LordViader Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Zakupiłem na allecostam uszkodzony telefon 11 pro 5g żeby sobie go naprawić. Ekran wymieniłem. Blokadę googla zdjąłem . Wszystko niby działa ale. Po włożeniu karty orange wyszukał wszystkie sieci, ale do ządnej się nie zalogował. Gdy włożyłem kartę Virgin znów wyszukał wszystkie sieci ale zaolgował sie do tylko do Virgin 2G. Do Virgin 3G lub LTE się nieloguje. Czy może ktoś pomóc bo całkiem zgłupiałem.
Master Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Opublikowano 19 Kwietnia 2025 37 minut temu, LordViader napisał(a): Zakupiłem na allecostam uszkodzony telefon 11 pro 5g żeby sobie go naprawić. Ekran wymieniłem. Blokadę googla zdjąłem . Wszystko niby działa ale. Po włożeniu karty orange wyszukał wszystkie sieci, ale do ządnej się nie zalogował. Gdy włożyłem kartę Virgin znów wyszukał wszystkie sieci ale zaolgował sie do tylko do Virgin 2G. Do Virgin 3G lub LTE się nieloguje. Czy może ktoś pomóc bo całkiem zgłupiałem. może @Acid coś podpowie ...
Acid Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Dwie rzeczy mi się nasuwają. Skoro wymieniałeś sam ekran to możliwe, że nie docisnąłeś anteny (albo od płyty albo od płytki USB). Sprawdź czy nie jest luźna. Kiedyś tak miałem i był zasięg ale 2G. Druga rzecz to wada płytki USB - tam w tym modelu o ile kojarzę dobrze jest moduł SIM. Może ktoś rozbił ekran i przy okazji upadł to uszkodziła się płytka (albo może co bardziej prawdopodobne płyta główna...)
Rekomendowane odpowiedzi