Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Kupiłem Xiaomi 14

Wersja OS: 1.0.15.0.  UNCMIXM 

Wersja Android: 14 UKQ1.230804.001

Zależy mi aby podczas wykonywania połączeń była możliwość nagrywania rozmów tak jak dawniej w chińskich ROMach.

Któryś z ROMów na forum ma tą opcję? czy muszę szukać jakichś zagranicznych tajskich wersji? Jeśli tak to jak by się nazywała taka wersja jakiej mam szukać?

@EDIT

Odblokowanie urządzenia wyjaśniłem a więc załóżmy że telefon jest odblokowany i interesuje mnie tylko ROM z nagrywaniem rozmów, który to ?

Edytowane przez Dmytro Bojko
Opublikowano
11 minut temu, Dmytro Bojko napisał(a):

Witam !

Kupiłem Xiaomi 14

Wersja OS: 1.0.15.0.  UNCMIXM 

Wersja Android: 14 UKQ1.230804.001

Próbowałem jak dawniej odblokować bootloadera ale jest komunikat "The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold"

Zależy mi aby podczas wykonywania połączeń była możliwość nagrywania rozmów tak jak dawniej w chińskich ROMach.

Jest jakiś ROM który bezpiecznie mogę zainstalować pomimo zablokowanego bootloaderza Xiaomi 14 ? Który ROM mogę zainstalować bezpiecznie ?

nic nie zainstalujesz na zablokowanym telefonie ... jak byś zrobił unlock - oficjalnie / płatnie nieoficjalnie - to jeśli Twój telefon jest z globalnej dystrybucji - ostatnia litera w oznaczeniu kodowym to G - wtedy możesz wrzucić system global desygnowany na region Tajwan lub Indonezja - no i będziesz mieć to nagrywanie ... rom wrzucasz programem miflash z zaznaczona opcja wipe + lock ... rom musi być pobrano w wersji fastboot i końcówka pliku to musi być TGZ ...

• Like 1
Opublikowano

mam podany "model: 23127PN0CG" , czyli mogę odblokować?

miałem konto Xiaomi z lokacją "China" i na nim błąd wyskakuje "The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold"

gdy dodałem urządzenie do innego mojego konta Xiaomi z lokacją "Polska" to już tego błędu nie ma, ale podczas dodawania urządzenia "do odblokowania" w ustawieniach programisty, wyskakuje jakiś inny komunikat, żebym skorzystał z "Xiaomi Community"...

odpaliłem aplikację "Xiaomi Community" , kliknąłem guzik "Unlock Device" to mi wyświetliło komunikat, że mam wrócić jutro... 😅 rozumiem że jutro będę mógł odblokować ten telefon?

A w jaki sposób dopasować ROM? Czy już nie ma czegoś takiego jak dopasowywanie i każdy ROM siada na odblokowane urządzenie?

Opublikowano
29 minut temu, Dmytro Bojko napisał(a):

mam podany "model: 23127PN0CG" , czyli mogę odblokować?

miałem konto Xiaomi z lokacją "China" i na nim błąd wyskakuje "The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold"

gdy dodałem urządzenie do innego mojego konta Xiaomi z lokacją "Polska" to już tego błędu nie ma, ale podczas dodawania urządzenia "do odblokowania" w ustawieniach programisty, wyskakuje jakiś inny komunikat, żebym skorzystał z "Xiaomi Community"...

odpaliłem aplikację "Xiaomi Community" , kliknąłem guzik "Unlock Device" to mi wyświetliło komunikat, że mam wrócić jutro... 😅 rozumiem że jutro będę mógł odblokować ten telefon?

A w jaki sposób dopasować ROM? Czy już nie ma czegoś takiego jak dopasowywanie i każdy ROM siada na odblokowane urządzenie?

jak interesuje Cię temat unlocka to polecam zajrzeć do działu tutoriale - tam jest cały temat o tym i są opisane przygody z tym związane ... też różne porady ... niektórym się udaje niektórym nie ... ogólnie najlepiej spróbować powiązać urządzenie w opcjach programisty zaraz po odrzuceniu zgody w apce community ... może przejść ... a jeśli chodzi o samą apke to tam trzeba próbować dostać zgodę w ściśle określonym okienku czasowym ... bo jest jakiś limit tych zgód ... cholera wie po co oni tak to utrudniają ... a jak się nie uda to zostaje płatna metoda - na telefonie z końcówką G powinno się udać ... ROM dopasowujesz zawsze pod dystrybucję telefonu ... jeśli masz odblokowany telefon to możesz korzystać też z domu Xiaomi eu - instalujesz to skryptem w trybie fastboot - na tym tomie nie możesz blokować już telefonu - a jeśli chcesz po wgraniu zablokować i mieć nagrywanie rozmów to masz tylko opcje pobrania globalnego systemu na region Tajwan lub Indonezję - wtedy wrzucasz to miflashem z opcją zablokowania (telefon też uruchamiasz przed wrzuceniem w trybie fastboot) innych opcji nie ma ...

