Skocz do zawartości
  • 0

Brak sieci

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Dwa albo trzy dni temu zrobiłem aktualizację najnowszą, wszystko było ok, do dzisiaj bo musiałem zresetować telefon i od tego momentu nie wykrywa mi sieci, pokazuje Orange numer itp ale nie chcę do żadnej zarejestrować.  Karta SIM działa w drugim telefonie więc odpada. Co to może być. 

Dopiero wykonałem restart do ustawień fabrycznych dalej to samo. Czyli aktualizacja popsuła mi telefon?

Edytowane przez Paweł Zwolak

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

IMG20250824104021.thumb.jpg.e6a4a17923c9cee9960001c21b40e2e8.jpg

Godzinę temu, Netoper napisał(a):

Zobacz czy nie masz włączonego Volte i Vowifi

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Nie mam czegoś takiego.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Tak wiem nie to, chciałem zobrazować co się dzieje. Ale i tak nie mam jak coś zaktualizowałem parę dni temu do OS 2.0.203.0VNNEUXM 

Screenshot_2025-08-24-18-26-45-162_com.android.phone.jpg

• 0
Opublikowano
Godzinę temu, Marrik napisał(a):

Takie głupie pytanie, ale kiedyś miałem coś podobnego. Po uruchomieniu telefonu był ekran żeby wbić PIN karty SIM?

Nic nie było, próbowałem już ustawiać 3G potem 4G wyszukuje sieci ale nie mogę połączyć z żadną. 

• 0
Opublikowano

No i właśnie. Jak miałeś ustawiony PIN do karty SIM to nie połączysz się z siecią dopóki nie podasz PINu na telefonie. Miałem tak kiedyś na Mi Note 10 Lite, po włączeniu nie było możliwości wpisania pinu i telefon nie łączył się z siecią. Spróbuj może włączyć i wyłączyć tryb samolotowy, jak nie pojawi się okno wpisania PINu to trzeba będzie jeszcze raz wgrać system. Widocznie aktualizacja coś popsuła, bo ekran z wpisaniem PINu powinien pojawić się po uruchomieniu telefonu.
Ewentualnie przełóż kartę SIM do drugiego slotu. Zobacz czy tam się pojawi.

• 0
Opublikowano (edytowane)

A więc tak PINu nigdy nie miałem na tej karcie, drugi slot to samo pobrałem i zainstalowałem jeszcze raz od nowa system (Gemini mi podpowiada co można zrobić xd) nic nie pomaga dalej to samo.   Dodam że telefon nowy miesiąc ma ( bez gwarancji jak coś)

Screenshot_2025-08-24-22-47-10-749_com.android.phone.thumb.jpg.953c4de4d93976c80b8b39c2d41251e2.jpg

• 0
Opublikowano

Skoro karta działa w innym telefonie to proponuję taki myk.
W tym innym telefonie włącz pin do karty SIM, później przełóż tą kartę do tego telefonu i zobaczy czy wyświetli się okno do podania PINu.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Mamy przyczynę telefon który kupiłem został zablokowany IMEI przez Orange 

,,Wyjaśniamy, że jest ono własnością Orange, a jego użytkownik nie ma prawa go sprzedać.

Urządzenie posiada blokadę IMEI.,,