banana1banana1 Opublikowano 14 Maja 2025 Opublikowano 14 Maja 2025 (edytowane) Podobnie jak u Kolegi: wgrywałem ze 2 h temu obraz global: psyche_eea_global_images_OS1.0.8.0.TLDEUXM_20241125.0000.00_13.0_eea_8a7873c96f.tgz żeby finalnie wgrać jakiś modyfikowany system. Niestety w okienku MiFlash dopiero w trakcie wgrywania oprogramowania zorientowałem się, że jest zaznaczone "claean all and lock" zamiast "clean all". Zmieniłem to w trakcie system wgrał się, ale na początkowych ekranach w dolnej części brak "otwartej kłódeczki" oraz w zakładce "stan odblokowania mi" bez włożonej karty sim oraz podłączenia do internetu, widnieje status urządzenie jest zablokowane. 1 czy zatem urządzenie jest na pewno zablokowane ? 2 zalogowąłem się do MI unlock, zaktualizowałem sterowniki ale pojawił się błąd 1004. Próbowałem wymusić unlock, ale lipa. Wyświetliła się sugestia try later. Ponowiłem próbę po skutecznym zalogowaniu się do konta mi na telefonie. Niestety przy ponownym logowaniu do Mi Unlock prośba o kod wysłany sms-em na poprzedni nr telefonu, do którego nie mam już za bardzo dostępu. Telefony Xiaomi odblokowywałem już kilka razy skutecznie, ale trzeba było czekać np: Po drodze jakieś pojawiały się niejasności, ale się udawało. Co zrobić w tej sytuacji, żeby tylko odblokować bootloader ? Widziałem obszerny temat: ale jak to wygląda na to tą chwilę i z Harmony OS 108 ? Urządzenie krajowe z media expert. Znalazłem jakiś nie oficialny sposób: no ale możę sie uda oficialnie Próbowałem zainstalować xiaomi comunnity z : https://miuipolska.pl/jak-odblokowac-bootloader-na-hyperos/ , ale system zgłasza, że pakiet jest nie prawidłowy. Na koncie Xiaomi mam przypisany region Polska. Uruchomiłem je kilka lat temu. Ostatio odblokowaywałem ten sam tel w lutym 2024. Edytowane 14 Maja 2025 przez banana1banana1
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Maja 2025 Opublikowano 14 Maja 2025 1. Tak, masz zablokowany bootloader. 2. Na HyperOS, w oficjalnym wariancie, trzeba mieć zgodę od Xiaomi przez Xiaomi Community, co jest trudne. Niektórym udawało się to ominąć (możesz przejrzeć parę ostatnich stron podlinkowanego wątku). Na Xiaomi 12X być może zadziałają różnego rodzaju bypassy, które udają, że to MIUI 14. Problem może być jednak z kontem, skoro nie możesz się na nie zalogować... W teorii można by spróbować inne, ale nie wiem, czy przejdzie.
banana1banana1 Opublikowano 15 Maja 2025 Autor Opublikowano 15 Maja 2025 (edytowane) Dzięki. Pobrałem xiaomi comunnity jako czyste najnowsze apk, system przyjął. Zalogowałem sie na wczoraj utworzone konto, ale info, że trzeba czekać 30 dni. Przelogowałem się w smartfonie na stare konto mi (udało się bez weryfikacji nr tel, ale był włożona karta sim i internet przez nią). Zgodnie z instrukcją: miuipolska.pl/jak-odblokowac-bootloader-na-hyperos/ Pojawił się tylko komunikat: miui quota limit reached, please try again after 05/16 00:00 gmt+8 czyli muszę poczekać z kolejnym zapytanie do północy w Chinach i tym samym g 18 w PL. Pytania przy okazji: 1 w starym koncie próbowałem wczoraj zmienić domyślny nr telefonu na inny, do którego posiadam dostęp. W formularzu było zbyt wiele prywatnych pytań ,wybrałem niemal przy każdym, że nie chcę podawać takich danych. Procedura tym samym nie powiodła się. Być może coś nieprawidłowo kliknąłem. Jest jakiś inny prosty sposób, żeby podmienić numer tel ? Pytam, bo obawiam się, że wieczorem przy kolejnej próbie i uruchamianiu Mi unlock może pojawić się konieczność odczytania kodu wysyłanego przez sms. 2 Poprawcie na forum, żeby po założeniu wątku automatycznie aktywowała się obserwacja , co jest obligatoryjne na innych forach. 3 Co do nie oficjalnych metod napisano, że procedura https://droidwin.com/how-to-bypass-xiaomi-hyperos-bootloader-unlock-requirement/ NOTE: Both the bypass methods given below will only work for China devices that have been updated from MIUI to HyperOS. It will not work on non-Chinese devices or Chinese devices running HyperOS out of the box. Keeping that in mind, let’s get started. Jak to rozumieć ? "chińskie" czyli chińskie marki czy czasem nie chińska wersja ?? Podsumowując dotyczy TYLKO chińskich marek, na których dokonano aktualizacji z MIUI do HyperOS i nie działa na innych nie chińskich markach z preinstalowanym hyperOS ? Edytowane 15 Maja 2025 przez banana1banana1
Marrik Opublikowano 15 Maja 2025 Opublikowano 15 Maja 2025 Powiązałeś konto z telefonem w opcjach programisty?
