emoef Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Witam serdecznie, Mam problem z aplikacja mBank na telefonie xiaomi 15. Po zakupie np. Allegro i platnosci blikiem nie dostaje powiadomienia z aplikacji dotyczacego akceptacji platnosci, w efekcie nie moge dokonac zadnego zakupu. Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Nie mam co prawda mBanku ani Xiaomi 15, więc chętnie się dowiem od kogoś, kto ma, ale: - próbowałeś włączyć autostart dla tej aplikacji? - próbowałeś wyłączyć oszczędzanie baterii dla tej aplikacji?
kris68 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 (edytowane) emoef może zapytaj @MASTER on chyba 2 dni temu dostał Xiaomi 15 Ultra, ma odblokowany z polskiej dystrybucji i nic nie wspominał, że aplikacja bankowa mu nie działa, ale nie wiem, jaki ma bank. Może co bank to inne zabezpieczenia. Ale może problem da się rozwiązać. W moim ING wszystko działa. Edytowane 21 Marca 2025 przez kris68
szakal88 Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 a spróbuj po prostu odpalić aplikację banku zaraz po zakupie, zaloguj się i może wtedy przyjdzie powiadomienie. Ja tak sporadycznie mam w Velo
emoef Opublikowano 30 Marca 2025 Autor Opublikowano 30 Marca 2025 Panowie, przepraszam za dosc dluga nieobecnosc. Dziekuje za wszystkie podpowiedzi. Sparwa na chwile obecna wyglada w nastepujacy sposob: Dostaje powiadomienie, ze kod blik jest aktywny po chwili pokazuje sie maly wykrzyknik i komunikat nie mozemy po.... Nie moge tego rozciagnac ani w zaden sposob rozszyfrowac. Ustawienia aplikacji mBank: Czasem udaje sie aby platnosc przeszla to po wpisaniu kodu blik na stronie musze szybko przejsc spowrotem do aplikacji mBanku, jednak nie zawsze to dziala. Dzis czytalem recenzje xiaomi15 na stronie tabletowo i padl tam taki oto tekst: "Mam do niego właściwie tylko jedno zastrzeżenie: losowość dostarczania powiadomień. Testując smartfony Xiaomi nauczyłam się, że pierwsze, co trzeba zrobić po zainstalowaniu ważnych aplikacji, wejść w ich ustawienia i wszystko ustawić tak, by nie było żadnych ograniczeń w wypluwaniu powiadomień. Niestety, mimo to, te potrafią przyjść ze sporym opóźnieniem. Mam nadzieję, że wreszcie Xiaomi ogarnie ten temat, bo we flagowcu to aż nie przystoi, by takie coś miało miejsce." Z gory dziekuje jezeli ktos ma jeszcze jakies pomysy na rozwiazanie problemu.
grzegorz.lki Opublikowano 31 Marca 2025 Opublikowano 31 Marca 2025 12 godzin temu, emoef napisał(a): Z gory dziekuje jezeli ktos ma jeszcze jakies pomysy na rozwiazanie problemu. Ja bym jeszcze sprawdził przez przeglądarkę ustawienia dla urządzeń mobilnych w mBank. Bo może nowego nie autoryzowałeś do otrzymywania powiadomień lub sprawdź czy już nie masz za dużo urządzeń na liście i dlatego nie wysyła powiadomień
MariuszMi Opublikowano 30 Października 2025 Opublikowano 30 Października 2025 (edytowane) W dniu 21.03.2025 o 01:45, emoef napisał(a): Witam serdecznie, Mam problem z aplikacja mBank na telefonie xiaomi 15. Po zakupie np. Allegro i platnosci blikiem nie dostaje powiadomienia z aplikacji dotyczacego akceptacji platnosci, w efekcie nie moge dokonac zadnego zakupu. Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem? Dzień dobry, mam podobny problem. Po zmianie telefonu z 10T na 15T PRO także potrafią nie przyjść do mnie potwierdzenia dla Blika. Warunki w jakich się to dzieje: Apka MBank Rano gdy kupuje bilet lub dokonuje zakupu. Testowałem między 6 a 8 rano. EDIT: godzina nie ma znaczenia, potrafi nie zadziałać i po południu. Apki Allegro, Koleje Mazowieckie, Skycash Dotyczy tylko Blika. Gdy wybiorę płatność z konta Mbank komunikat o akceptacji przychodzi. Ponieważ miałem przygody przy przenoszeniu danych (reset do ustawień fabrycznych), instalowałem i aktywowałem apkę MBanku trzykrotnie i resztę apek także. Za każdym razem tak samo. Najgorsze jest to że popołudniu lub w innych godzinach powiadomienia przychodzą poprawnie. Dlatego nie widzę jakiegoś problemu z ustawieniami Apek i telefonu. Jedynym powtarzającym się warunkiem są godziny w których to się dzieje. Jednak nie, to nie zależy od godzin Sprawdzę jeszcze jak jest z apką VeloBanku... EDIT: z apką Velo działa bezproblemu, więc to apka Mbanku jest kapryśna Potestowałem i działa to po prostu turbo kapryśnie, raz pójdzie a raz nie. Największy problem jest przy połączeniu mobilnym. Ma wifi lepiej działa. Usunąłem jeszcze poprzednie urządzenie i zobaczymy czy będzie poprawa Edytowane 3 Listopada 2025 przez MariuszMi
marcin_poco Opublikowano 30 Października 2025 Opublikowano 30 Października 2025 W dniu 30.03.2025 o 22:33, emoef napisał(a): pokazuje sie maly wykrzyknik i komunikat nie mozemy po.... Zaloguj się na stronę www i sprawdz/usuń nieaktywne urządzenia. Nowy telefon, nowe urządzenie. Wtedy stare trzeba usunąć.
