Skocz do zawartości

Xiaomi 14 - HyperOS 2 by Xiaomi.eu - OS2.0.109.0.VNCCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.109.0.VNCCNXM dla telefonu Xiaomi 14 (nazwa kodowa houji).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_HOUJI_OS2.0.109.0.VNCCNXM_15.zip/download

Od tej wersji wgrywanie modemu oddzielnie po aktualizacji ROM-u nie jest konieczne. ROM sam wgra odpowiedni plik pod odpowiedni wariant urządzenia.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Opublikowano
10 minut temu, nexxus2 napisał(a):

A ta beta, to gdzie jest dostępna ???

oficjalnie nie dostaniesz ... na serwerze bet nie wrzucają ...

Opublikowano (edytowane)

Aktualizacja zabezpieczeń datowana na 2025.04.01, ale ta googlowa pomimo już kolejnej próby i niby pobierania, nadal tkwi na 2025.02.01 :-(

Edytowane przez nexxus2
Opublikowano
5 godzin temu, nexxus2 napisał(a):

Aktualizacja zabezpieczeń datowana na 2025.04.01, ale ta googlowa pomimo już kolejnej próby i niby pobierania, nadal tkwi na 2025.02.01 :-(

adb shell pm uninstall com.google.android.captiveportallogin

Potem powinno przejść.

Opublikowano
7 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Potem powinno przejść.

już kiedyś o tym wspominałem ale chyba nikt nic sensownego w temacie nie napisał ... u mnie w ogóle nie ma informacji o zabezpieczeniach Googla ... czyli ani nie wiadomo z jaką data są te zabezpieczenia ani nie można zrobić wyszukania aktualizacji ani w sumie w ogóle nie wiadomo czy są 🙃 może tak ma być ale wolałbym mieć jakieś potwierdzenie / zaprzeczenie w tym temacie 🙃 

Screenshot_2025-04-13-15-19-44-977_com.android.settings-edit.jpg

Opublikowano
10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Potem powinno przejść.

Dzięki, poszło, ale i tak aktualizacja jest spóźniona o miesiąc względem Xiaomi :-)

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie no, tak raczej nie powinno być. Nie zagwarantuję jednak, że w ramach debloatu nie usunąłeś czegoś, co to sprawdza.

debloat mam zrobiony dokładnie ten sam który był w przypadku 14 pro - a tam ta poprawka była widoczna i można było ją aktualizować ... nic więcej nie wywalalem bo to sprawdzony zestaw usług do usunięcia i nie miałem z nim żadnych problemów ... stąd właśnie mnie zastanawia czemu to nie jest widoczne ... na 14 pro pamiętam że bywały momenty że też tego nie było ale potem się pokazywało ... czyżby to zależało też od Googla? czy to widzimy czy nie? w każdym razie ciekawe 🙃 a w ogóle można jakoś sprawdzić - poza tym statusem zabezpieczeń - czy ta poprawka od Googla w ogóle jest w systemie? tam w ustawieniach można jeszcze wejść w prywatność ale też nie widać statusu Google Play ...

co ciekawe podobny problem zgłosił też jakiś typ na forum Xiaomi eu ... też 15 ultra ... dwa ostatnie załączniki ... gość wrzucił też print screena który wygląda dokładnie jak u mnie ... i wrzucił też print screena znalezionego w necie jak to powinno być - czyli z tą pozycją google Play ... dwa ostatnie zrzuty ... on pisał o wersji 110 - u mnie na żaden wersji która miałem wrzuconą nie było tej pozycji ... czyli też na 107 i teraz na 117 ...

Screenshot_2025-04-13-18-00-09-864_com.android.settings-edit.jpg

Screenshot_2025-04-13-18-14-25-008_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2025-04-13-18-18-25-404_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2025-04-13-18-20-59-240_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2025-04-13-18-21-15-170_com.android.chrome-edit.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano

Hej.

Zauważyłem że aparat mimo że ma zablokowany dostęp do GPS,po uruchomieniu jest zielona kulka,też tak macie? Nie powinno tak być 

Opublikowano

No po rozwinięciu właśnie aparat korzysta z GPS,przynajmniej nie informował mnie w ten sposób wcześniej.mam zablokowane  w aparat korzystanie z GPS 

Opublikowano (edytowane)

Tak.tak mi się wyświetla podczas używania aparatu.

Kilka prób z innymi aplikacjami włącznie z Google Maps.

Zielony punkt się pojawia wyłącznie z dodaniem uprawnień do lokalizacji.

W aplikacji aparat jest cały czas od tej wersji romu

Co ciekawe,jest identycznie na ostatnim Romie w Xiaomi 12

Screenshot_2025-04-15-09-28-30-806_com.android.camera.jpg

Edytowane przez mikidar