Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.14.0.UMRCNXM dla telefonu Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 (nazwa kodowa marble). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_MARBLE_OS1.0.14.0.UMRCNXM_14.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
kulig007 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zainstalowane, nic nie wybuchło. Działa tak samo stabilnie, jak poprzednia wersja. Nie zwróciłem uwagi, czy zabezpieczenia zaktualizowane (tu mamy bazę z listopada, a nie pamiętam jak było na OS1.0.12.0. ).
lee Opublikowano 25 Stycznia 2025 Opublikowano 25 Stycznia 2025 W dniu 26.12.2024 o 23:28, xpx napisał(a): Mieli dać a15 do końca roku No cóż. Obiecywali też że będzie więcej aktualizacji do telefonów. Do tego obecna seria redmi note to jakiś żart.
QbaPL Opublikowano 26 Stycznia 2025 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Ogarnęła mnie ciemnota. Mam dwa pytania, zapewne gdzieś to jest na forum, ale ja nie znalazłem, może używam złych fraz? 1. Zablokowany ekran, czy i jeżeli tak, to gdzie ustawić aby nie dało się wyciszyć telefonu na blokadzie ekranu. Udało mi się wyłączyć pasek górny na ekranie blokady, oraz dostęp do zasilania, ale nie pamiętam czy dało się możliwość. 2. Gdzie zmieniało się funkcje przycisków głośności, bo mam go przypisanego do multimediów, a żeby dzwonek ściszyć, to muszę wywołać pasek multimedia, przez wciśniecie ciszej/głośniej, a potem kropeczki i mam dostęp do głośności dzwonka. Dziękuję za cenne porady
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2025 1. Z tego co pamiętam się nie da. 2. Ustawienia > Dźwięk i dotyk > Reakcje dźwiękowe > Kontrola przyciskami głośności. 1
Rekomendowane odpowiedzi