Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Marca Opublikowano 26 Marca Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.113.0.VOACNXM dla telefonu Xiaomi 15 Ultra (nazwa kodowa xuanyuan). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_XUANYUAN_OS2.0.113.0.VOACNXM_15.zip/download Instalacja modemu, która była konieczna przy instalacji poprzednich wersji oprogramowania, nie jest obecnie konieczna. ROM wykryje wariant urządzenia i wgra odpowiedni obraz. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 2
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) luks z tym modemem ... już się pobiera - bardzo szybko idzie bezpośrednio z serwera ... wrzucę w update info jak już postawie system ... szybko wyszła kolejna wersja ... jak znajdę chsngeloga też wrzucę w update ... tłumaczenie z chińskiego ... Naprawiono niektóre problemy z uprawnieniami do zdjęć i filmów scen oraz wprowadzono poprawkę zabezpieczeń z marca 2025 r., aby zwiększyć bezpieczeństwo systemu Naprawiono problem zawieszania się w niektórych sklepach z motywami scen Zoptymalizowano logikę czasu otwarcia migawki dla ultrateleobiektywu, aby jeszcze bardziej poprawić wydajność filmu. Zoptymalizowano spójność obrazów podglądu z zoomem z wielu kamer wrzucone ... modem faktycznie zaskoczył jak trzeba ... nax razie wszystko ok - jedno co mnie zastanawia to rozwalenie układy widżetów - przy zmianie ich rozmiaru pojawia się komunikat że launcher przestał działać ale jak się zrestartuje to już można normalnie to korygować ... przy poprzedniej wersji o ile pamiętam też to było 🙃 nic poważnego ale chwilę zajmuje żeby to ogarnąć ... poprawki zabezpieczeń od Xiaomi już marcowe - te googlowe nadal się nie wyświetlają - może tak ma być? Edytowane 27 Marca przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca 5 godzin temu, Master napisał(a): - jedno co mnie zastanawia to rozwalenie układy widżetów - przy zmianie ich rozmiaru pojawia się komunikat że launcher przestał działać ale jak się zrestartuje to już można normalnie to korygować ... przy poprzedniej wersji o ile pamiętam też to było 🙃 nic poważnego ale chwilę zajmuje żeby to ogarnąć Jakbyś miał tak jeszcze raz, to wyślij log. Nie miałem jeszcze zgłoszenia dot. takiego przypadku.
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) spoko - postaram się obadac temat ... nie wiem czy tak jest tylko po aktualizacji czy po restarcie też to będzie ... potem sprawdzę restart - na razie mam urwanie głowy z innymi sprawami ... ogólnie jak widać są trzy widżety - ten na górze pogodowy i dwa pod spodem obok siebie - żeby zrobić ze to ładnie wygląda i się mieści muszę zmieniać ich rozmiar - górny powiększyć w dół a dolny lewy zmniejszyć na szerokość w lewo ... żeby ten widget od baterii wlazł obok z prawej ... po wrzuceniu jako upgrade te dolne w ogóle wywaliło z ekranu głównego (bo dolny lewy wrócił do domyślnego kształtu - pelna szerokość) a ten górny jest ale w pierwotnym kształcie - ten komunikat o restarcie launchera pojawił się wtedy kiedy chciałem zmienić rozmiar tego górnego z domyślnego na dłuższy ... jak launcher się zrestartował to już można to zrobić bez problemu tak dla górnego jak i dolnego ... no i ładnie znowu wszystko ustawić 🙃 na pewno takich objawów nie było przy romie dla 14 pro bo miałem te same widżety - tyle że tam jak pamiętam nie musiałem zmieniać rozmiaru dla górnego pogodowego - zmieniałem tylko dolny lewy na szerokość ... update - po restarcie jest ten sam objaw - zablokowalem na wszelki wypadek uklad ikon - ale nic to nie dalo ... postaram sie ten log zrobic ... chyba cos sie udalo ... po komunikacie ze automatycznie naprawiono launchera wylaczylem te logi ... plik TXT zalinkowany https://we.tl/t-41cZU9a86f Edytowane 27 Marca przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca Możesz też zrobić wideo? (Strzelam, że po restarcie zrobi się to samo).
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Możesz też zrobić wideo? (Strzelam, że po restarcie zrobi się to samo). video to slabo bo wywalilem to chyba w debloat ... moge opisac jak to wyglada - po restarcie jest widoczny tylko ten gorny widget pogodowy ale w standardowym polu - bez rozszerzenia w dol - pozostale widgety uciekaja na kolejne ekrany - jak dam na tym widzecie pogodowym zmiane rozmiaru w dol to wtedy wszystko jakby lekko sie przywiesza i po chwili wyskakuje komunikat ze automatycznie naprawiono launcher - i wtedy wszystko juz dziala dobrze - mozna zmienic rozmiar, tam dalem w update poprzedniego wpisu ze to jest tez po restarcie ... Edytowane 27 Marca przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca Jeszcze jedno pytanie: czy nie robiłeś przypadkiem jakiegoś debloatu? Jeśli robiłeś, to prawdopodobnie usunąłeś Asystenta HyperOS (com.miui.personalassistant). Prawdopodobnie on powoduje błąd.
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Teraz, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeszcze jedno pytanie: czy nie robiłeś przypadkiem jakiegoś debloatu? Jeśli robiłeś, to prawdopodobnie usunąłeś Asystenta HyperOS (com.miui.personalassistant). Prawdopodobnie on powoduje błąd. moze byc ... zaraz zobaczę w UAD i go przywroce - jesli wywalony - zrobie restart i dam znac czy pomoglo ... 5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeszcze jedno pytanie: czy nie robiłeś przypadkiem jakiegoś debloatu? Jeśli robiłeś, to prawdopodobnie usunąłeś Asystenta HyperOS (com.miui.personalassistant). Prawdopodobnie on powoduje błąd. przywróciłem tą usługę bo była wywalona - zrobiłem restart ale nadal jest ten sam objaw ... komunikat w załączeniu
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca 1. Musiałbyś przywrócić Nagrywanie ekranu i zrobić wideo. 2. Jakie aplikacje mają te widżety? Sprawdzę u siebie.
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 25 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): 1. Musiałbyś przywrócić Nagrywanie ekranu i zrobić wideo. 2. Jakie aplikacje mają te widżety? Sprawdzę u siebie. widgety to: przeźroczysty zegar i pogoda wersja 8.05.10 android system widgets + wersja 24.2.1 battery widget plus wersja 2.43 nagrywanie no problem - moge zrobic jak trzeba ... podesle link jak bede mial 🙃 nagrywanie przywrócone ... link do pliku na priv ... co ciekawe po restarcie zawsze od razu wskakuje ikonka vowifi ... Edytowane 27 Marca przez Master
Rekomendowane odpowiedzi