Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W RTV Euro AGD, Mediaexpert itp. ten telefon jest wszędzie po około 2200 zł (teraz w promocji po 2000 zł), ale w niektórych sklepach jak Sferis, Deluxury i na Allegro jest po około 1600 zł. Gdzie jest haczyk?

Edytowane przez Komputerowiec
  • Komputerowiec zmienił(a) tytuł na Różnice w cenie Xiaomi Redmi Note 14 Pro+
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Komputerowiec napisał(a):

W RTV Euro AGD, Mediaexpert itp. ten telefon jest wszędzie po około 2200 zł (teraz w promocji po 2000 zł), ale w niektórych sklepach jak Sferis, Deluxury i na Allegro jest po około 1600 zł. Gdzie jest haczyk?

może nigdzie ... takich okazji z allegro to może lepiej unikać ale ze Sferis to raczej można brać ... 🙃

ps. nie zapomnij że w zestawie nie dostaniesz ładowarki ... jeśli to ma maks 120 watów to zdecydowanie warto wziąć 120 od Xiaomi ... oczywiście koniecznie z obsługą hyper charge ...

Edytowane przez Master
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Komputerowiec

Haczyk tkwi w szczegółach. Chyba w gwarancji. Jedni piszą o gwarancji producenta, inni sprzedawcy. Czyli dystrybucja. Ja olałem jedno i drugie. Kupiłem telefon z Chin. Byleby był nowy, nieotwierany. Moźliwość zwrotu 2 tygodnie, tyle mam na testy. Jeśli działa, to działać będzie.

Edytowane przez marcin_poco
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

ciekawe czy podaliby to w info jakby zapodac do nich maila i zapytać ... a może sami nie wiedzą ... tzn przynajmniej ci handlowcy którzy odpowiadają na pytania ... 🙃

Edytowane przez Master
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

40 minut temu, Master napisał(a):

ps. nie zapomnij że w zestawie nie dostaniesz ładowarki ... jeśli to ma maks 120 watów to zdecydowanie warto wziąć 120 od Xiaomi ... oczywiście koniecznie z obsługą hyper charge ...

Mam ze starego telefonu Xiaomi Redmi Note 11 Pro+.

11 minut temu, marcin_poco napisał(a):

Jak dla mnie to telefon nie jest wart 2tys zł. Cena ok 1500zł wydaje się być uczciwa.

Tak. A ceny tego telefonu są generalnie albo 2000 zł albo 1600 zł. Jakby były z dwóch różnych źródeł.

29 minut temu, marcin_poco napisał(a):

@Komputerowiec

Haczyk tkwi w szczegółach. Chyba w gwarancji. Jedni piszą o gwarancji producenta, inni sprzedawcy. Czyli dystrybucja. Ja olałem jedno i drugie. Kupiłem telefon z Chin. Byleby był nowy, nieotwierany. Moźliwość zwrotu 2 tygodnie, tyle mam na testy. Jeśli działa, to działać będzie.

Na Alixpress kosztuje około 1500 zł, ale w Polsce można wziąć na fakturę i odliczyć VAT.

ZMIANA: około 1700 zł. Czyli nawet drożej.

Edytowane przez Komputerowiec
Opublikowano

na Ali często ceny telefonów są wyższe ... choć i bywają ciekawe promocje - często też z wysyłką z europejskich magazynów ... ładowarka od 11 pro plus będzie ok - powinna dać radę ... jakbyś szukał dłuższego kabelka i zależy Ci na pełnym 120 watowym ładowaniu to kup kabelek firmy essager 120 w - elegancko się sprawdza - kosztuje też sensowny grosz i jest dobry jakościowo - są u nas do dostania ale można zamówić też z Ali ...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Master napisał(a):

zależy Ci na pełnym 120 watowym ładowaniu to kup kabelek firmy essager 120 w

Ja miałem kiedyś i szybko oddałem. Na początku działał, potem się popsuł i nie chciał ładować. A o podłączeniu do kompa nie wspominam, bo nie było połączenia jako wysyłanie plików. Kupiłem oryginał Xiaomi 6A i działa. Kosztował tyle samo.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, marcin_poco napisał(a):

