HD+ (EVS).

Połączyłem - nie róbmy tu czatu, wystarczy zedytować post :) /Kacper Skrzypek

Edytowane przez radier
  • 0
Opublikowano

Kuleć kuleje ale czy to wszystko rozwiąże. Bo przerzuciłem się na f7 i naawet na głośnym wg mnie jest lepiej. Ale ewidentnie to coś z tym HD+

• 0
Opublikowano

Kodek podczas rozmowy z Samsungiem S21 (Heyah czyli T-Mobile)

EVS_SWB 32K

Cofam jednak to pisałem, że po przełączeniu z głośnika na słuchawkę problem się rozwiązuje. Po chwili jednak znów robi się kaszka.af63b313e98527c555c19b102f507148.jpg

Wysłane z mojego 2510DPC44G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Netoper napisał(a):

Co do zwrotu to teoretycznie na zwroty (14dniowe) przyjmuje się towar/przedmiot nie mający śladów używania.

To jest nieprawda. Towar można zwrócić nawet po otwarciu - czyli ma ślady używania. Masz prawo rozpakować, obejrzeć, pomacać, uruchomić - to wszystko co możesz zrobić np. w sklepie. Możesz nawet system skonfigurować a potem go wyczyścić. Więc mogą mieć ślady używania. Wyjątkiem są towary higieniczne i na specjalne zamówienie (np. customizowane). 

Polityka zwrotów np. na mi.com jest naprawdę fajnie opisana:

https://www.mi.com/pl/support/policy/refund-policy/

Edytowane przez habeck
  • 0
Opublikowano

Potwierdzam, można oddać używany jeśli ktoś chce zrezygnować . Choć myślę że nikt nie chce  Ja np dostrzegłem że dźwięk muzyki na słuchawkach wychwytuje jeszcze więcej treści niż w f7. Zaskoczyło mnie to  

• 0
Opublikowano

No jest to duży problem . Namówiłem żonę na przesiadkę z iPhone i teraz są gromy w domu co to za szajs że nie można rozmawiać ..... Ona jest w Play na w t mobile . Co ciekawe jak się przełączy na głośnomówiący jest ok ale poza tym to jak by dzwoniła z końca swiata

• 0
Opublikowano

jeśli to tylko jakieś bugi / kodeki to może przyszła aktualizacja to rozwiąże ...bo jeśli to coś z hardware to ...upsss ale lepiej pozbyć się takiego delikwenta 

• 0
Opublikowano

Ja mam podobny problem, ludzie mnie słyszą jakbym miał zniekształcony głos i dziwne zakłócenia. Gdy przełączy się na głośnomówiący wszystko wraca do normy. Wykonać zwrot czy jest szansa, że to naprawią szybko bo to strasznie jest uciążliwe... Sieć Play.

• 0
Opublikowano

@PiotrSołtysiak Jak nawiążesz połączenie mając dialer na ekranie to z lewej strony możesz wywołać panel boczny (jeśli go nie wyłączyłeś dla połączeń) i tam wyłącz redukcję szumów. Zobacz czy pomoże.

• 0
Opublikowano

Ja oddałem i kupiłem f7 pro. Nie mogę powiedzieć że jest dużo gorszy. Mi pasuje. Podstawowa różnica to aparaty ale główny jest super - jest w f7 ultra. I ekran też trochę większy. Nie żałuję 

• 0
Opublikowano (edytowane)

Dla wersji Global dziś został wydany nowy ROM:

Version: 3.0.7.0.WPKMIXM

Android: Android 16

Firmware: Recovery

File size: 7.81 GB

Release date: 2025-12-15

Edytowane przez radier
  • 0
Opublikowano

Witam ja jestem w procedurze z zwrotu 2 poco pro 8!!!czy ten Rom poprawił problemy z mikrofonem???

Smartfon jest super ale jak to ma tak wyglądać to zastanawiam się nad kupnem poco F7 bądź poco x7pro??

• 0
Opublikowano

U nas sprzedaje się zapewne EU. Więc trudno powiedzieć na razie. Sugerowałbym f7 pro. Trochę jak wersja comfortline do podstawowej. Jestem b zadowolony. 

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Piotr W

Na alle drogo niektórzy sprzedają Global. Eu to tylko oficjalna dystrybucja. Ogólnie w necie nikt za bardzo nie zgłasza problemów z mikrofonem. To raczej pojedyńcze osoby. Trzeba samemu zgłosić poprzez appkę Opinie. Tam zrobić logi i wysłać. To automat. Chociaż istnieje duże prawdopodobieństwo, że to nie telefon jest winny, ale operator, bo oni wiecznie coś grzebią w swoich konfigach itp.. Raz coś działa, innym razem nie. A Play to już wogóle słaba jakość. Bardzo niestabilna sieć, moim zdaniem. Kiedyś była lepsza... dziś to porażka.

Edytowane przez marcin_poco
  • 0
Opublikowano

No ok ale ja szukając telefonu miałem w ostatnim czasie f6, f7, wczesnej X7 pro, teraz f7 pro i ten f8 pro. Tylko z nim był problem tego rodzaju . 

• 0
Opublikowano

@Piotr W
Ogólnie w necie nikt za bardzo nie zgłasza problemów z mikrofonem. To raczej pojedyńcze osoby.

Pod moim postem na Reddit jest mnóstwo osób mających ten sam problem. To nie wina sieci tylko redukcji szumów w sofcie telefonu.

Wysłane z POCO F8 Pro przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Witam wszystkich.

Dziś tj. 17.12.2025 roku dzwoniłem do serwisu xiaomi polska i Pan poinformował mnie, że do końca tego tygodnia będzie aktualizacja systemu  i że to rozwiąże problem.

Problem jest im znany-nie tylko ja tak mam.

Jak dzwonię do kogoś (nie zawsze-są wyjątki, że słychać mnie u niektórych rozmówców idealnie), to nie można rozmawiać, słychać mnie jakbym był gdzieś w bunkrze-w niektórych przypadkach ten kto dzwoni lub ja do kogoś nie może nic zrozumieć.

Ja zaczekam do końca tego tygodnia na tą aktualizacje.

Jak nie pomoże, dzwonię do Xiaomi i zwracam telefon.

Pozdrawiam

• 0
Opublikowano

Mając telefon 2 tygodnie, dzisiaj go odesłałem, dla mnie to dyskwalifikacja dla sprzętu gdy nie spełnia podstawowej funkcji - rozmowa telefoniczna. Myślałem, że kupując poco z serii F będę w pełni usatysfakcjonowany, niestety pierwsza styczność z tą serią się sparzyłem. Wrocilem do zasłużonego nie do zajechania poco X5 pro 😉

• 0
Opublikowano
16 godzin temu, Grzegorz5555 napisał(a):

Witam wszystkich.

Dziś tj. 17.12.2025 roku dzwoniłem do serwisu xiaomi polska i Pan poinformował mnie, że do końca tego tygodnia będzie aktualizacja systemu  i że to rozwiąże problem.

Problem jest im znany-nie tylko ja tak mam.

Jak dzwonię do kogoś (nie zawsze-są wyjątki, że słychać mnie u niektórych rozmówców idealnie), to nie można rozmawiać, słychać mnie jakbym był gdzieś w bunkrze-w niektórych przypadkach ten kto dzwoni lub ja do kogoś nie może nic zrozumieć.

Ja zaczekam do końca tego tygodnia na tą aktualizacje.

Jak nie pomoże, dzwonię do Xiaomi i zwracam telefon.

Pozdrawiam

Zaskakujące jest to, że serwis potwierdził problem, a nie spławiają klienta na drzewo.

Wyjątki kiedy słychać dobrze polegają na tym, ze wówczas rozmowa wykorzystuje kodek HD a nie HD+ (to zależy przede wszystkim od telefonu po drugiej stronie i sieci komórkowych jakie się łączą). Przy HD+ pomaga wyłączenie redukcji szumów z panelu bocznego podczas rozmowy.

• 0
Opublikowano
11 godzin temu, Barca1976 napisał(a):

Ok to czekam za kasą za zwrot i kupuje 8

Witam mam pytanie Radier czy aktualizacje pobiera z automatu czy samemu trzeba to dograć pozdrawiam