Sephriot Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Naklejał ktoś już szkło hartowane i może polecić takie, na którym czytnik odcisków palców nie sprawia problemów?
marcin_poco Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Telefon posiada fabryczną folie ochronną. Po co to psuć?
Sephriot Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2025 21 minut temu, marcin_poco napisał(a): Telefon posiada fabryczną folie ochronną. Po co to psuć? Moim zdaniem ta folia chroni jedynie przed rysami. W przypadku upadku szkło hartowane ochroni ekran przed stłuczeniem dużo efektywniej niż folia.
Master Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Opublikowano 16 Kwietnia 2025 56 minut temu, Sephriot napisał(a): Naklejał ktoś już szkło hartowane i może polecić takie, na którym czytnik odcisków palców nie sprawia problemów? do czytnika ultrasonic szkło to nie bardzo ... trzeba szukać folie hydrozelowa ...
marcin_poco Opublikowano 18 Kwietnia 2025 Opublikowano 18 Kwietnia 2025 W dniu 16.04.2025 o 21:38, Sephriot napisał(a): szkło hartowane ochroni ekran przed stłuczeniem dużo efektywniej niż folia Od tego jest Gorilla Glass W moim przypadku gumowe etui robi robotę. Telefon nie wypada z ręki. Wiem, że te wszystkie szkła hartowane naklejane robią więcej szkody, niż pożytku. Nie dość, że brzydkie, to robi refleksy, zaburza dotyk i czujnik palca. Gra nie warta świeczki. Psuć sobie telefon i męczyć się z korzystaniem, to bez sensu. Jak boisz się o telefon, to ubezpiecz. A jeśli już musisz takie wynalazki kupować, to jest coś takiego jak 3mk szkło hybrydowe. Koszt ok 50zł. Jest na twój telefon. Wpisz w Google, to ci wyskoczy stronka 3mk.
Bodzio47 Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Ja nakleiłem to https://allegro.pl/oferta/2x-szklo-hartowane-na-ekran-ochronne-do-poco-f7-pro-ultra-szybka-spacecase-17381089307 Czytnik działa szybko i celnie. Generalnie szkło bardzo dobrze dopasowane, narazie nie odkleja się po bokach. Moge polecić.
Sephriot Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2025 15 godzin temu, Bodzio47 napisał(a): Ja nakleiłem to https://allegro.pl/oferta/2x-szklo-hartowane-na-ekran-ochronne-do-poco-f7-pro-ultra-szybka-spacecase-17381089307 Czytnik działa szybko i celnie. Generalnie szkło bardzo dobrze dopasowane, narazie nie odkleja się po bokach. Moge polecić. Dzięki 😉
Master Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Opublikowano 20 Kwietnia 2025 ja osobiście polecam coś od 3mk - te szkła / folie z już nałożona warstwa klejąca są problematyczne tak w montażu jak i używaniu ... u siebie próbowałem takie coś założyć to raz że bardzo łatwo zepsuć przy zakładaniu no i przy zaokrąglonych ekranach szybko zaczyna to odkazić po bokach i zbiera się wszelki syf ... 3mk instalujemy na mokro / polmokro żel sam odparowuje i zostaje luks gładka powierzchnia bez żadnych artefaktów do tego super trzyma z każdej strony
Piotr W Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 A ja polecam folię z t mobile. Może to i nie klasa światowa ale mam na dwoch tel i zero problemów. Czasem mozna w magenta moments dostać za 1 zł
kris68 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Popieram @Master tylko 3mk może tania nie jest ale łatwa w montazu i spełnia swoje zadanie w 100 %. 1
Master Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 ogólnie te od 3mk kładzione na mokro z żelem to chyba jedyne które udało mi się luks założyć ... bez problemu ... nawet jak coś tam zostanie czy będzie to wyglądało ogólnie kiepsko to na drugi dzień się samo skoryguje ... do tego po montażu można lekko skorygować położenie jak coś nam lekko krzywo wyjdzie ... w tych klejonych to już nie bardzo ... a już na zakrzywionym ekranie szczególnie - na płaskim jeszcze nie zakładałem chyba - ale miałem inne folie / szkła to zawsze jakaś bieda była ... trzeba też pamiętać żeby nie kłaść szkła na czytniki ultrasonic ... ogólnie te fabryczne folie też nie są złe ale w przypadku etui które nie wystaje ponad ekran na wszelki wypadek warto założyć coś lepszego ...
Kris Kinski Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Tu znalazłem szkło hartowane na POCO F7 i jakieś ułatwienie do montażu w/w .... tylko niestety nigdy nie próbowałem takiego rozwiązania czy ono jest skuteczne ? to jakiś stelaż plastikowy / foliowy do precyzyjnego ustawienia tak myślę. Może już ktoś taki kupił i podzieli się czy warto ? Szkło Hartowane do Poco F7
Master Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 ja miałem takie coś z pozycjonerem wkładanym do USB - tam się zaczepialo szkło z warstwą ochronną na takie kołeczki i teoretycznie to pomaga - w praktyce i tak była bieda żeby dobrze założyć ... z taką ramka to nie miałem styczności ... ogólnie ze swoich doświadczeń to zdecydowanie polecam sposób montażu z żelem jak w właśnie w 3mk o którym wspomniałem ... na prawdę dobry patent i nie trzeba dodatkowo kombinować 🙃 w sumie przy tych cenach co są na Ali to można spróbować - duża strata jakby co nie będzie a i doświadczenie jakieś zawsze ... napisz potem i swoich przygodach ... to pożałujemy jak się nie uda i wychwalimy w odwrotnej sytuacji 🙃
Piotr W Opublikowano 19 Grudnia 2025 Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) Tak, ta ramka bardzo pomaga. Oczywiście to jest do szkieł tylko. Pomaga ale osobiście nie trafiłem na dobre szkło. Myślę że można by kupić coś z taką ramką a szkło jakieś inne, lepsze. Nie sprawdzają co wkładasz w ramkę. Sama ramka to b fajny pomysł. Edit. Nakleiłem nillkin. Jest ok jeśli chodzi o odcisk palca i bardzo dobrze gdy idzie o przyklejenie. To znaczy odcisk działa troszkę gorzej a szkło jest przyklejone i nie odkleja się na bokach Edytowane 6 Stycznia przez Piotr W
Rekomendowane odpowiedzi