Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.203.0.VOACNXM dla telefonu Xiaomi 15 Ultra (nazwa kodowa xuanyuan). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_XUANYUAN_OS2.0.203.0.VOACNXM_15.zip/download Instalacja modemu, która była konieczna przy instalacji poprzednich wersji oprogramowania, nie jest obecnie konieczna. ROM wykryje wariant urządzenia i wgra odpowiedni obraz. Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1 1
Master Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) juz pobieram ... normalnie z serwera bo przez updater nie idzie sie wbic ... w ogole to sie zastanawiam po co oni wypuszczali ta poprzednia wersje 2.1 - build 122 - skoro tydzien pozniej wskakuje juz 2.2 ... no nic ... jak wrzuce i obadam to bedzie update ... mam nadzieje ze jest duzo do poprawy ... jak wszystko bedzie luks to nudno troche bo nie ma o czym pomarudzic na forum wrzucone w fona - na razie wyglada dobrze ... jak bede mial chwile i sie ogarne z robota to wrzuce wiecej infa ... poki co trzeba robic za grosze na kapitaliste ... pierwsza uwaga to poprawki zabezpieczen od Xiaomi z maja - zakladki z poprawkami od Googla dalej nie ma ... ikonka vowifi dalej robi swoje (czyli ladnie po upodacie wskoczyla tam gdzie trzeba a po kilku minutach zdechla ... o dziwo wrocila na swoje miejsce i jest widoczna nawet przy marnym zasiegu wifi ... zobaczymy co bedzie dalej - a dalej jest bez zmian ... raz jest raz nie - czyli tu bez zmian w porównaniu do wersji 2.1) ... widzety na swoich miejscach - czyli jest ok (pisalem tez ze bylo juz ok na ostatniej wersji 2.1) w galerii pojawily się w końcu te trzy kropki i można pobrać wtyczki do edytora SI - załącznik w pasku statusu można dodać ikonkę budzika - to powinno wielu ucieszyć bo było narzekanie na to w paru wątkach ... można też wyłączyć wskaźnik prywatności - to samo co powyżej 🙃 tłumaczenia dla AI subtitles to pan Kacper w temacie ... nie będę tu nic wrzucać ... ps. co mi jeszcze wpadło w oko to wywalenie certyfikatu w sklepie Play - w poprzedniej wersji był ... załącznik ps2. jeśli kogoś interesuje pełny changelog to w oryginale jest tutaj https://miuiver.com/xuanyuan-v2-0-203/ można sobie wrzucić do translatora i obadac ... albo użyć opcji tłumaczenia w przeglądarce ... Chrome ma takie coś ... nie wiem jak inne bo praktycznie korzystam tylko z Chroma 🙃 Edytowane 29 Maja 2025 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Maja 2025 Autor Opublikowano 28 Maja 2025 2 godziny temu, Master napisał(a): ps. co mi jeszcze wpadło w oko to wywalenie certyfikatu w sklepie Play - w poprzedniej wersji był ... załącznik To jest wprost powiązane ze zmianami w Play Integrity niestety. 2 godziny temu, Master napisał(a): można też wyłączyć wskaźnik prywatności - to samo co powyżej 🙃 Działa to u Ciebie? U mnie na betach nie działało w ogóle.
Master Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) W dniu 28.05.2025 o 15:58, Kacper Skrzypek napisał(a): To jest wprost powiązane ze zmianami w Play Integrity niestety. Działa to u Ciebie? U mnie na betach nie działało w ogóle. no mam wyłączony teraz ... włączę i zobaczę czy będzie się pojawiać - jeśli tak to wyłączę i zobaczymy ... dam znać za jakiś czas ... co do sklepa Play to mi to jakoś nie przeszkadza specjalnie ale od razu rzuciło się w oczy ... portfel Googla pokazuje że jest ok ... sprawdzałem inne apki - w tym bankowa i mobywatela i też jest ok ... ps. jeśli ten wskaźnik prywatności to ta zielona kropeczka z prawej strony to faktycznie wyłączenie tego nie działa ... 🙃 ps2. gdzieś w czeluściach netu widziałem że jest nowa wersja 205 ... Edytowane 30 Maja 2025 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi