Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.117.0.VOACNXM dla telefonu Xiaomi 15 Ultra (nazwa kodowa xuanyuan). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_XUANYUAN_OS2.0.117.0.VOACNXM_15.zip/download Instalacja modemu, która była konieczna przy instalacji poprzednich wersji oprogramowania, nie jest obecnie konieczna. ROM wykryje wariant urządzenia i wgra odpowiedni obraz. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
Master Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) pobrane przez updatera i wrzucone - poszło bezproblemowo ... dalej jest problem z widżetami o którym pisałem przy wersji 113 ... szybko idzie ogarnąć więc na razie jakoś z tym żyje 🙃 ogólnie zauważyłem że updater nie pobiera już paczki z romem do głównej pamięci tylko wrzuca to w downloadzie ... to taka uwaga jakby ktoś szukał tam gdzie zwykle 🙃 sygnatury zabezpieczeń dalej marcowe ... dodatkowe uwagi - jeśli będą - wrzucę w update ... poszukam też changeloga do tej wersji to uzupełnienie również w update ... modem oczywiście jest ok ... sieć widoczna ... no i mamy ta nową galerię ... było o tym w aktualnościach więc po opis odsyłam do artykułu pana Kacpra ... ps1. dla nowych funkcjonalności w galerii trza najpierw pobrać wtyczki ... tak więc od razu to się nie uruchomi ... ps2. w załączeniu detale do tłumaczenia ps3. a tu proszę changelog ... Optimization System stability Optimization Volume panel UI display in some scenes Fixed the problem that the minimum width setting off developer options does not take effect in some scenes Fixed the problem that Bluetooth disconnection fails and headphone playback freezes in some scenes Fixed the problem that the list item on the secondary page of the control center does not take effect after clicking once, and the Bluetooth switch does not display the connected device Optimization 200M shooting stability optimization RAW format shooting speed Optimization Dolby Vision video shooting effect fix the inconsistency between the portrait pre-preview screen and the final film effect Edytowane 4 Kwietnia przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Kwietnia Autor Opublikowano 4 Kwietnia Kwestia tłumaczeń: z pierwszego zrzutu tłumaczenie jest, tylko idzie z globalnej wersji apki. Skasowałem nasze ciągi, by weszły na ich miejsce właśnie te globalne, ale nieco się pomyliłem w kalkulacji tego, jak to działa. W każdym razie - sprawa jest znana, w kolejnej wersji będzie okej, z drugiego poprawię, nie wiem gdzie to umknęło. Edit: było na blackliście ze względu na nazwę ciągu. Poprawione. 1
Master Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia napisałem do Googla odnośnie braku tej zakładki google Play w security ... rozmowa z nimi mniej więcej przypomina rzucanie grochem w ścianę ... i taki ma też efekt ... opisałem w szczegółach o co chodzi wrzuciłem też print screena - pierwszą odpowiedź którą dostałem to jak zaktualizować sklep google Play (to że mam to zrobione i jaka mam wersję oczywiście im podałem wcześniej ...) odpisałem że nie tego dotyczyło moje pytanie i rozpisalem temat na czynniki pierwsze - druga odpowiedź była taka że to problem Xiaomi i to oni odpowiadają za update Googla ... no i wiem tyle co i wcześniej 🙃 tak więc tu prośba do osób z 15 ultra żeby sprawdziły jak to u nich wygląda i wrzuciły info ... na forum Xiaomi eu do tej pory nie znalazłem niczego w tej kwestii choć jak już pisałem w temacie modyfikacji systemowych dla 14tki są też wpisy w tym temacie ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Kwietnia Autor Opublikowano 14 Kwietnia Możesz spróbować zrobić loga konkretnie z otwarcia menu statusu zabezpieczeń i mi go wysłać, ale nie zagwarantuję, że znajdę powód, czemu to się nie wyswietla.
Master Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) 5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Możesz spróbować zrobić loga konkretnie z otwarcia menu statusu zabezpieczeń i mi go wysłać, ale nie zagwarantuję, że znajdę powód, czemu to się nie wyswietla. no problem panie Kacprze - postaram się jutro temat ogarnąć ... na razie nie mam siły siadać do kompa a i śledzę debatę z wybrańcami narodu 🙃 a jak sytuacja wygląda np u @alonsoharris ? ma zakładkę google Play czy też nie? 🙃 może też załogant @kitowsci ? Edytowane 14 Kwietnia przez Master
alonsoharris Opublikowano Czwartek o 11:48 Opublikowano Czwartek o 11:48 @Master za bardzo nie wiem o co chodzi z tą zakładką, ja bardzo tnę rom przez adb. Dodatków z jakimiś pulpitami, bocznymi menu czy innymi newsami i wyszukiwarkami nie używam więc się tego pozbywam. Bardzo możliwe, że nawet tego nie mam. Co do romu, nie narzekam to czego używam wszystko mi chodzi (apki bankowe, transport, mapy) zgrzyt był chwilowo z Revolutem ale to nie problem romu. To co zauważyłem już w 14 Ultra to też się zdarzana 15 Ultra, czasem nie da się wyjść z apki do pulpitu gestem. Trzeba zamknąć telefon i znowu wejść wtedy już się da (czasem tak kilka razy), dużo rzadziej się to zdarza niż na 14 Ultra. Moja druga lepsza połówka mówi (ma 14 Ultra), że się to jej nie przydarza więc możliwe, że to moja wina bo wyciąłem coś za dużo.
Master Opublikowano Czwartek o 12:22 Opublikowano Czwartek o 12:22 wejdź w ustawienia i status zabezpieczeń - masz tak jak u mnie na zrzucie czy masz jeszcze czwarta pozycję - google play? powinna być a ni ma 🙃
alonsoharris Opublikowano Czwartek o 12:35 Opublikowano Czwartek o 12:35 (edytowane) Mam 3 pozycje, tak jak Ty. Edytowane Czwartek o 12:35 przez alonsoharris 1
Master Opublikowano Czwartek o 13:13 Opublikowano Czwartek o 13:13 36 minut temu, alonsoharris napisał(a): Mam 3 pozycje, tak jak Ty. czyli to jakiś problem raczej systemowy / googlowy ... bo powinna być ta czwarta zakładka ... mogę więc spokojnie u siebie debloat wykluczyć ... na forum Xiaomi eu też jakiś typ to zgłaszał ... wysyłałem logi adb dla pana Kacpra może to coś pomoże ... zaczekamy do kolejnej wersji romu ... dzięki za info panie Kolego 👍 1
Rekomendowane odpowiedzi