kris68 Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 Czy jest do Androida 15 program do sprawdzania Device-ID ?? Poprzednim razem przy HyperOS 1 pokazywało i dało się zarejestrować. Teraz ani programu ani komenda adb nie działa. Czy ktos ma pomysł co z tym zrobic ??
0 Netoper Opublikowano 12 Lutego 2025 Opublikowano 12 Lutego 2025 Nie wgra bo nie ma możliwości odblokowania BL.@kris68 a reset do ustawień fabrycznych próbowałeś?Frameworki są w zarządzaniu aplikacjami, tylko najpierw trzeba trzy kropki i zaznaczyć żeby pokazywało apki systemowe.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
0 kris68 Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) Powiem tak : Co prawda mam już 56 lat, ale umysł jeszcze czysty, posiedziałem 5 godzin owszem, od roku tego nie robiłem, musiałem sobie przypomnieć, pogrzebać w necie, ale niech nikt mi nie mówi, proszę, że nie da się wgrać ROM-u Indonezja z nagrywaniem i HyperOS-em oraz działającymi usługami Google do Redmi 12 4G. Jest 01:38 a ja, o 06:00 wstaję. Dobranoc. Pozdrawiam. Edytowane 21 Marca 2025 przez kris68
0 kris68 Opublikowano 21 Marca 2025 Autor Opublikowano 21 Marca 2025 (edytowane) W nocy zapomniałem jeszcze o jednym screenshocie, a mianowicie o wersji HyperOS — wgrana jest HyperOS 2.0.3.0 najnowsza Tylko zasadniczo jak się to ma do mojego pytania Do Mi Center i odpowiedzi : Cytat Bartek Feltman 1 miesiąc temu Reply to Krzysztof Nowak Nie można wgrać nagrywania do tego modelu. Brak certyfikatu Google Play Protect na romach innych niż EEA. Cytat Bartek Feltman 1 miesiąc temu Reply to Krzysztof Nowak Powtarzam: Redmi 12 z romem ID nie miał prawa działać z Google Play Protect, chyba że ktoś zastosował fixa na to i to działało na Androidzie 14, a po update do 15 fix już nie działa. Teraz nie ma rady poza powrotem soft do wersji poprzedniej albo w ogóle na EEA, ale wtedy bez nagrywania rozmów. A ja żadnego fixa nie zastosowałem, po prostu posiedziałem niestety, te 5 godzin w nocy pomyślałem, pogrzebałem w internecie i jakos mi się udalo. Pozdrawiam i przepraszam Pana Bartka Feltmana za jego nerwy. Edytowane 21 Marca 2025 przez kris68
0 Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Marca 2025 Opublikowano 21 Marca 2025 Bootloader masz odblokowany czy zablokowany w tej chwili? Ciekawe. Może naprawili temat tego certyfikatu...
0 kris68 Opublikowano 21 Marca 2025 Autor Opublikowano 21 Marca 2025 Kacper Skrzypek zostawiłem odblokowany, bo pewnie za jakiś czas pojawi się wersja HyperOS 2.1, nie wiem, czy Redmi 12 załapie się na Androida 16, bo trochę starszy fon no i na Mediateku, ale bardzo mi zależy, żeby na 2 telefonie i 2 numerze było nagrywanie. Na Xiaomi 14 Ultra po odblokowaniu bootloadera mam xiaomi.eu i nagrywanie i jest super, bo inne dodatkowe pomocne funkcje, wiem, że są przepisy — nie wolno w UE nagrywać rozmów bez powiadomienia rozmówcy — ale w słuchawce słyszę: rozmowa jest nagrywana i jak mówię, że nagrywam, to ktoś dosłownie krzyczy: proszę to natychmiast wyłączyć, albo po poinformowaniu od razu się rozłącza. A @Kacper Skrzypek powiem Ci tak, wczoraj to nagrywanie uratowało mi pupę, bo załatwiam pewną sprawę, od czerwca tamtego roku to jest 10 miesięcy w Krakowskim Urzędzie do Spraw Niepełnosprawności, mam ciężko chorą MAMĘ i nie mogąc się doczekać, przez ostatnie 2 tygodnie dzwoniłem tam 9 razy, wiele razy mnie wywalało z kolejki, sorry za offtop i dopiero 9 konsultant mi pomógł i wytłumaczył co i jak mam zrobić i gdzie napisać, sprawa załatwiona wreszcie, ale mówił szybko i dużo nie zdążyłem tego zapisać, a tak odsłuchałem rozmowę i po 40 minutach pismo było już na poczcie. I niech mi ktoś powie, że nagrywanie jest niepotrzebne. Taka mała dygresja, te poprzednie 8 osób powinni albo doszkolić, albo zwolnić, bo za każdym razem po 2-3-godzinnym czekaniu w kolejce na słuchawkach !!! Nikt nie potrafił pomóc. Szkoda tylko, ekipa robiąca ROM-y xiaomi.eu nie robi tego do mojego modelu. Ale teraz i tak się bardzo cieszę. No i żadnego fixa nie używalem. Pozdrawiam.
