Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Marca 2025 Opublikowano 17 Marca 2025 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.110.0.VOACNXM dla telefonu Xiaomi 15 Ultra (nazwa kodowa xuanyuan). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_XUANYUAN_OS2.0.110.0.VOACNXM_15.zip/download Osoby używające globalnej wersji telefonu muszą po wgraniu ROM-u wgrać modem z globalnej wersji oprogramowania, aby działał sygnał sieci komórkowej. Odpowiednia paczka do instalacji w trybie Fastboot znajduje się pod adresem https://miuipolska.pl/d/xiaomi.eu/modem/xuanyuan_global_A15.zip. ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 2
Master Opublikowano 19 Marca 2025 Opublikowano 19 Marca 2025 oficjalnie dolaczam do posiadaczy 15 ultra z romem xiaomi eu ... i od razu pytanie techniczne - ten modem trzeba wgrywac po kazdym update systemu? czy wystarczy jak raz to zrobilem? na razie jestem swiezo po instalacji - wrzuce dodatkowe uwagi w update do tego posta ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Opublikowano 19 Marca 2025 Na razie trzeba po każdym, od następnej aktualizacji najprawdopodobniej nie będzie trzeba w ogóle (przynajmniej przy instalacji przez Fastboota), bo będziemy dodawać modemfirmware z Globala dla globalnych wersji telefonów (tych z eSIMem, poza Redmi Note 13 Pro 5G).
Master Opublikowano 19 Marca 2025 Opublikowano 19 Marca 2025 (edytowane) W dniu 19.03.2025 o 18:24, Kacper Skrzypek napisał(a): Na razie trzeba po każdym, od następnej aktualizacji najprawdopodobniej nie będzie trzeba w ogóle (przynajmniej przy instalacji przez Fastboota), bo będziemy dodawać modemfirmware z Globala dla globalnych wersji telefonów (tych z eSIMem, poza Redmi Note 13 Pro 5G). a wlasnie chcialem tez o tym pozniej napisac ... ze w sumie biorac pod uwage jaka jest sytuacja z unlockami chinczykow to mozna by spokojnie ten modem dawac od razu w romie ... bo i tak bedzie to wrzucane na globale ... no i chyba na razie instalacja przez fastboota to obligatoryjna bo jak patrzylem to twrp do tego modelu chyba w ogole nie ma ... przynajmniej w repozytorium sourceforge ... ogolnie na razie wrazenia bardzo pozytywne - oczywiscie zarzucilem solidny debloat bo jest co wywalac ... fon smiga nalezycie - bede szukal do czego sie przywalic jak to zwykle mam w zwyczaju ... pierwsze pytanie zgodnie z załącznikiem - co to za wskazanie pamięci dyskowej? ten początek to chyba zbędny? końcówka jest ok ... zakładam że ten początek to ilość zajętej pamięci dyskowej - w sumie jeśli aktualizuje się na bieżąco to ok ... ale w tych informacjach zawsze było to co mamy sprzętowo 🙃 a i tak przy okazji - w statusie zabezpieczeń nie ma informacji o poprawce Google Play - zakładam że tak ma być? ogólnie nie mam za bardzo co się przyczepić w tej wersji ... tłumaczenia super - działa elegancko - nadal jest u mnie ten problem z wyświetlaniem ikonki vowifi - czasami jest czasami nie - nie występuje to tylko na moim routerze (arris wifi5 z kablówki - kanały zmieniałem na wszystkie dostępne) na innych routerach jest to samo, podobnie było na 14 pro - jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza no ale ciekawe zachowanie 🙃 do niczego innego póki co nie idzie się przyczepić ... Edytowane 25 Marca 2025 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi