Skocz do zawartości

Xiaomi 13 - HyperOS 2.0 by Xiaomi.eu - OS2.0.3.0.VMCCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.3.0.VMCCNXM dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_FUXI_OS2.0.3.0.VMCCNXM_15.zip/download

Informacje o tym, co między innymi zmieniło się w HyperOS 2 względem HyperOS 1, można znaleźć tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-0-po-polsku-co-sie-zmienilo/

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• Thanks 2
Opublikowano

U mnie zgłasza, że plik uszkodzony.

Ściągałem najpierw z aktualizatora, drugi raz na kompa. Spróbuję wieczorem.

Opublikowano

Po aktualizacji nie ukrywa mi się zegarek na pasku 😏 jakieś bug czy to u mnie problem?

(Widget zegarka wrzucałem ponownie na ekran główny i nie pomogło)

Opublikowano

Dlaczego nie ma starego stylu szybkich ustawień? Bardzo rozczarowujące 😔 Nie znoszę nowego stylu. Czy na stockowym firmware stary styl jest i tylko xiaomi.eu go usunęło? Zanim wrzuciłem rom xiaomi.eu, używałem romu Elite na bazie Bety 2.0.0.19 i tam stary styl był i działał prawidłowo. 

Opublikowano
Godzinę temu, antykat napisał(a):

Dlaczego nie ma starego stylu szybkich ustawień? Bardzo rozczarowujące 😔 Nie znoszę nowego stylu. Czy na stockowym firmware stary styl jest i tylko xiaomi.eu go usunęło? Zanim wrzuciłem rom xiaomi.eu, używałem romu Elite na bazie Bety 2.0.0.19 i tam stary styl był i działał prawidłowo. 

Tak, mi też tego bardzo brakuje.

Opublikowano
3 godziny temu, antykat napisał(a):

Czy na stockowym firmware stary styl jest i tylko xiaomi.eu go usunęło?

Xiaomi stary styl ukrywa już od dawna.

Gdy testowaliśmy stary styl, to u nas nie działał poprawnie, podobnie zresztą jak na China, dlatego go ukryliśmy. Być może Elite go naprawiało we własnym zakresie, trudno mi powiedzieć.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Xiaomi stary styl ukrywa już od dawna.

Gdy testowaliśmy stary styl, to u nas nie działał poprawnie, podobnie zresztą jak na China, dlatego go ukryliśmy. Być może Elite go naprawiało we własnym zakresie, trudno mi powiedzieć.

Znajomy używał stockowej Bety 2.0.0.19 i też twierdzi, że działał bez problemów. Cały czas go używał, bo również nie lubi nowego stylu. Niedawno z nim rozmawiałem. Ma zamiar sprawdzić stocka 2.0.3. Jeśli to zrobi to dam znać. 

Edytowane przez antykat
Opublikowano
23 minuty temu, zielu napisał(a):

A co z zegarkiem na pasku, że nie znika po aktualizacji softu, czy to tylko u mnie?

To ogólna cecha, trzeba się do tego niestety przyzwyczaić.

23 minuty temu, antykat napisał(a):

Znajomy używał stockowej Bety 2.0.0.19 i też twierdzi, że działał bez problemów. Cały czas go używał, bo również nie lubi nowego stylu. Niedawno z nim rozmawiałem. Ma zamiar sprawdzić stocka 2.0.3. Jeśli to zrobi to dam znać. 

Nie wykluczam, że Xiaomi mogło to ogarnąć na 13stkach. Tego nie wiem. Niestety jak zawsze kod interfejsu systemu nie jest taki sam na różnych urządzeniach, stąd nie jestem w stanie stwierdzić, czy wszędzie indziej będzie podobnie.

Opublikowano
1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie wykluczam, że Xiaomi mogło to ogarnąć na 13stkach. Tego nie wiem. Niestety jak zawsze kod interfejsu systemu nie jest taki sam na różnych urządzeniach, stąd nie jestem w stanie stwierdzić, czy wszędzie indziej będzie podobnie.

OK. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam. 

Opublikowano
13 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

A jest jakiś sposób by wyrzucić zegarek z paska (może być permanentnie) bez roota?

Opublikowano
A jest jakiś sposób by wyrzucić zegarek z paska (może być permanentnie) bez roota?
nawet z rootem. modulami mi sie nie udalo

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
20 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Znajomy sprawdził i na stocku 2.0.3 stary styl normalnie jest i działa jak zawsze. Czy nie da się z tym coś zrobić?

Opublikowano

Można zrobić bez problemu downgrade do poprzedniej wersji bez utraty danych? Przez twrp? Najnowsze pod a15 czy najpierw zrobić downgrade do a14?

Opublikowano
18 minut temu, antykat napisał(a):

Znajomy sprawdził i na stocku 2.0.3 stary styl normalnie jest i działa jak zawsze. Czy nie da się z tym coś zrobić?

Możesz napisać na xiaomi.eu, ale już się pytałem i nie, zmiany w tej kwestii nie będzie.

18 minut temu, zielu napisał(a):

Można zrobić bez problemu downgrade do poprzedniej wersji bez utraty danych? Przez twrp? Najnowsze pod a15 czy najpierw zrobić downgrade do a14?

Nie, nie można. Poprzednia wersja to starszy Android. Tylko z formatem.

• Sad 1
Opublikowano
20 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Możesz napisać na xiaomi.eu, ale już się pytałem i nie, zmiany w tej kwestii nie będzie.

Nie, nie można. Poprzednia wersja to starszy Android. Tylko z formatem.

OK, dzięki, czyli Downgrade > format > zmiana twrp na a14?

Opublikowano

Witam. Mały problem.  Chciałem zaktualizować do 2.03 więc przez fastboot wgrałem twrp-3.7.1_12-v9.0_A15-fuxi-skkk.img. I telefon jest w trybie fastboot. Nie wychodzi z niego komendą reboot.

Dobra dałem radę. Wgrałem przez fastboot hyperosa 2.03 instal upgrade i poszedł.

------------------

Wszystko działa śmiga. Może lekkie przycinki, gorzej z siatką ikon. A było tak fajnie, zawsze jak coś polepszą to muszą coś sknocić. Tak było jest i będzie.

Jeśli piszesz parę postów w krótkim odstępie czasu (w tym przypadku godzina) i po drodze nikt inny nie odpisuje, to proszę, edytuj posta zamiast pisać nowego. Połączone /Kacper Skrzypek

• Like 1
Opublikowano

Dopiero dziś zauważyłem że wywaliło mi z portfela karty, oraz revoult nie działa. Mam magiska wyłączyłem te apki w liście odmów, zainstalowany również  play integrity fix. Magisk w zygocie i ukryty. Inne apki bankowe działają. Ma ktoś jakieś pomysły ?

Opublikowano

2.0.3 nie jest dobre. Beta 2.0.0.19 (stock i Elite na bazie tego firmware) była dużo płymniejsza, szybsza, żadnych lagów i rewelacyjna bateria. Dziwne to. 

Opublikowano (edytowane)

Też mam takie samo zdanie jak poprzednicy,póki co mało dopracowana jest 15 ,miejmy nadzieję za lada moment poprawią te przycinki czy też tzw chwilowe zamrażania 

Edytowane przez Jacek23tg
  • Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, antykat napisał(a):

2.0.3 nie jest dobre. Beta 2.0.0.19 (stock i Elite na bazie tego firmware) była dużo płymniejsza, szybsza, żadnych lagów i rewelacyjna bateria. Dziwne to. 

a w użytkowaniu Elite czymś się różni? brakuje jakichś funkcji (np nagrywania połączeń) i/lub jest gorszy aparat lub cokolwiek innego?

Opublikowano
2 godziny temu, zielu napisał(a):

a w użytkowaniu Elite czymś się różni? brakuje jakichś funkcji (np nagrywania połączeń) i/lub jest gorszy aparat lub cokolwiek innego?

Długo by pisać i to chyba nie jest na to miejsce. Napisz do mnie na Telagramie - @antykat

Opublikowano
Dopiero dziś zauważyłem że wywaliło mi z portfela karty, oraz revoult nie działa. Mam magiska wyłączyłem te apki w liście odmów, zainstalowany również  play integrity fix. Magisk w zygocie i ukryty. Inne apki bankowe działają. Ma ktoś jakieś pomysły ?
Shamiko

Wysłane z mojego 2211133C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jest jakiś sposób by zaktualizować systemowy launcher do nowszej wersji? Recovery czy coś? Bo przez managera wyskakuje informacja o braku możliwości instalacji aplikacji systemowych z nieznanego źródła.

Opublikowano
W dniu 2.01.2025 o 13:24, simcold napisał(a):

Shamiko

Wysłane z mojego 2211133C przy użyciu Tapatalka

Dzięki. Karty działają, a revoult nie. Ale jego przeniosłem na inny telefon. Nie jest mi tu niezbędny.

Opublikowano

A dziś zauważyłem kolejny błąd. Na liście aplikacji wybudowanego lauchera nie widzę wszystkich zainstalowanych aplikacji i nie są one na pewno ukryte. 

Są to m. in. kalendarz od Google czy ToDo od Microsoftu.

Opublikowano

Ja z kolei zauważyłem że po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu nie zapamiętało mi tapety,kolejnym problemem było nie zapamiętanie uprawnień do mapy google tzn uprawnień do lokalizacji ,paru aplikacjj od nowa musiałem nadać uprawnienia,odświeżanie przeskoczyło mi na 60 Hz ,tak samo było z automatyczną jasnością ,nie zapamiętało więc ponowne ustawienie,oby szybko poprawili te bugi bo są drażniące i zastanawiam się nad cofnięciem się do A14,tam wszystko śmigało bez zająknięcia 

Opublikowano
11 godzin temu, zielu napisał(a):

A dziś zauważyłem kolejny błąd. Na liście aplikacji wybudowanego lauchera nie widzę wszystkich zainstalowanych aplikacji i nie są one na pewno ukryte. 

Są to m. in. kalendarz od Google czy ToDo od Microsoftu.

Sprawdziłem u siebie, kalendarz jest widoczny. Być może to kwestia tej konkretnej wersji launchera, którą masz, bo od czasu wydania ROM-u pojawiły się już z dwie nowe wersje.