Skocz do zawartości

Xiaomi Mi 11 - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.10.0.UKBCNXM - Android 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej wersji stabilnej HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 (nazwa kodowa: venus).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_VENUS_OS1.0.10.0.UKBCNXM_14.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

kto wrzuci dawać info jak się sprawuje ... chyba na mi 11 ma być też wersja 2 hypera ... w ogóle to pewnie będzie już ostatni wypust bo Xiaomi powoli kończy wsparcie dla tego modelu ...

Opublikowano
12 minut temu, spioch654321 napisał(a):

3x ściągałem i za każdym razem to samo

Zip signature verification failed!

Error instaling zip file 'tutaj_ścieżka/nazwa_pliku

rozpakowujesz zipa jakims menagerem czy tym unpackiem z poziomu windowsa? ciekawe ... kiedys byly juz problemy z plikami zip i to szybko bylo podmieniane na serwerze ... jak wrzucisz to koniecznie daj znac jak to wyglada ... a robisz update na poprzednia wersje HOS1 czy jeszcze na ostatnie miui jakie bylo? czy moze czysta instalke z wipe data?

Opublikowano
7 godzin temu, spioch654321 napisał(a):

Zip signature verification failed!

Spróbuj odznaczyć sprawdzanie sygnatury w TWRP. Sprawdź też, czy na pewno md5 się zgadza (w TWRP Zaawansowane > Terminal > md5sum ścieżka_do_pliku), powinno być 5ed01afec28759e389089237938a5941.

Opublikowano (edytowane)

Pobrałem, wgrane przez TWRP, pełny wipe i instalacja od nowa.

Ogółem jest stabilnie, wszystko działa, bateria w normie. Jedynie nadal płatności zbliżeniowe nie działają mimo że SafetyNet przechodzi. 

Edytowane przez zajec
Opublikowano
W dniu 5.12.2024 o 13:16, Kacper Skrzypek napisał(a):

SafetyNet nie jest już używany. Sprawdź Play Integrity.

Nie przechodzi w kategorii Strony. Apki bankowe po instalacji też informują o tym, że system telefonu jest zrootowany lub modyfikowany i ostrzegają o tym.

Czyli zabawa z magisk powinna pomóc?

Screenshot_2024-12-06-21-03-13-412_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg

Opublikowano

w sumie byłoby to dziwne cokolwiek ... jak fix dla płatności zaskoczy to nie powinno być problemu ... chociaż nie wiem jak to wygląda na hos bo na swojej mi 11 nie korzystałem jeszcze z tych romow ... tu zostaje info od innych userow ... ogólnie też trzeba pamiętać że ten fix nie zaskakuje od razu - trzeba dać mu trochę czasu na przegryzienie się przez cache i te usługi Googla ... stąd próba płatności od razu po wrzuceniu fixa może nie zaskoczyć ... żeby to przyspieszyć trzeba zrobić czyszczenie cache usług Googla w apkach i jeszcze walnąć restarta fona na wszelki wypadek ... ostatni fix jest na pewno w porządku - testowałem niedawno i bez żadnego problemu zbliżeniowa poszła - też normalna płatność przelewem z karty idzie bez problemu ... no ale jak pisałem - mam nadzieję że nie ma jakichś specjalnych problemów z tymi nowymi romami bo chce to w końcu wrzucić dla znajomego - on siedzi jeszcze na ostatniej miui 14 i za nic nie chce zmieniać bo wszystko mu pasuje 🙃 muszę go w końcu namówić choć nie wiem czy nie zaczekać na ostatnią stable jaka wyjdzie dla tego modelu a to już chyba niedługo ... możliwe też że będzie już na HOS2 ...

• Haha 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sorki że piszę po takim czasie ale nie chciałem stracić płatności szczególnie przed świętami, do tego żądza dodatkowa działka w robocie 

Natomiast co do samego update, Nadal nie przechodzi zwykła aktualizacja przez twrp a mi wyskakuje d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e zamiast

W dniu 5.12.2024 o 06:23, Kacper Skrzypek napisał(a):

Spróbuj odznaczyć sprawdzanie sygnatury w TWRP. Sprawdź też, czy na pewno md5 się zgadza (w TWRP Zaawansowane > Terminal > md5sum ścieżka_do_pliku), powinno być 5ed01afec28759e389089237938a5941.

Dodatkowo nie chciał bym tracić możliwości płatności NFC i przez strony

Dlatego proszę o informację @zajec czy u ciebie wszystko działa 

Opublikowano
1 minutę temu, spioch654321 napisał(a):

Nadal nie przechodzi zwykła aktualizacja przez twrp a mi wyskakuje d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e zamiast

W takim razie plik ściągnął się źle. Musisz próbować do skutku.