Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich. Myślę o zakupie Xiaomi 15T. Czy możecie powiedzieć jak się sprawuje. Czy wszystko działa jak powinno i jakie są plusy i minusy. Chcę zamienić Poco x6 Pro właśnie na ten telefon. Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.11.2025 o 12:48, piterchmiel1 napisał(a):

Dzięki za link. Czytałem gdzieś że czujnik zbliżeniowy kiepsko działa. Chciałbym żeby wypowiedział się ktoś kto używa tego fona. Pozdrawiam 

Właśnie kupiłem. Nie wypowiem się teraz. Jeszcze jest w pudełku 🤪 Później napiszę.

Polecam jeszcze ten test:

https://www.purepc.pl/xiaomi-15t-recenzja-opinia-test-cena-specyfikacja

Z twojego linku wynika, że X15T nie posiada sprzętowego czujnika. Idąc tym tropem, znalazłem takie info:

https://ellipticlabs.com/mfn_news/elliptic-labs-shipping-on-xiaomi-15t-smartphone/

Edytowane przez zbyszkooo
uzupełnienie
  • Like 1
Opublikowano

A się zastanawiałem o co chodzi w moim poco F7, bo zbliżanie do ucha działa zdecydowanie lepiej (rzekłbym że bezbłędnie ) niż w pocox3 ale po wejściu w menu testowe nie pokazuje/nie wykrywa czujnika i myślałem że coś uwalone.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

No właśnie czytałem że ma wirtualny czujnik. I nie zawsze się ekran wygasza i można policzkiem sobie coś przełączyć. Gdzie kupiłeś swojego i ile kosztował?

Edytowane przez piterchmiel1
Opublikowano
No właśnie czytałem że ma wirtualny czujnik. I nie zawsze się ekran wygasza i można policzkiem sobie coś przełączyć. Gdzie kupiłeś swojego i ile kosztował?
Jak pisałem, w F7 działa lepiej (a nawet bezbłędnie) niż jak z fizycznym czujnikiem w x3. Jak to ma się w odniesieniu do 15T to nie doradzę.
Inna sprawa że to co czytałeś, że ktoś ma problemy to ile było takich zgłoszeń i na jakim romie? czy pisali że po ewentualnych aktualizacjach poprawilo się?

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, piterchmiel1 napisał(a):

T-Mobile. 1499,-

Opublikowano (edytowane)

Pierwsze wrażenia i spostrzeżenia. Całkiem przyjemny smartfon. Dla mnie akurat jest wystarczający. Jestem po aktualizacjach systemowych, i zainstalowaniu najważniejszych Apek (nie wszystkie) oraz co najważniejsze usunięciu tego syfu jakim jest GetAPPS. Reklamy zablokowałem ustawieniem prywatnego DNS-a (wymagany restart). Najważniejsze co zauważyłem w 15T. Jest bardziej energooszczędny od Redmi 12 Pro 5G - też na Mediateku. Bardzo fajnie działa czujnik linii papilarnych w ekranie na samym dole. Pewnie i intuicyjnie. O wiele lepiej od umieszczonego bocznie w moich Redmi 10 Pro i 12 Pro. Fajnie leży w dłoni (mam duże ;) )

Edit 20/1/26

całkiem przyjemny smartfon w użytkowaniu. Oszczędny w poborze energii. To miłe zaskoczenie in + dla mnie. Jak pisałem. RN 12 Pro 5G to pożeracz baterii. Mniej więcej dwukrotnie vs. Xaomi 15T.

Edytowane przez zbyszkooo
Edit