Jump to content

Recommended Posts

Posted

Naklejał ktoś już szkło hartowane i może polecić takie, na którym czytnik odcisków palców nie sprawia problemów?

Posted
21 minut temu, marcin_poco napisał(a):

Telefon posiada fabryczną folie ochronną. Po co to psuć?

Moim zdaniem ta folia chroni jedynie przed rysami. W przypadku upadku szkło hartowane ochroni ekran przed stłuczeniem dużo efektywniej niż folia. 

Posted
56 minut temu, Sephriot napisał(a):

Naklejał ktoś już szkło hartowane i może polecić takie, na którym czytnik odcisków palców nie sprawia problemów?

do czytnika ultrasonic szkło to nie bardzo ... trzeba szukać folie hydrozelowa ...

Posted
W dniu 16.04.2025 o 21:38, Sephriot napisał(a):

szkło hartowane ochroni ekran przed stłuczeniem dużo efektywniej niż folia

Od tego jest Gorilla Glass :) W moim przypadku gumowe etui robi robotę. Telefon nie wypada z ręki. Wiem, że te wszystkie szkła hartowane naklejane robią więcej szkody, niż pożytku. Nie dość, że brzydkie, to robi refleksy, zaburza dotyk i czujnik palca. Gra nie warta świeczki. Psuć sobie telefon i męczyć się z korzystaniem, to bez sensu. Jak boisz się o telefon, to ubezpiecz. A jeśli już musisz takie wynalazki kupować, to jest coś takiego jak 3mk szkło hybrydowe. Koszt ok 50zł. Jest na twój telefon. Wpisz w Google, to ci wyskoczy stronka 3mk.

Posted

ja osobiście polecam coś od 3mk - te szkła / folie z już nałożona warstwa klejąca są problematyczne tak w montażu jak i używaniu ... u siebie próbowałem takie coś założyć to raz że bardzo łatwo zepsuć przy zakładaniu no i przy zaokrąglonych ekranach szybko zaczyna to odkazić po bokach i zbiera się wszelki syf ... 3mk instalujemy na mokro / polmokro żel sam odparowuje i zostaje luks gładka powierzchnia bez żadnych artefaktów do tego super trzyma z każdej strony