Opublikowano

a jeśli chodzi o aplikację "Xiaomi Community", tam wyskakuje komunikat że mam wrócić dnia 02.09 (dziś jest 01.09), patrzeć na to co pisze? czy to po prostu napis z pały ... i trzeba co jakiś czas sprawdzać a nie wg tej daty?

Opublikowano
13 minut temu, Dmytro Bojko napisał(a):

a jeśli chodzi o aplikację "Xiaomi Community", tam wyskakuje komunikat że mam wrócić dnia 02.09 (dziś jest 01.09), patrzeć na to co pisze? czy to po prostu napis z pały ... i trzeba co jakiś czas sprawdzać a nie wg tej daty?

tam o którejs godzinie trzeba to kliknąć o zgodę ... chyba na nasz czas to 1800 ... ale z pamięci pisze ... i trzeba codziennie próbować aż zaskoczy albo zrobić jak pisałem ... czyli mieć w drugiej zakładce otwarte opcje programisty i OEM unlock - i jak tylko będzie odrzucenie w community przelaczyc się na tą drugą zakładkę i spróbować powiązać telefon z kontem ... może się uda ... raz jeszcze polecam dział tutoriale i temat o odblokowaniu ....przygód co nie miara ... od spektakularnych sukcesów po dramatyczne porażki ... świetna lektura ma ... ja zrobiłem unlock płatnie i machnąłem na to ręką ... szkoda czasu i nerwów ... 🙃

Opublikowano

o kurde, ok to sam dziś to zrobię xD
przecież to wystarczy skrypt odpalić o 18:00 żeby przeklikał zapytanie o odblokowanie :P a później już wg starej metody odczekać 1-3 dni i usunąć blokadę.

• Dmytro Bojko zmienił(a) tytuł na Xiaomi 14 - jaka wersja OS ma nagrywanie rozmów ?
Opublikowano

@kris68

wczoraj przegapiłem północ w Chinach, ale dziś o północy przeklikałem odblokowanie .. no i się udało ..

Nie ukrywam, użyłem skryptów do klikania - bo ręcznie pewnie ciężko byłoby się wstrzelić idealnie w północ :D

także jak coś to mogę za połowę tej stawki odblokowywać telefony jakby ktoś chciał 😇

Teraz tylko 72h odczekać i bawić się nowym nabytkiem :D

hyhu.thumb.png.733c461de6281f5c0b28fb051de3327c.png

Opublikowano

Szczęściarz . Pogratulować, ale mi się nie chce bawić i teraz nie mam potrzeby. Świadomie zablokowałem bootloader, bo teraz po tym, co robi Google to już nie ta zabawa z telefonem.

Opublikowano
1 godzinę temu, kris68 napisał(a):

Szczęściarz . Pogratulować, ale mi się nie chce bawić i teraz nie mam potrzeby. Świadomie zablokowałem bootloader, bo teraz po tym, co robi Google to już nie ta zabawa z telefonem.

Gpay działa znów jak coś.

Opublikowano
Godzinę temu, FromWP napisał(a):

A na zrzucie Mi unlock

a no to Mi Unlock 😜 ja tam nie śledze nazw tych programów 😁 ten program nie nazywał się kiedyś Mi Flash ?

Weź tu nadąż za tymi nazwami... pierw MIUI... teraz Hyper OS... XD

najważniejszy jest przekaz - że da się samemu 😜  

Opublikowano
27 minut temu, Dmytro Bojko napisał(a):

a no to Mi Unlock 😜 ja tam nie śledze nazw tych programów 😁 ten program nie nazywał się kiedyś Mi Flash ?

Weź tu nadąż za tymi nazwami... pierw MIUI... teraz Hyper OS... XD

najważniejszy jest przekaz - że da się samemu 😜  

miflash jest cały czas ... tym wrzucasz ROM i możesz zablokować z powrotem fona ... a miunlock - to sam wiesz 🙃 trochę działa odwrotnie ... z jednej strony "zeruje fona" a z drugiej wiadomo ... no da się - oficjalnie pewnie też by się w końcu udało - ja nie miałem czasu się do to bawić bo musiałem szybko zrobić nowego fona - na starego czekał jeden z forumowiczów i nie chciałem żeby czekał bez sensu 🙃

Opublikowano
26 minut temu, Muzyk napisał(a):

jak to ?

Działa działa. Tylko trochę trzeba się naszarpać. Jednak wole gpay niż curve. Ale u mnie wystąpił skutek uboczny, że revolut przestał działać 😆