Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Maja 2025 Opublikowano 21 Maja 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.122.0.VOACNXM dla telefonu Xiaomi 15 Ultra (nazwa kodowa xuanyuan). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_XUANYUAN_OS2.0.122.0.VOACNXM_15.zip/download Instalacja modemu, która była konieczna przy instalacji poprzednich wersji oprogramowania, nie jest obecnie konieczna. ROM wykryje wariant urządzenia i wgra odpowiedni obraz. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
Master Opublikowano 21 Maja 2025 Opublikowano 21 Maja 2025 (edytowane) pobieram przez updatera systemowego ... idzie całkiem sprawnie ... wrzucę info w update jak poszło ... changeloga nigdzie nie widzę - jak znajdę też wrzucę 🙃 system wrzucony - oczywiscie przez fastboota - poki co wyglada ze wszystko w porzadku i pierwsze uwagi co do poprzedniej wersji - na pewno nowsze sygnatury zabezpieczen od Xiaomi - kwietniowe - problem z widzetami ktore rozwalaja sie po restarcie / update zostal zalatwiony - elegancko wszystko wyswietlilo sie jak nalezy - takze nie bylo restartu launchera jak poprzednio ... - w zakladce status zabezpieczen nadal nie ma informacji co do wersji aktualizacji zabezpieczen od Googla - ikonka vowifi po upodate ladnie wskoczyla ale to chwilowo tylko - bo jak rozlaczylem wifi i polaczylem znowu to tradycyjnie zaginela - to co pisal pan Kacper odnosnie zmian w testach integrity to u mnie na razie w portfelu googla pokazuje ze wymogi sa spelnione ... zobaczymy kiedy wywali - na pewno trzeba zrobic korekte tlumaczen w napisach AI - bo cos chyba tam sie zmienilo ... też może to tłumaczenie rozmów ... ogólnie jak już pisze to wrzucam co znalazłem jeśli chodzi o tłumaczenia 🙃 proszę nie bić ... ps. patrzac po oznaczeniu tej wersji zakladam ze to nadal jeszcze tzw. hyper 2.1 - na 2.2 czekamy nadal? Edytowane 21 Maja 2025 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Maja 2025 Autor Opublikowano 21 Maja 2025 1 godzinę temu, Master napisał(a): na pewno trzeba zrobic korekte tlumaczen w napisach AI - bo cos chyba tam sie zmienilo ... też może to tłumaczenie rozmów ... ogólnie jak już pisze to wrzucam co znalazłem jeśli chodzi o tłumaczenia 🙃 proszę nie bić ... No właśnie wstrzymuję się z dodawaniem tłumaczenia na tę chwilę, bo tej apki nie modyfikowałem pod tym względem, a jestem niemal pewien że poprawią to w nowszej wersji. Jeśli przez najbliższe ~2 tygodnie nic w tej kwestii się nie zadzieje, no to dodam. 1 godzinę temu, Master napisał(a): ps. patrzac po oznaczeniu tej wersji zakladam ze to nadal jeszcze tzw. hyper 2.1 - na 2.2 czekamy nadal? Tak, jeszcze nie wydali 2.2 stable.
Master Opublikowano 21 Maja 2025 Opublikowano 21 Maja 2025 (edytowane) z tą ikonka vowifi to w ogóle jest dziwna sprawa ... jak wspomniałem po update systemu ładnie wskoczyła i przez jakiś czas sobie posiedziała a potem zdechła 🙃 z tego co wcześniej pisaliśmy w tym temacie możliwym problemem był router ... mam fona podłączonego do arrisa z kablówki (wifi 5 czyli w AC na 5ghz) czasami tą ikonka się pojawia czasami nie ... niezależnie od siły sygnału ... kiedyś czasami pomagało jak w ustawieniach GSM wyłączyło się ta funkcję odczekali chwilę i włączyło ale to raz pomaga a raz nie - dzisiaj próbowałem to nie pomogło ... w każdym razie ostatnio u matki wymieniałem router ze starego Asusa który pracował na standardzie n - żeby trochę zwiększyć zasięg i szybkość - wziąłem tplinka w standardzie ax - fon bezproblemowo się z tym łączy i też na paśmie 5ghz siła sygnału maks no i też to vowifi nie zaskakuje ... czyli wygląda na to że potencjalne problemy z moim routerem z kablówki chyba można wykluczyć ... zastanawiam się czy podobna sytuacja występuje też u innych userow 15 ultra z romem Xiaomi eu ... ogólnie to vowifi jakoś nie jest dla mnie czymś typu "must have" i mogę bez tego żyć ale zastanawia mnie ta losowość kiedy to się pojawia i to że po restarcie telefonu / upgrade systemu zawsze to jest aktywne (tzn. nie wiem czy jest ale ikonka w pasku statusu by o tym świadczyła ...) no a potem to znika i czasami się pojawia nie wiadomo czemu 🙃 na tym drugim routerze w standardzie ax chyba ani razu się nie pojawiła a jest on u matki już chyba ze 2 tygodnie ... często odwiedzam to zawsze sprawdzam czy to zaskoczy - no i nie ... więc jeśli router możemy wykluczyć - a wszystko na to wskazuje - to przyczyna musi chyba być gdzieś w sofcie ... a może to też kwestia sieci GSM / operatora? ale jesli tak to czemu ta ikonka jednak sie pojawia po restarcie / update? nie powinni byc jej wcale ... sorki że się rozpisalem ale poza brakiem tej zakładki z aktualizacją google Play w security to chyba jeszcze jedyne co mi nie daje spokoju (trzecia sprawa były widżety ale w tej wersji problem już nie występuje o czym wspomniałem w pierwszym poście ...) ps. znowu wskoczyła i siedzi ... 🙃 czemu - nie wiem ... nic nie zmieniane w ustawieniach ... router ten sam - wszystko jak było w ustawieniach ... może ma nocny "tryb życia" ... 🙃 update ... dzisiaj pierwszy raz zaskoczyło vowifi na routerze ax ... załącznik ... Edytowane 22 Maja 2025 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi