Skocz do zawartości
  • 0

Nie można uruchomić telefonu w trybie fastboot kombinacją przycisków -Vol i Power.

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Ciekawa sytuacja, że można telefon włączyć i wyłączyć przyciskiem Power, można uruchomić telefon przyciskami w trybie recovery, a nie można uruchomić przyciskami w trybie fastboot i nie pomaga trzymanie -Vol i Power powyżej 6. sekund.

Można oczywiście uruchomić telefon w trybie fastboot poleceniem konsolowym z poziomu komputera przy włączonym debugowniu USB, ale to jest dosyć upierdliwe, że najpopularniejszy sposób uruchamiania fastboot u mnie nie działa.

Przyciski są sprawne i działają bez zająknięcia.

W Mi 11 Lite 5G w Opcjach programisty moźna było rozszerzyć menu uruchamiania i uruchamiać telefon w trybie fastboot z poziomu Androida, ale w 14T "dobrzy ludzie" wycięli tę użyteczną funkcję.

Edytowane przez Licht

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Licht napisał(a):

Ciekawa sytuacja, że można telefon włączyć i wyłączyć przyciskiem Power, można uruchomić telefon przyciskami w trybie recovery, a nie można uruchomić przyciskami w trybie fastboot i nie pomaga trzymanie -Vol i Power powyżej 6. sekund.

Można oczywiście uruchomić telefon w trybie fastboot poleceniem konsolowym z poziomu komputera przy włączonym debugowniu USB, ale to jest dosyć upierdliwe, że najpopularniejszy sposób uruchamiania fastboot u mnie nie działa.

Przyciski są sprawne i działają bez zająknięcia.

w Xiaomi eu można uruchomić tryb fastboot przytrzymując dłużej przycisk zasilania i wybierając tryb restartu do fastboota ... tylko trzeba to włączyć najpierw w opcjach programisty ... można też tak przejść do trybu recovery - albo całkowicie wyłączyć lub normalnie zrestartować - fajna sprawa

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano
Teraz, Master napisał(a):

w Xiaomi eu można uruchomić tryb fastboot przytrzymując dłużej przycisk zasilania i wybierając tryb restartu ... tylko trzeba to włączyć najpierw w opcjach programisty ... można też tak przejść do trybu recovery - albo całkowicie wyłączyć lub normalnie zrestartować - fajna sprawa

Tak miałem w Mi 11 Lite 5G i też mi się to bardzo podobało.