Ja miałem kiedyś i szybko oddałem. Na początku działał, potem się popsuł i nie chciał ładować. A o podłączeniu do kompa nie wspominam, bo nie było połączenia jako wysyłanie plików

no jest dość delikatny to fakt ... też raz musiałem go wymienić bo znajoma na niego zupę wylała 🙃 a przy okazji też ładowarka bezprzewodowa do wymiany ... ale dużo nie kosztuje i sumarycznie fajnie się sprawdza ... nie wiem czy znajdziesz inny który będzie zgodny z hypercharge ... transmisja danych to nie wiem - możliwe że w ogóle jej nie ma ... nawet nie próbowałem ...  to kabelek do ładowania i możliwe że trybu transmisji nie ma w ogóle ... zresztą do transmisji i tak używam inny - kupiony na Ali ... to już wersja pod USB 4 ... mam akurat w kompie natywne porty USB 4 - telefon oczywiście jeszcze na 3ce 🙃 

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

@Master

Od tego sprzedawcy kupiłem oryginał. KLIK. Obsługuje Hyper Charge i niczym się nie różni od oryginału z pudełka od mojego POCO z ładowarką. Widzę, że jest wersja 2 metry, choć nie wiem po co.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, marcin_poco napisał(a):

@Master

Od tego sprzedawcy kupiłem oryginał. KLIK. Obsługuje Hyper Charge i niczym się nie różni od oryginału z pudełka od mojego POCO z ładowarką.

wiesz jeszcze kwestia długości i koloru ... ja chciałem raz że dłuższy ... dwa że czarny ... a trzy żeby ciągnął ten hypercharge ... no i to wszystko jest 🙃 ogólnie i tak mam to podpięte do bezprzewodowej ale w razie czego przepiąć pod fona żaden problem ... do transmisji kupiłem taki - działa luks 

https://a.aliexpress.com/_EuXf2K4

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

@Master

Kabel do przesyłania wygląda super na papierze. Całkiem przyzwoity, szybkie ładowanie i przesyłanie danych. Mam podobny usb-c usb-c Toocki 240W, ale nie używam. On tylko ładuje. Twój jest lepszy. :D

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, marcin_poco napisał(a):

@Master

Kabel do przesyłania wygląda super na papierze. Całkiem przyzwoity, szybkie ładowanie i przesyłanie danych. Mam podobny usb-c usb-c Toocki 240W, ale nie używam. Jest na zapas. Gruby i ciężki :D

no coś za coś ... u mnie leży na stole i jak potrzebny to się korzysta 🙃 wiadomo że nie będzie za bardzo elastyczny z racji grubości i ekranowania ... w sumie fona podpinam tylko po to żeby wrzucić system w trybie fastboot ... miałem już różne doświadczenia z kabelkami i różne ciekawe problemy stąd wolałem wziąć coś lepszego ... no i na razie sprawdza się bardzo dobrze ... a co do fona jakbyś kupował po prostu postaraj się upewnić że pochodzi z normalnej globalnej dystrybucji ... tu z zakupami z allegro były już ciekawe przygody ... sporo ludzie o tym pisali i nic dobrego ... więc kupując tam miej to na uwadze ... najbezpieczniej zawsze wziąć z oficjalnej dystrybucji - pewny sprzęt i gwarancja a często też można dostać w sensownej cenie ...

przy okazji ...

https://ithardware.pl/aktualnosci/xiaomi_promocje_smartfony-40485.html

Edytowane przez Master
Opublikowano (edytowane)

@Master

Ja kupiłem POCO ostatnio. Z magazynu Europejskiego. Telefon oryginalny Global. Sprawdzałem na stronie Xiaomi. Był zafoliowany i bez uszkodzeń pudełka, choć nie miał folii bąbelkowej. Raczej przez najbliższy czas nie będę nic kupował. A już napewno nie telefonu. Mam to co chciałem, telefon z oryginalną ładowarką i kablem. Pełen komplet. W PL to sobie mogę pomarzyć o ładowarce i specjalnie musiałbym kupić za ponad 100zł - 90W.