Skocz do zawartości
  • 0

Brak WiFi calling

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Czesc. Mam Redmi notę 12 pro i mam problem. Nie wyświetla mi się WiFi calling przy karcie w Orange. Jak włożyłam plusa to pokazuje, a przy Orange nie. W Orange mówią że nic z tym zrobić nie mogą, bo usluga jest u nich włączona , Pan z obsługi z Xiaomi prosi o wysłanie nr imei urządzenia oraz o potwierdzenie wlaczenia usługi. 
najpierw kazali wymienić kartę - wymieniona nic to nie zmieniło. 
Kazali dzwonić do Orange , że to u nich jest to nie aktywowane. 
Orange mówi, że u nic wszystko jest włączone. 
co mogę zrobić ? Czy to może być przez to , że telefon jest wzięty w Plusie ? 
Dziwne jest to dla mnie, bo zarówno w Xiaomi jak i Orange mówią że nie 

proszę o pomoc 

Edytowane przez Angelika Piecek

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

te ustawienia o których pisał pan Kacper to to ... część tego co tu widać aktywuje się właśnie tymi kodami ... one po wpisaniu znikają ale pojawiają się wtedy dodatkowe opcje do wyboru ... ja u siebie to nawet nie wiem czy to wifi calling w ogóle działa 🙃 temat znany i lubiany ...

Screenshot_2025-06-05-11-17-41-456_com.android.phone.jpg

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano
1 minutę temu, Angelika Piecek napisał(a):

U mnie się nic nie zmienia po wpisaniu tego kodu. Nadal nic się nie wyświetla 

ten kod to trzeba potwierdzic jeszcze polaczeniem - czyli tak jakby zadzwonic na ten numer - o ile pamietam ... na romie xiaomi eu to jest domyslnie wlaczone i nie trzeba kombinowac z kodami ... w ogole wlasnie dobrze byloby gdzies potwierdzic ze na tym modelu co masz bedzie to dzialac ... jesli operator to obsluguje i jest to aktywne w Twojej taryfie to w sumie nic wiecej nie da sie zrobic ... zostaje kwestia dostepnosci do tych ustawien ... moze to tez zalezec od routera wifi ... ale tego nie jestem pewny ... u mnie raz ta ikonka vowifi sie pojawia a raz nie - w ogole zyje swoim zyciem :)

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Możesz spróbować kodem *#*#vowifi#*#* (*#*#869434#*#*), wtedy być może opcja pojawi się w ustawieniach.

Kody nie działają z kartą Orange od kilku lat. Na Miui i HyperOS.

• 0
Opublikowano

Jak wpisywałam ten kod to odrazu znikał po wpisaniu ostatniej gwiazdki. 

nie wiem co teraz zrobić , bo u mnie zasięg słaby ( mieszkam na wsi ) , a nie działa wcale WiFi calling. 

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Angelika Piecek

Podaj jeszcze: Ustawienia>O telefonie>Wersja OS. Jeśli jest moźliwość, to proszę wyjąć kartę sim i przełączyć do innego telefonu, który obsługuje wifi calling, by wykluczyć, problem aktywacji na numerze. Z tym różnie bywa. 

Edytowane przez marcin_poco