MariuszMi Opublikowano 5 Listopada 2025 Opublikowano 5 Listopada 2025 W dniu 30.10.2025 o 20:53, marcin_poco napisał(a): Zaloguj się na stronę www i sprawdz/usuń nieaktywne urządzenia. Nowy telefon, nowe urządzenie. Wtedy stare trzeba usunąć. Nie pomogło w moim przypadku. Mam wrażenie że to jest wina jakiegoś kaprysu na styku Apka -> Blik -> MBank Rano doszedł komunikat ale po około 40 sek. Jeszcze zdążyłem przed przeterminowaniem w apce. Jak już wcześniej pisałem, dotyczy to tylko MBanku (tzn mam tylko Mbank i Velo, więc w innych to nie wiem)
kris68 Opublikowano 5 Listopada 2025 Opublikowano 5 Listopada 2025 A to nie jest przypadkiem dlatego, że Blik przez 2-3 dni nie działał i stąd problemy ?
MariuszMi Opublikowano 27 Listopada 2025 Opublikowano 27 Listopada 2025 Odpowiedź od MBanku, Dzień dobry na podstawie opisanych przez Pana utrudnień zalecamy postępowanie według poniższych wytycznych: 1. Wyłączyć ograniczenia baterii Funkcja oszczędzania baterii Xiaomi ogranicza dostęp do sieci, gdy aplikacja znajduje się w tle. * Przejdź do Ustawienia > Bateria (lub Bateria i wydajność) > Zarządzanie zużyciem baterii przez aplikacje > Wybierz aplikacje. Znajdź i wybierz konkretną aplikację z listy. Wybierz „Bez ograniczeń” lub „Nie optymalizuj”. Alternatywnie, Przejdź do aplikacji Zabezpieczenia > Bateria > Oszczędzanie baterii aplikacji > wybierz aplikację > wybierz „Bez ograniczeń”. 2. Włączyć „Autostart” Proszę upewnić się, że aplikacja może uruchamiać się automatycznie w tle bez zamykania jej przez system. * Przejdź do Ustawienia > Aplikacje > Zarządzanie aplikacjami. Wybierz aplikację, a następnie przejdź do Uprawnienia > Autostart. Włącz przełącznik dla danej aplikacji. 3. proszę sprawdzić czy ustawienia wykorzystania danych w tle są dozwolone dla aplikacji. * Przejdź do Ustawienia > Sieć i internet (lub Połączenie i udostępnianie) > Wykorzystanie danych. Wybierz konkretną aplikację i upewnij się, że opcja „Dane w tle” jest włączona (lub nie jest ograniczona). 4. proszę dostosować limit procesów w tle. Jeśli powyższe kroki nie zadziałają, proszę spróbować zmienić globalny limit procesów w tle w Opcjach programisty. * Włącz Opcje programisty, przechodząc do Ustawienia > Informacje o telefonie > dotknij Wersja MIUI (lub Numer kompilacji) siedem razy. Wróć do Ustawień, następnie Dodatkowe ustawienia > Opcje programisty. Przewiń w dół do sekcji „Aplikacje” i dotknij „Limit procesów w tle”. Wybierz „Standardowy limit” (zamiast „Brak procesów w tle” lub niskiej liczby). Jeżeli problemy nadal będą występować, zalecamy aby złożył Pan w tej sprawie reklamacje. Będę testował od góry zobaczymy czy coś pomoże. Nie sądzę ale próbę podejmę Ps. napisane jakby przez bota
Rekomendowane odpowiedzi