banana1banana1 Opublikowano 15 Maja 2025 Autor Opublikowano 15 Maja 2025 (edytowane) Próbowałem tylko wcześniej i nieskutecznie, bo jak dobrze pamiętam na starym i nowym loginie pojawiała się prośba o konieczność rejestracji na community. Jako, że jestem już po skutecznej rejestracji na community na obu loginach czy spróbować ponownie to zrobić teraz na nowym loginie czy poczekać do momentu kiedy zresetują się chińskie serwery ? Rozumię, że musi być włożona karta sim oraz internet przez nią, nie przez wi-fi ? Coś jeszcze ? Edytowane 15 Maja 2025 przez banana1banana1
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Maja 2025 Opublikowano 15 Maja 2025 1 godzinę temu, banana1banana1 napisał(a): w starym koncie próbowałem wczoraj zmienić domyślny nr telefonu na inny, do którego posiadam dostęp. W formularzu było zbyt wiele prywatnych pytań ,wybrałem niemal przy każdym, że nie chcę podawać takich danych. Procedura tym samym nie powiodła się. Być może coś nieprawidłowo kliknąłem. Jest jakiś inny prosty sposób, żeby podmienić numer tel ? Pytam, bo obawiam się, że wieczorem przy kolejnej próbie i uruchamianiu Mi unlock może pojawić się konieczność odczytania kodu wysyłanego przez sms. Nie miałeś dodanego maila do konta? Gdybyś miał, to można byłoby dodać potem numer na account.xiaomi.com. 1 godzinę temu, banana1banana1 napisał(a): Poprawcie na forum, żeby po założeniu wątku automatycznie aktywowała się obserwacja , co jest obligatoryjne na innych forach. Sprawdzę potem. 1 godzinę temu, banana1banana1 napisał(a): Jak to rozumieć ? "chińskie" czyli chińskie marki czy czasem nie chińska wersja ?? chińska wersja telefonu. Przy czym ten bypass: https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass powinien przejść również na globalnej jak sądzę. 32 minuty temu, banana1banana1 napisał(a): Jako, że jestem już po skutecznej rejestracji na community na obu loginach czy spróbować ponownie to zrobić teraz na nowym loginie czy poczekać do momentu kiedy zresetują się chińskie serwery ? Rozumię, że musi być włożona karta sim oraz internet przez nią, nie przez wi-fi ? Coś jeszcze ? Na nowym loginie będziesz musiał poczekać 30 dni aż w ogóle będziesz mógł aplikować. Dodanie w opcjach programisty oczywiście przez kartę SIM. 1
banana1banana1 Opublikowano 15 Maja 2025 Autor Opublikowano 15 Maja 2025 (edytowane) Miałem dodany @, wczoraj grzebałem nawet coś w zakładkach recovery email i phone, ale widocznie przeoczyłem w końcu. Dzięki za przypomnienie. Przed chwilą podmieniłem numer ! Kody potwierdzające przychodziły na @, banalna procedura. Przed chwilą próbowałem w "stan odblokowania Mi" zalogować się na stare konto , ale wyskoczył komunikat: "Couldn't add. Please go to Mi community to apply for authorisation and try again" Chodzi o autoryzację, która powinna być możliwa po północy czasu chińskiego ? Edytowane 15 Maja 2025 przez banana1banana1
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Maja 2025 Opublikowano 15 Maja 2025 20 minut temu, banana1banana1 napisał(a): Chodzi o autoryzację, która powinna być możliwa po północy czasu chińskiego ? Tak. Spróbuj bypassem, który podeslalem. 1
banana1banana1 Opublikowano 15 Maja 2025 Autor Opublikowano 15 Maja 2025 (edytowane) Spróbowałem rady Szanownego Kolegi Zagrobelny ! pkt 2 i zgodnie ze wskazówkami otworzyła się kłódka Jeszcze raz dziękuje Mordeczki za pomoc i cenne wskazówki ! Edytowane 15 Maja 2025 przez banana1banana1
Rekomendowane odpowiedzi