Sephriot Posted April 16 Posted April 16 Naklejał ktoś już szkło hartowane i może polecić takie, na którym czytnik odcisków palców nie sprawia problemów?
Sephriot Posted April 16 Author Posted April 16 21 minut temu, marcin_poco napisał(a): Telefon posiada fabryczną folie ochronną. Po co to psuć? Moim zdaniem ta folia chroni jedynie przed rysami. W przypadku upadku szkło hartowane ochroni ekran przed stłuczeniem dużo efektywniej niż folia.
Master Posted April 16 Posted April 16 56 minut temu, Sephriot napisał(a): Naklejał ktoś już szkło hartowane i może polecić takie, na którym czytnik odcisków palców nie sprawia problemów? do czytnika ultrasonic szkło to nie bardzo ... trzeba szukać folie hydrozelowa ...
marcin_poco Posted April 18 Posted April 18 W dniu 16.04.2025 o 21:38, Sephriot napisał(a): szkło hartowane ochroni ekran przed stłuczeniem dużo efektywniej niż folia Od tego jest Gorilla Glass W moim przypadku gumowe etui robi robotę. Telefon nie wypada z ręki. Wiem, że te wszystkie szkła hartowane naklejane robią więcej szkody, niż pożytku. Nie dość, że brzydkie, to robi refleksy, zaburza dotyk i czujnik palca. Gra nie warta świeczki. Psuć sobie telefon i męczyć się z korzystaniem, to bez sensu. Jak boisz się o telefon, to ubezpiecz. A jeśli już musisz takie wynalazki kupować, to jest coś takiego jak 3mk szkło hybrydowe. Koszt ok 50zł. Jest na twój telefon. Wpisz w Google, to ci wyskoczy stronka 3mk.
Bodzio47 Posted April 19 Posted April 19 Ja nakleiłem to https://allegro.pl/oferta/2x-szklo-hartowane-na-ekran-ochronne-do-poco-f7-pro-ultra-szybka-spacecase-17381089307 Czytnik działa szybko i celnie. Generalnie szkło bardzo dobrze dopasowane, narazie nie odkleja się po bokach. Moge polecić.
Sephriot Posted April 20 Author Posted April 20 15 godzin temu, Bodzio47 napisał(a): Ja nakleiłem to https://allegro.pl/oferta/2x-szklo-hartowane-na-ekran-ochronne-do-poco-f7-pro-ultra-szybka-spacecase-17381089307 Czytnik działa szybko i celnie. Generalnie szkło bardzo dobrze dopasowane, narazie nie odkleja się po bokach. Moge polecić. Dzięki 😉
Master Posted April 20 Posted April 20 ja osobiście polecam coś od 3mk - te szkła / folie z już nałożona warstwa klejąca są problematyczne tak w montażu jak i używaniu ... u siebie próbowałem takie coś założyć to raz że bardzo łatwo zepsuć przy zakładaniu no i przy zaokrąglonych ekranach szybko zaczyna to odkazić po bokach i zbiera się wszelki syf ... 3mk instalujemy na mokro / polmokro żel sam odparowuje i zostaje luks gładka powierzchnia bez żadnych artefaktów do tego super trzyma z każdej strony
Recommended Posts