bartekffw Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Na tych modułach płatności blik u mnie chodzą. Ale to jest jakaś loteria bo na innym telefonie trzeba było kombinować jeszcze z HMA. Aktualnie mam Magisk Alfa ale ponoć nowy Kitsune jest lepszy
kris68 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Podziwiam, że wam się chce z tym bawić. Ja jeszcze parę lat temu, jak miałem parę mniej lat to i owszem 😜, ale teraz jak niestety 57 stuknęło tak, tak..... to już nie mam ochoty. Uwielbiam telefony Xiaomi, ale polityka Google mnie wku....a. Na kiego czorta im to mieszanie. Rozumem bezpieczeństwo, ale chyba ich, a nie nasze.... Jako że od gówniarza bylem maniakiem kompów począwszy od Commodore 64, potem przejechałem wszystkie firmy chyba i skończyłem na blaszaku PC, a teraz dwa lapki. Tak sam z komórkami pierwszy to Alcatel na baterie paluszki i minuta rozmowy za 2 zł chyba. A potem dziesiątki telefonów, z klapką, smartfonów. Ale do rzeczy, chcę być na bieżąco z softem Xiaomi, bo mimo wszystko HyperOS mnie fascynuje, pozostałem na Xiaomi 14 Ultra ze względu na optykę Leica (a zawód wyuczony fotograf z papierami), @Master wie, o co chodzi. Mam tę przystawkę foto do Xiaomi wiec smartfon tylko przez Google do fotografii i pozostawaniu na bieżąco z systemem. A niestety do spraw i finansów, na co dzień Samsung Galaxy A55 5G, i Motorola Razr 60 5G. Ktoś powie, że jestem walniętym maniakiem, ale tak już mam lubię poznawać nowe systemy. Sorry admini, za offtop. 1 1
marcin_poco Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, kris68 napisał(a): Podziwiam, że wam się chce z tym bawić. Ja się już nie bawię od kilku lat. Gdy chciałem płacić w sklepie, to nagle wszystko się wysypało. Od tego momentu tylko zablokowany bootloader i lekkie czyszczenie globala system śmiga jak szalony. Dobrze, że Xiaomi nie zablokowało ADB. Wtedy można usuwać co się chce. Edytowane 15 Stycznia przez marcin_poco
dudijack Opublikowano 16 Stycznia Autor Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) W dniu 10.01.2026 o 16:12, bartekffw napisał(a): Mc Donalds mi ruszył po użyciu App Manager i zablokowaniu elementy śledzące. Być może też to zadziała do płatności ale to sprawdzę jak mi padną, póki co blik zbliżeniowy działa po użyciu HMA Jakiego Managera używałeś? Możesz podać link? PS. Odpowiem sam sobie. LINK do jednego z najlepszych menadzerów aplikacji. Edytowane 16 Stycznia przez dudijack Link do aplikacji.
bartekffw Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 4 godziny temu, dudijack napisał(a): Jakiego Managera używałeś? Możesz podać link? PS. Odpowiem sam sobie. LINK do jednego z najlepszych menadzerów aplikacji. Dokładnie tego
Alucard Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Te płatności Google są dziwne. Jakiś czas temu przestały mi działać, kombinowałem z tymi sposobami co udostepniliscie, chwilę działało i przestało. Dałem sobie spokój ale w piątek nic nie zmieniając wszedłem w portfel, znikła mi wcześniej dodana karta, dodałem znowu i jak do tej pory płatności telefonem działają...
bartekffw Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Taki myk jeszcze. Płatności blik się wywaliły. Użyłem HMA aby całkowicie aplikacje bankową odizolować od innych aplikacji. Dałem włącz płatności, teraz już nie wyskakiwało że urządzenie jest niewłaściwe tylko się zawiesiło. Po tym wróciłem do HMA i wyłączylem aplikacje bankową z ukrywania i po tym płatności dały się włączyć.
Kubala94 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego W dniu 24.01.2026 o 17:10, bartekffw napisał(a): Taki myk jeszcze. Płatności blik się wywaliły. Użyłem HMA aby całkowicie aplikacje bankową odizolować od innych aplikacji. Dałem włącz płatności, teraz już nie wyskakiwało że urządzenie jest niewłaściwe tylko się zawiesiło. Po tym wróciłem do HMA i wyłączylem aplikacje bankową z ukrywania i po tym płatności dały się włączyć. Mógłbyś napisać jak to zrobiłeś? I co to jest HMA.
dudijack Opublikowano 9 Lutego Autor Opublikowano 9 Lutego W dniu 5.02.2026 o 13:00, Kubala94 napisał(a): I co to jest HMA. Tutaj masz wszystko na ten temat. 1
Kubala94 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Tutaj masz wszystko na ten temat.DziękiWysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka
tomiq75 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Zrobiłem według tego poradnika i wszystko działa płatności w mBanku.. Polecam Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi