Tomasz Galicki Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Czołem wszystkim! W ciągu ostatnich dni, nagle przestały działać mi powiadomienia aplikacji na opasce. Nie zwróciłem uwagi, abym miał ostatnio jakiekolwiek aktualizacje systemu bądź aplikacji. Dane techniczne: Telefon: ONEPLUS Nord CE 2 IV2201 Opaska: Xiaomi SmartBand 9 D7F7. Wykonywane działania: - zresetowanie zegarka do ustawień fabrycznych - reinstalacja aplikacji MiFitness oraz czyszczenie pamięci aplikacji. - restart telefonu - ponowne parowanie zegarka - nadane wszystkie możliwe uprawnienia w aplikacji w menadżerze aplikacji telefonu Problematyka: - nagle z jakiegoś powodu w aplikacji MiFitness w zakładce "Powiadomienia i połączenia", opcja "Powiadomienia aplikacji" zmieniała mi się na "Wył". - po wejściu opcję "Powiadomienia aplikacji" w celu nadania uprawnień wyświetla się komunikat jak na załączonym zrzucie ekranu tj: "Wymagane uprawnienia, Zezwól tej aplikacji na wykorzystywanie powiadomień, aby wyświetlać je na monitorze aktywności. Stosowne uprawnienia można przyznać w Ustawieniach. Rozwiąż problemy". Po kliknięciu "OK" przechodzę do kolejnego ekranu ze spisem aplikacji "dozwolonych" i "odmówiono." Po próbie kliknięcia w jedno z "Mi Fitness" ekran wraca mi znowu do komunikatu o Wymaganych Uprawnieniach gdzie znów muszę kliknąć "OK" i się zapętla. Przy próbie kliknięcia w drugie "Mi Fitness" otrzymuję komunikat o "Aplikacja Ustawienia wciąż przestaje działać". I w ten sposób nie jestem w stanie zmienić ani uprawnień do powiadomień, ani wejść w ogóle w jakiekolwiek opcje tych powiadomień, które wyświetlają się pod komunikatem o wymaganiu uprawnień ;/. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek rady, ponieważ zegarek służy mi tylko i wyłącznie do powiadomień jednej aplikacji, do niczego innego go nie używam i właśnie stracił dla mnie użyteczność :(.
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 W opcjach aplikacji Mi Fitness (w ustawieniach) zezwoliłeś na dostęp do ograniczonych ustawień (powinno to być w 3 kropkach)? Z tego co widzę w innych wątkach to pomagało.
Tomasz Galicki Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2025 (edytowane) Widziałem ten wpis w internecie, u mnie taka opcja po kliknięciu 3 kropek nie widnieje :/. Zastanawiam się czy to nie problem po stronie samego systemu, bo z poziomu ustawień nie mogę zmienić ustawień do żadnej aplikacji, po prostu ustawienia "aplikacje ze specjalnym dostępem" -> "powiadomienia na urządzeniu i w aplikacjach" mi sie wykrzacza Edytowane 11 Kwietnia 2025 przez Tomasz Galicki
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Być może tak jest, w normalnej sytuacji raczej nie powinno tak być. Możesz to zgłosić do OnePlusa, może naprawią.
Tomasz Galicki Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2025 (edytowane) https://community.oneplus.com/thread/1832620255394922505 Tutaj ten temat został otwarty, dam znać w weekend po uwaleniu telefonu do fabryki. Edytowane 11 Kwietnia 2025 przez Tomasz Galicki
krzysiek czerwonka Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 (edytowane) Jako że w dziale 7pro pewnie już nikt nie odpisze to zapytam tutaj. Żonie zamiast tekstu powiadomien ( SMS, Messenger, połączenie telefoniczne itp ...) pojawiają się kwadraty tak jak na zdjęciu. Stało się to nagle. Opisy wemubopaski pojawiają się bez problemu. Aplikacja mifitnes Band 7pro Redmi9pro Wszystko już wiekowe, ale po co zmieniać jak działa 😀 Reset opaski robiony. Wyczyszczone dane aplikacji i usunięta aplikacja z telefonu . Edytowane 13 Lipca 2025 przez krzysiek czerwonka
Rekomendowane odpowiedzi