0 kuszelax Opublikowano 23 Marca 2025 Opublikowano 23 Marca 2025 (edytowane) Masz wybór. Albo nagrywanie rozmów, albo święty spokój z telefonem. Nie da się tego pogodzić. I co ? Skorzystałeś w jakikolwiek sposób z rejestracji rozmowy ? W jaki sposób ten myk wykorzystałeś ? Edytowane 23 Marca 2025 przez kuszelax
0 kris68 Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Opublikowano 23 Marca 2025 Nie czytasz dokładnie a piszesz nie obraź się: Cytat Wczoraj to nagrywanie uratowało mi pupę, bo załatwiam pewną sprawę, od czerwca tamtego roku to jest 10 miesięcy w Krakowskim Urzędzie do Spraw Niepełnosprawności, mam ciężko chorą MAMĘ i nie mogąc się doczekać, przez ostatnie 2 tygodnie dzwoniłem tam 9 razy, wiele razy mnie wywalało z kolejki, sorry za offtop i dopiero 9 konsultant mi pomógł i wytłumaczył co i jak mam zrobić i gdzie napisać, sprawa załatwiona wreszcie, ale mówił szybko i dużo nie zdążyłem tego zapisać, a tak odsłuchałem rozmowę i po 40 minutach pismo było już na poczcie. I niech mi ktoś powie, że nagrywanie jest niepotrzebne. I w Redmi 12 mimo zapewnień serwisu, że w tym modelu tylko soft EEA bez nagrywania — piszę to z przykrością. Pisałem, że posiedziałem w nocy 5 godzin, pogrzebałem, przeflashowalem i w Redmi 12 mam najnowszego HyperOS 2.0.3.0 Indonezja z opcją nagrywania, co potwierdziłem zrzutami ekranu w trakcie robienia telefonu. Dało sie — dało się. Pan mi sugerował, że stosowałem jakiegoś fixa, żeby się pozbyć problemu z Google Play Protect. Nieprawda. I jak wyjdzie nowy soft z nagrywaniem, mimo że to Media Tek też tez zainstaluje.
0 Kuchta2022 Opublikowano 10 Czerwca 2025 Opublikowano 10 Czerwca 2025 (edytowane) W dniu 10.02.2025 o 20:45, Kacper Skrzypek napisał(a): Musisz mieć roota, ściągnąć SQLite Database Editor, nadać mu roota, wejść w Usługi Google Play, tam w gservices.db, tabela main i wiersz android_id. Działa na Android 15 (komendy adb nie chcą działać - przynajmniej u mnie na Windows 11) wspomniany android_id to jest właśnie nasz pożądany GSF od razu w formie dziesiętnej (apki do tego podawały w formie szesnastkowej) Problem z ADB Potrzebne jest: Android SDK Platform-Tools dla Windows Moduł Magisk ADB and Fastboot for Android NDK Moduł magisk ADB Root 1.1 (działa na Android 15) gdy wywali błąd: adbd cannot run as root in production builds Nie każdy system używa obecnie uprawnień root dla adb (nawet, gdy telefon jest zrootowany) Znalazłem jeszcze coś takiego, ale nie testowałem ADBD insecure patcher Za pomoca Termux w telefonie zalecane jest też zainstalowanie SQLite pkg install sqlite Nie wiem jak u was, ale u mnie nadal nie wyskakuje GSF, zamiast tego mam błąd inaccessible or not found Są trzy możliwości - zabezpieczenia Android 15 - niekompatybilność z Windows 11 - na Windows 10 nie sprawdzałem - trzeba coś doinstalować ? komendy wklejałem bezpośrednio stąd Edytowane 11 Czerwca 2025 przez Kuchta2022
0 Kuchta2022 Opublikowano 11 Czerwca 2025 Opublikowano 11 Czerwca 2025 (edytowane) W dniu 10.02.2025 o 10:04, kris68 napisał(a): Netoper na stronie wpisać Android Device ID - jezeli to robie wyskakuje nieprawidłowa wartośc. Widac na zdjeciu nic tam nie ma i co z tym zrobić ?? Odkryłem że to jest GSF, tylko inaczej nazwane. Nie da się zarejestrować bo jest w trybie szesnastkowym podane po skonwertowaniu do formy dziesiętnej zarejestrujesz - sprawdziłem na swoim koncie i działa: To ten wyżej po przekonwertowaniu KLIK 14427408075672384408 W dniu 9.02.2025 o 22:59, Netoper napisał(a): Spróbuj tego https://play.google.com/store/apps/details?id=com.akademiteknoloji.androidallid Potwierdzam, że działa na Android 15. W aplikacji jest inaczej nazwane. Jednak to Android Device ID to właśnie GSF podany w formie szesnastkowej. Trzeba go skonwertować do formy dziesiętnej i wtedy da się go zarejestrować Proponuję za pomocą tego konwertera Edytowane 11 Czerwca 2025 przez Kuchta2022 1
Pytanie
kris68
Czy jest do Androida 15 program do sprawdzania Device-ID ?? Poprzednim razem przy HyperOS 1 pokazywało i dało się zarejestrować. Teraz ani programu ani komenda adb nie działa. Czy ktos ma pomysł co z tym zrobic ??
44 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi