Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Marca 2025 Opublikowano 26 Marca 2025 Wątek poświęcony najnowszej dostępnej wersji stabilnej HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 Pro/Ultra (nazwa kodowa: mars/star). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_STAR_OS2.0.1.0.UKACNXM_14.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
honza.b.km Opublikowano 26 Marca 2025 Opublikowano 26 Marca 2025 Po przesłaniu aktualizacji za pomocą funkcji Recovery, telefon po ponownym uruchomieniu uruchamia się w trybie FASTBOOT. Próbowałem uruchomić ROM trzy razy.
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Marca 2025 Autor Opublikowano 26 Marca 2025 Przekazałem sprawę. ROM sprawdzaliśmy na Redmi K50 Pro, ale jak widać Mediatek najwyraźniej nie we wszystkim jest tożsamy ze Snapdragonem. Tak czy siak, na pewno będzie poprawka. 1
honza.b.km Opublikowano 26 Marca 2025 Opublikowano 26 Marca 2025 (edytowane) Dziękuję, ani downgrade do Hyper OS1 ani instalacja przez Fastboot nie pomogły, telefon nadal uruchamia się tylko w trybie Fastboot. Bardzo lubię czeski, ale proszę używać translatora, jesteśmy na polskim forum /Kacper Skrzypek Edytowane 26 Marca 2025 przez Kacper Skrzypek
MrozowskiMarcin Opublikowano 26 Marca 2025 Opublikowano 26 Marca 2025 To samo u mnie, ale udało się przywrócić tel po wgraniu 1.0.13. Czekamy zatem... 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Marca 2025 Autor Opublikowano 26 Marca 2025 Uprzedzam tylko, że to trochę potrwa. Jest problem z uzyskaniem logów. Bez nich nie dowiemy się, co powoduje problem. Jeśli komuś by się udało uzyskać cokolwiek (poza TWRP, to nie jest nam potrzebne), to będę wdzięczny za podesłanie. 2
lseurttyuu Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Cześć, mam pytanko - czy Centrum funkcji w "starej" wersji jest tutaj również wycofane i trzeba korzystać z "nowego" układu?
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Na Androidzie 14, przynajmniej na Mi 11, jest po staremu. 1
simcold Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Cześć, mam pytanko - czy Centrum funkcji w "starej" wersji jest tutaj również wycofane i trzeba korzystać z "nowego" układu?Można je włączyć modułem z lsposed. Powinno działać o ile nie jest wycięte na amenWysłane z mojego motorola edge 50 ultra przy użyciu Tapatalka
lseurttyuu Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Faktycznie, po aktualizacji zostało stare Centrum funkcji, nie trzeba było nic grzebać dodatkowo, aby je przywrócić. Dzięki za info! Niestety brak dostępności siatki ekranu głównego 4x6 jest bardzo rozczarowujący, chyba czas na jakiegoś customowego launchera...
Jimmy Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Wrzucone dziś rano. Chyba działa wszystko prawidłowo... Rozumiem że do wyboru są tylko dwa układy ikon? 5x9 i 4x7 Trochę to słabe. Zabezpieczenia z lutego 2025. Mamy kwiecień więc mogłyby być z marca...
Krzysztof Kinel Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Opublikowano 5 Kwietnia 2025 Po aktualizacji do wersji 2.0.1.0 xiaomi.eu urządzenie, gdy próbuje wczytać jakąś opcję w losowej aplikacji to ekran na ułamek sekundy robi się cały czarny. Dzieje się to w losowym momencie. Nie mogę odtworzyć błędu. Pomijając fakt, że bateria szybko się rozładowuje to znalazłem jeszcze jeden błąd. Jeżeli przy pobieraniu nowych dynamicznych tapet ekranu blokady zawiesi ci się internet to musisz wykonać miękki reset telefonu bo nie jesteś w stanie nic nacisnąć aby znikło okno "Pobieranie".Wysłane z mojego Xiaomi Mi 11 Ultra.Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka
mateo912 Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Wrzuciłem w/w system, zainstalował się bez problemów ale na 11U nie włącza się wifi, jakieś pomysły?
