Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.100.0.VMCCNXM dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_FUXI_OS2.0.100.0.VMCCNXM_15.zip/download Informacje o tym, co między innymi zmieniło się w HyperOS 2 względem HyperOS 1, można znaleźć tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-po-polsku-co-sie-zmienilo/ ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
zielu Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Zauważył ktoś jakieś znaczące różnice, w stosunku do poprzedniej wersji, poza dodatkową siatką pulpitu?
Maverick1970 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Zrobię kopię i zaraz instaluję. Wtedy coś powiem.
KUNEK Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia A co w przypadku gdy TWRP nie widzi żadnych danych? Da radę wgrać nowsze TWRP bez użycia komputera?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia Autor Opublikowano 18 Stycznia Jeśli masz kabel USB-OTG, to tak. W przeciwnym razie nie.
KUNEK Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia To w takim razie muszę jakoś to ogarnąć, już kiedyś wyczyściłem wszystkie dane z telefonu i zablokowałem go tak że nic nie szło zrobić, więc mam lekki paraliż przy takich aktualizacjach.
Kuchta2022 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeśli masz kabel USB-OTG, to tak. W przeciwnym razie nie. Może być też wtyczka OTG. Są wersje USB-C na zwykłe USB, oraz takie na microUSB na zwykłe. Polecam takie które obsługuje minimum USB 3.0
zielu Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 20 godzin temu, zielu napisał(a): Zauważył ktoś jakieś znaczące różnice, w stosunku do poprzedniej wersji, poza dodatkową siatką pulpitu? I mam wrażenie że z baterią gorzej 🤔
Maverick1970 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia W dniu 18.01.2025 o 18:09, zielu napisał(a): Zauważył ktoś jakieś znaczące różnice, w stosunku do poprzedniej wersji, poza dodatkową siatką pulpitu? Ale ta siatka nic nie zmienia. Wcześniej był opis że podstawowy i rozszerzony, coś takiego teraz 4x8 i 5x8. Żadna różnica.
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Stycznia Autor Opublikowano 19 Stycznia 19 minut temu, Maverick1970 napisał(a): Ale ta siatka nic nie zmienia. Wcześniej był opis że podstawowy i rozszerzony, coś takiego teraz 4x8 i 5x8. Żadna różnica. Bo masz włączony pasek wyszukiwania. Jak go wyłączysz, to pojawi się siatka 4x7 (albo 4x6).
SP1 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Pomimo sprawdzonych plików z obrazem ROM, w TWRP (A15) zgłasza błąd. Odznaczyć weryfikację pliku, i ryzykować? Czy wcześniej muszę wyeliminować problem przed instalacją. Edytowane 20 Stycznia przez SP1
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Stycznia Autor Opublikowano 20 Stycznia Godzinę temu, SP1 napisał(a): Pomimo sprawdzonych plików z obrazem ROM, w TWRP (A15) zgłasza błąd. Odznaczyć weryfikację pliku, i ryzykować? Zgłasza błąd dlatego, że ROM-y nie są już podpisywane. Odznacz weryfikację sygnatury.
antykat Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Bardzo dobry rom z wyjątkiem braku starego stylu szybkich ustawień. Płynny, choć czasami zdarzają się jeszcze minilagi, ale nic istotnego. Dobrze trzyma baterię. Ogólnie dużo lepiej niż na 2.0.3. Pierwszy raz chwalę xiaomi.eu 🙂 Edytowane 22 Stycznia przez antykat 1
stacez Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Próbuję instalować nowy ROM. Przy sprawdzaniu działania fastboot wyskakuje komunikat jak poniżej.
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Stycznia Autor Opublikowano 24 Stycznia Tak jak jest napisane, spróbuj .\fastboot devices.
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Stycznia Autor Opublikowano 24 Stycznia Bo w tym przypadku jesteś w innym katalogu niż byłeś wcześniej. Porównaj ścieżki na tym zrzucie i wcześniejszym. 1
SEBASTIAN ĆMOK Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego nie startuje mi system po tej aktualizacji
Netoper Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Może to pomoże:https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/64497-Xiaomi-Mi-11---OS1.0.7.0.UKBCNXM---Większość-aplikacji-się-crashuję-po-aktualizacji.#entry655354Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
TeSh Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego (edytowane) Cześć, od tej wersji mam problem z chrome (właściwie wszystkim co jest na silniku chrome). Kiedy chce coś wpisać w pasek wyszukiwania na chrome i trafię palcem w dolna część klawiatury, ze 2 mm od dolnej krawędzi (najwcześniej spacji), to klawiatura znika. Nie ma znaczenia jakiej klawiatury używam albo jaka jest orientacja ekranu. Dzieje się tak tylko w chrome (i przegladarkach na silniku chrome) i tylko na pasku wyszukiwania. Jeśli włączę pasek nawigacji zamiast gestów, to problem nie wystepuje https://www.reddit.com/r/Honor/s/RlA9Eo08AD Tutaj post do takiego samego problemu, kilka osób też tam dobrze dopisało o co chodzi. Edytowane 13 Lutego przez TeSh
zielu Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego u mnie występuje ten sam problem, myślę że może to być wina chrome
TeSh Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego No właśnie na xiaomieu hyperOS 1 (mi 10 i mi 11) i na globalu z tą samą wersja chrome ten problem nie wystepuje
Rekomendowane odpowiedzi