Jan Palony Opublikowano 10 Lutego 2025 Opublikowano 10 Lutego 2025 Witam. Jestem w trakcie wymiany wyświetlacza w Mi 11 Lite 5G NE. Kupiłem na allegro od dwóch różnych sprzedawców wyświetlacz do tego modelu w wersji OLED. Jeden z nich przysłał nawet drugi ekran bo myślałem że pierwszy był uszkodzony. Testując 3 wyświetlacze z każdym jest ten sam problem a dokładnie taki że nic nie wyświetlają, ekran się nie polaryzuje, kompletna ciemność. Coś mnie natknęło żeby je przetestować na płycie głównej od wersji bez NE. Na płycie głównej od wersji bez NE wszystkie 3 ekrany z allegro działają jak należy. Oryginalny ekran który zdemontowałem z naprawianego telefonu jest stłuczony ale większa jego część jest sprawna i wyświetla obraz z naprawianego telefonu. Natomiast gdy ten sam ekran podłączę do płyty głównej z wersji bez NE to nie działa. Moje pytanie brzmi czy były wprowadzane jakieś zmiany jeśli chodzi o wyświetlacz w wersji NE? Obaj sprzedawcy mi powiedzieli że sprzedają ten sam wyświetlacz do wersji NE i bez NE i nie mieli jeszcze żadnych reklamacji że są niekompatybilne między wersjami telefonu. Jedyną różnicę w wyświetlaczach jaką znalazłem to na stronie GSMArena w wersji NE przy wyświetlaczu jest napisane Dolby Vision oraz (HBM) przy wartości 800 nitów. Ale nie wiem czy faktycznie takie różnice występują czy po prostu na tej stronie są niepełne informacje na ten temat
Master Opublikowano 10 Lutego 2025 Opublikowano 10 Lutego 2025 takie techniczne i serwisowe tematy to dawaj z pytaniem do @Acid on najszybciej Ci coś podpowie ...
Acid Opublikowano 10 Lutego 2025 Opublikowano 10 Lutego 2025 Pierwsze słyszę by te telefony miały te same wyświetlacze. Zawsze zamawiam u swojego dostawcy wyświetlacz pod 11 LITE 5G NE albo 11 LITE 5G. NE jest dla M2109119DG, M2107119DC, M2109119DI Natomiast zwykły 5G to : M2101K9G, M2101K9C, M2101K9R. 1
Jan Palony Opublikowano 10 Lutego 2025 Autor Opublikowano 10 Lutego 2025 Czyli sprzedawcy na allegro wprowadzają w błąd w swoich ofertach. @Acid Dasz namiary na swojego dostawcę, czy to tajemnica?
Rekomendowane odpowiedzi