Netoper Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Może coś się zwiesiło, wrzuć rom jeszcze raz.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
misiek18186 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 (edytowane) Czołem drużyno i ekipo! Piszę z mojego poczciwego laptopa bo mam problem z Mi 11 Pro. A mianowicie zawiesił mi się dziś telefon i się wyłączył całkowicie. Próbuję go włączyć i jak się włącza znaczek Xiaomi u góry odblokowana kłódka na dole Powered by Android i po chwili mignie na żółto i się wyłączy... pod ładowarką to samo robi. Jak wejdę przez Recovery to jest tak samo, przez Fastboota też to samo robi. Kto może pomóc w tym temacie bo nie idzie wgl go włączyć... Mam nadzieję że pójdzie go uratować... tyle tysięcy zdjęć itp Co mam robić ?? Jestem załamany. Edytowane 10 Listopada 2025 przez misiek18186 1
Master Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 (edytowane) 42 minuty temu, misiek18186 napisał(a): Czołem drużyno i ekipo! Piszę z mojego poczciwego laptopa bo mam problem z Mi 11 Pro. A mianowicie zawiesił mi się dziś telefon i się wyłączył całkowicie. Próbuję go włączyć i jak się włącza znaczek Xiaomi u góry odblokowana kłódka na dole Powered by Android i po chwili mignie na żółto i się wyłączy... pod ładowarką to samo robi. Jak wejdę przez Recovery to jest tak samo, przez Fastboota też to samo robi. Kto może pomóc w tym temacie go nie idzie wgl go włączyć... Mam nadzieję że pójdzie go uratować... tyle tysięcy zdjęć itp Co mam robić ?? Jestem załamany. uderz do @Acid ... może płyta padła ... w tych modelach to niestety częsta sprawa ... ewentualnie kontaktuj się z serwisem mi center ... https://micenter.pl/ ps. backupa na koncie Google nie miałeś włączonego? zdjęcia też są kopiowane ... chmura Xiaomi tego nie robi ale Google owszem ... Edytowane 10 Listopada 2025 przez Master 1
misiek18186 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 (edytowane) 11 godzin temu, Master napisał(a): uderz do @Acid ... może płyta padła ... w tych modelach to niestety częsta sprawa ... ewentualnie kontaktuj się z serwisem mi center ... https://micenter.pl/ ps. backupa na koncie Google nie miałeś włączonego? zdjęcia też są kopiowane ... chmura Xiaomi tego nie robi ale Google owszem ... Dziękuję za informacje. Nie miałem v=backupa Google bo miejsca brakowało na Google. Koło 200GB zdjęć i filmów. P.S A czy jeśli to będzie płyta główna to czy może wiesz jak pójdzie telefon do wymiany tej płyty to czy wszystkie zdjęcia zostaną utracone jeśli one były w pamięci telefonu ? Edytowane 11 Listopada 2025 przez misiek18186
misiek18186 Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 W dniu 10.11.2025 o 22:17, Master napisał(a): uderz do @Acid ... może płyta padła ... w tych modelach to niestety częsta sprawa ... ewentualnie kontaktuj się z serwisem mi center ... https://micenter.pl/ ps. backupa na koncie Google nie miałeś włączonego? zdjęcia też są kopiowane ... chmura Xiaomi tego nie robi ale Google owszem ... Kontaktowałem się z MiCenter to powiedzieli że nie podejmą się naprawy tego ani wymiany. Nikt tego nie ogranie ale zauważyłem że jak telefon leży w zimnym to się wł i pochodzi trochę jak się rozgrzeje to wtedy się zawiesza i się wyłącza.
Master Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 26 minut temu, misiek18186 napisał(a): Kontaktowałem się z MiCenter to powiedzieli że nie podejmą się naprawy tego ani wymiany. Nikt tego nie ogranie ale zauważyłem że jak telefon leży w zimnym to się wł i pochodzi trochę jak się rozgrzeje to wtedy się zawiesza i się wyłącza. no to na pewno cenna wskazówka dla serwisu ... szkoda że nie pomogą ... a mówili czemu? tu wielu osobom ogarniali już tematy i zawsze luks ... zostaje poszukać alternatywnie jakiegoś serwisu - tu już nie pomogę bo w sumie i nigdy nie korzystałem ... no i szukaj nowego fona 🙃 w razie co daj znać to weźmiesz mojego 🙃 ale to jeszcze za jakiś czas ... jak pilny temat to ogarniaj ... jak się pogniewałes na Xiaomi to nowy one plus jest chyba całkiem fajny ... gdzieś czytałem niedawno recenzje ...
