bartol435 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Witam, mam pytanie czy mógłby ktoś tutaj wrzucić skąd najlepiej pobrac i jak łatwo wgrac TWRP dla Xiaomi mi4 ? Bo własnie dostałem telefon i chciałbym do zrobic przed wgraniem miuipolska
kulig007 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) A po co Ci custom recovery do MIUI POLSKA?? Mi4 / sMIUI / Tapatalk Edytowane 25 Września 2015 przez kulig007
fredek Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 TWRP pobierasz ze strony http://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-3/development/recovery-twrp-2-8-4-0-touch-recovery-t3013384 Wgrywasz przez fastboot. Tylko po co Ci to? To ma sens tylko jak zrobisz repartycjonowanie systemu (co robisz w CWM) czyli tzw extended 1.2 GB bo twrp obsługuje tylko pierwszą partycję systemową. 1
bartol435 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Opublikowano 25 Września 2015 Bo to mirecovery nie jest czasem jakies okrojone bo mi chodzi o to ze w razie gdyby nie wiem przy jakiejś aktualizacji uwalil sie system to zeby szlo wgrac normalnie z recovery i wgl ? To mowisz ze do tego nie jest potrzebne?
kulig007 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Zapoznaj się z FAQ. Mi-Recovery ma być takie okrojone. Zrobisz na nim wszystko, co potrzebne jeśli chodzi o flaszowanie systemów. Z resztą nie zainstalujesz MIUI mając custom recovery. Aktualizujesz sobie MIUI przez aplikację - aktualizacje. Zostawiasz zawsze w głównym folderze pamięci ratunkowy plik z nazwą update.zip(najstabilniejsze wydanie MIUI wg Ciebie) na wypadki, gdyby system się wywalił i tyle. Mi4 / sMIUI / Tapatalk Edytowane 25 Września 2015 przez kulig007
bartol435 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Ok dzieki za pomoc A powiedz mi skąd wziac ten plik update.zip Edytowane 25 Września 2015 przez bartol435
Nezumi Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Ok dzieki za pomoc A powiedz mi skąd wziac ten plik update.zip Pobierasz rom ze strony i zmieniasz mu nazwę na update.zip ;-; Wystarczy przeczytać instrukcję ;-;
fredek Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Jak ktoś ma w domu PC to lepiej sobie zainstalować drivery od trybu fastboot i adb zamiast zajmować miejsce update.zip. Ten update.zip to bez problemu wgrasz w trybie adb. Jak adb nie będzie działać to masz tryb fastboot - instalujesz sobie wtedy twrp i odpalasz się w recovery - masz aktywne MTP i kopiujesz co chcesz lub flashujesz bezpośrednio z podłączonego pendrive. Jak nie będzie aktywne ani adb, nie będzie działać recovery ani fastboot to jest brick i zabawa z miflash - trzeba wtedy zainstalować drivery serial od Qualcomm-a. A MiRecovery normalnie nawet nie widzisz na oczy jak używasz Aktualizacje do ściągania i instalacji miui. Tak naprawdę to ciężko jest uceglić telefony xiaomi
ZduneX25 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Żaby nie odbiegać od tematu, zamykam, @bartol435 niech poczyta FAQ i Instalację MIUIPolska na stronie.
Rekomendowane odpowiedzi