Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem kiedyś Xiaomi 13 Ultra z xiaomi.eu na tradingshenzen. Byłem zadowolony, więc postanowiłem kupić drugi taki telefon, ale w tym sklepie był niedostępny i zamówiłem z bludiode. Nie mieli tam opcji instalacji xiaomi.eu. Kupiłem więc z opcją instalacji GLOBAL ROM. Zakup był 30 listopada 2024 r. Długo czekałem i się denerwowałem, minęło wiele tygodni, ale na początku marca dostałem takiego maila:

Witam, niestety ze względu na ostatnie aktualizacje Xiaomi, instalacja globalnego romu nie jest obecnie możliwa. Nasz dostawca próbował, ale HyperOS 2 jest zablokowany na zmianę. Proszę o informację czy chce Pan wysyłki telefonu z romem oryginalnym z j. angielskim i zwrotu opłaty za rom globalny. Rom globalny będzie można prawdopobnie zainstalować w poźniejszym terminie z pomocą ncunlock.com.

Mam pytanie - czy jeśli odpiszę im, że może zostać telefon z chińskim romem, to będę w stanie sam odblokować i zainstalować xiaomi.eu z językiem polskim, czy jeśli im się nie udało, to mi też się nie uda?

Opublikowano

Na obecną chwilę nie ma szans na odblokowanie telefonów z rynku CN nawet przez ncunlock.
I wątpliwe czy Xiaomi na to pozwoli w przyszłości...

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czyli jeśli przekażę sprzedawcy, że chcę telefon bez instalacji ROM global, to dostanę wersję chińską z ewentualnym językiem angielskim i nie będą mi tam działać np. aplikacje bankowe?

Innego wyboru nie mam? Nie da się tego jakoś obejść?

Opublikowano

Wtedy dostaniesz ROM chiński, tak. Bootloader będzie zablokowany, a ponieważ na chińskim ROM-ie już od paru generacji jest certyfikacja Google, to i aplikacje bankowe powinny działać. Nie będzie po prostu języka polskiego.

Innego wyboru nie masz, no chyba że zwrot pieniędzy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie. Dopiero dziś dostałem zwrot pieniędzy za ten zakup, jeszcze próbowali wrócić na telefonie z HyperOS do MIUI 14, czy coś, a potem odblokować, nie udało się, więc zwrócili pieniądze.

A ja się trochę uparłem na ten telefon, więc dopytam jeszcze. Czy ten z poniższej oferty mający niby globalny ROM będzie się dało przerobić tak, aby bezproblemowo działał xiaomi.eu?

https://www.ebay.com/itm/394614043525?_skw=XIAOMI+13+ULTRA&epid=26065011201&itmmeta=01JNF4WXV9YABSW8V87R3Y64XG&hash=item5be0d47385:g:t-oAAOSwQH1kWQlD&itmprp=enc%3AAQAKAAAA8FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1crw2UrP6XvLhL5%2F1VJgxUOgWaVmAEjrtFeQz0sG1Hg7traFMBPZS8sgRSOhhJ4Bmo7MfWVfE1iqPb62%2B%2BcbQg3pqCxLm2jLAuy2vEkDMWKqs2MIfqg7Ys1sbyJqr1b0ecKwNWjtvBQlZ9dIfUi5woayNP2AiZSKs%2F%2BR6bevaPerrnbd15ssdwnbQ9%2B7X%2FYPTPIY0K4CXDgGqTpo6IYNEQnHCk5CyubBrvbZwL4OYeffjXKlq84cNsPnzgXAk4cE51gKKqxFEeAwsjltD6N0xEefiL1UfD9of7VBeLlCXyCFA%3D%3D|tkp%3ABFBM5t3z5Ktl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ostatecznie kupiłem globalną wersję z X-KOM, ale Xiaomi 14 Ultra i jest spoko. Niestety, zostało mi sporo akcesoriów typu etui różnego rodzaju, szkła na ekran i wyspę aparatów i inne bzdetki i chciałbym się tego pozbyć, bo między Xiaomi 13 Ultra a 14 Ultra jest 1 mm różnicy w jedną i drugą stronę i te akcesoria już do siebie nie pasują.

Czy jest jakaś opcja dodania posta o możliwości zakupu ode mnie tego typu rzeczy? Widziałem, że jest taki dział, ale nie mogę tam dodać posta.

EDYCJA: A, teraz dopiero widzę, że regulamin jest jakiś rozlazły i trzeba spełnić pewne "warunki". Ten wątek można przenieść do archiwum, dziękuję i pozdrawiam.

Edytowane przez tomaszczasomierz
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Jak wygląda aktualnie możliwość odblokowania zwykłej 13ki z miui, a jak z hyperOS ?
Przecież to wszystko jest już opisane na forum jest nawet obszerny temat jak samodzielnie odblokować BL,
Wystarczy wyjść po za dział 13tek.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 11.02.2026 o 08:26, banana1banana1 napisał(a):

Jak wygląda aktualnie możliwość odblokowania zwykłej 13ki z miui, a jak z hyperOS ?

Zgoda jest na konto, a nie na model telefonu. Po otrzymaniu zgody, mozna odblokować wszystko z wersji Global

• Thanks 1