Netoper Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 zauważyłem że jak telefon leży w zimnym to się wł i pochodzi trochę jak się rozgrzeje to wtedy się zawiesza i się wyłącza. Pomysł z czapy ale może na tyle utrzyma że chociaż fotki ściągniesz.Wrzucić fona do lodówki na pół godziny żeby się schłodził, po tym wrzucić do zamrażarki, zapiąć przewód włączyć telefon (niech dalej siedzi w zamrażarce ) przewód na zewnątrz lodówki i ściągnąć fotki. Z tym że laptop byłby przydatny bo blaszaka to raczej w kuchni się nie trzyma.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu TapatalkaZ tym że ściągać poleceniem WYTNIJ, jakby patent zadziałał nawet z restartami to przynajmniej będzie wiadomo ile jeszcze zostało do ściągnięcia Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
misiek18186 Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 2 godziny temu, Master napisał(a): no to na pewno cenna wskazówka dla serwisu ... szkoda że nie pomogą ... a mówili czemu? tu wielu osobom ogarniali już tematy i zawsze luks ... zostaje poszukać alternatywnie jakiegoś serwisu - tu już nie pomogę bo w sumie i nigdy nie korzystałem ... no i szukaj nowego fona 🙃 w razie co daj znać to weźmiesz mojego 🙃 ale to jeszcze za jakiś czas ... jak pilny temat to ogarniaj ... jak się pogniewałes na Xiaomi to nowy one plus jest chyba całkiem fajny ... gdzieś czytałem niedawno recenzje ... Mówili że jakiś moduł na płycie PMI jest do wymiany a tego się nie podejmują bo musza mieć taki moduł a nie maja drugie że może się cos innego schrzanić a po trzecie mówili że raczej tego nikt nie ogarnie. Owszem nie chcę już znać Xiaomi! Mam w planach nowy teraz albo wziąć Google Pixel 10 Pro XL albo Huawei Pura 80 Ultra albo poczekać za nowym Samsungiem S26 Ultra. 2 godziny temu, Netoper napisał(a): Pomysł z czapy ale może na tyle utrzyma że chociaż fotki ściągniesz. Wrzucić fona do lodówki na pół godziny żeby się schłodził, po tym wrzucić do zamrażarki, zapiąć przewód włączyć telefon (niech dalej siedzi w zamrażarce ) przewód na zewnątrz lodówki i ściągnąć fotki. Z tym że laptop byłby przydatny bo blaszaka to raczej w kuchni się nie trzyma. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka Z tym że ściągać poleceniem WYTNIJ, jakby patent zadziałał nawet z restartami to przynajmniej będzie wiadomo ile jeszcze zostało do ściągnięcia Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka Hahahah tak właśnie robiłem wpadłem na ten pomysł. Już mam fotki wszystkie pobrane z tel. Zrobiłem tak dałem go na godzinę do lodówki potem przełożyłem do zamrażalnika podłączyłem kabel i zamknąłem drzwi od zamrażalki laptop na stoliku i fotki się ściągały na dysk Prawie 4h w zamrażalniku spędził i wszystko poszło ale jak włącze jakaś aplikację to od razu się wysypuje tzn się zawiesza na ekranie pojawiają się jakieś krzaczki różne tak jak by był wyświetlacz uderzony i wtedy się wyłącza. Chciałem jeszcze raz zainstalować oprogramowanie do nawet nie da wejść żeby plik wybrać i od razu się wyłącza. 1
Master Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 (edytowane) no plany zacne ... w ogóle fajne fony powychodziły ... i te one plus ... i VIVO ... Samsunga to bym raczej się nie chycil ... hujaweja też nie ... w każdym razie jest w czym wybierać 🙃 ja czekam na 17 ultre ... pro max mi się też podoba no ale go nie odblokuje ... stąd zostaje albo zwykła 17tka - która odpada z racji przekątnej ekranu - albo 17 ultra / super ultra ... ciekawe czy faktycznie dadzą dwa modele z serii ultra - w grudniu powinna być premiera to będzie wszystko wiadomo ... z drugiej strony ciekawe znowu co dadzą jako global - czy tylko jedna ultre czy obie 🙃 cieszę się że dałeś radę odzyskać trochę danych z fona 👍 Edytowane 14 Listopada 2025 przez Master 1
misiek18186 Opublikowano 15 Listopada 2025 Opublikowano 15 Listopada 2025 13 godzin temu, Master napisał(a): no plany zacne ... w ogóle fajne fony powychodziły ... i te one plus ... i VIVO ... Samsunga to bym raczej się nie chycil ... hujaweja też nie ... w każdym razie jest w czym wybierać 🙃 ja czekam na 17 ultre ... pro max mi się też podoba no ale go nie odblokuje ... stąd zostaje albo zwykła 17tka - która odpada z racji przekątnej ekranu - albo 17 ultra / super ultra ... ciekawe czy faktycznie dadzą dwa modele z serii ultra - w grudniu powinna być premiera to będzie wszystko wiadomo ... z drugiej strony ciekawe znowu co dadzą jako global - czy tylko jedna ultre czy obie 🙃 cieszę się że dałeś radę odzyskać trochę danych z fona 👍 A możesz rozwinąć swoją myśl dlaczego np nie Samsung i Hujawej ? Wydaje mi się że lepiej Ten Samsung niż Iphone. Żona ma 16 Pro Max to masakra te Iphony zacofane o 10 lat... Wgl ten system jest nie intuicyjny. Nawet nie można osobno ustawić alarmu rano co dzwoni tylko na całą rurę dzwoni... Na Androidzie tego problemu nie ma. Vivo widziałem że fajne ale też taki co bym chciał to na Chiński rynek tak samo Oppo. Szkoda że tych sztandarowych modeli nie wypuszczają na Europe/Polskę.
Rekomendowane odpowiedzi