Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy są jakieś aplikacje do blokowania reklam na androida godne polecenia tzn zależy mi na działających i skutecznych apkach bez tzw roota.

U mnie działa AdGuard i jest w miarę OK oczywiście opiera się o VPN i pewnie swoich DNS-ach to chyba najczęściej spotykany sposób na telefony bez root-a.

A są może jakieś inne albo na które należy zwrócić uwagę i nie instalować ?  ja znalazłem jeszcze jakiś open-source AdAway  https://github.com/AdAway/AdAway/releases/tag/v6.1.4

https://f-droid.org/packages/org.adaway/

ale czy to nie jest niebezpieczne jeśli nie ma go na googleplay itd 

Edytowane przez Kris Kinski
Opublikowano (edytowane)

OK zaryzykowałem i zainstalowałem :-) ....powiem wam że po pierwszych testach przez VPN działa równie skutecznie jak AdGuard ... stary ale jary :-)

Edytowane przez Kris Kinski
Opublikowano

adguard sprawdza się bardzo dobrze - choć ja nowym andku bywa że czasami się rozłącza - czego nie było na 15tym ... korzystam z wersji nightly to dość często są aktualizacje ... zobaczymy czy to załatwi sprawę ... ogólnie są się z tym żyć ale co jakiś czas trzeba na nowo załączyć dziada 🙃

Opublikowano

Otóż to. Prywatny DNS adguarda w ustawieniach i nie trzeba żadnych aplikacji, bo one i tak nie zablokują nic więcej na telefonach bez roota, już nie mówiąc, żeby płacić za to.

Opublikowano

Korzystam z dnsów adguarda od wielu lat. W ostatnich miesiąch Google chyba walczy z dnsami, bo ciągle w PC prosi o weryfikacje smsową, podczas logowania. Szczególnie kiedy dns ma swój serwer za granicą a nie w kraju z którego się pochodzi. Nie mówię już, co się dzieje na Youtube, jakie spowolnienie odtwarzania filmów.

Opublikowano

Przecież blokowanie reklam przez DNS na YT nie działa już od dawna.
Jak nie chcesz mieć reklam na YT to albo premium, albo wiadomo.
Na telefonie bez roota na dzień dzisiejszy wystarczy prywatny DNS w ustawieniach telefonu, żadne alikacje nie zrobią nic więcej, bo działają na tej samej zasadzie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.11.2025 o 08:42, kris68 napisał(a):

@Master mam wykupionego liftime na 3 urządzenia i jeszcze nie miałem problemów.

Screenshot_4.jpg

Bez root polecam, używam nawet na Android TV.