Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.12.0.UMRCNXM dla telefonu Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 (nazwa kodowa marble). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_MARBLE_OS1.0.12.0.UMRCNXM_14.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
kulig007 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Zainstalowane. Poszło bez problemów. Zmiany ? Hmm, jak zawsze, niewidoczne, albo niewidoczne Coś czuję, że tym update zrobią małego psikusa i coś "popsują", żeby wywrzeć presję na update do nadchodzącego 2.0
Netoper Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Coś czuję, że tym update zrobią małego psikusa i coś "popsują", żeby wywrzeć presję na update do nadchodzącego 2.0Eee, weteran forum nie powinien tak pesymistycznie podchodzić A jakby jednak Xiaomi zrobiło koło pióra to downgrade, tylko wtedy niestety full wipe 🫤Trza mieć nadzieję że może jednak Xiaomi nie "postarza* produktu.Ja poczekam na ewentualne zastrzeżenia bo na razie krucho z czasem żeby się cofnąć, a to pierwszy mode fona Xiaomi którego mam tylko w jednym egzemplarzu, i nie mam jak właśnie na drugim testować.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Godzinę temu, Netoper napisał(a): Eee, weteran forum nie powinien tak pesymistycznie podchodzić Chyba za długo siedzę w tej marce Za Xiaomi od długiego czasu już nie można nadążyć. W razie czego mental mam gotowy na full wipe (choć póki co, system działa bezbłędnie). W samym update na HypOS 2.0 nie przewiduję rewolucji, więc z popcornem w ręku nie czekam
Master Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 fajnie 2ka działa ... ale jak napisałeś - nie ma co się spodziewać rewolucji ... raczej delikatna ewolucja nastąpiła ... 🙃 w każdym razie warto zrobić przesiadkę ...
kulig007 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Możliwe, że 2.0 działa dobrze, bo OS1.0 też tak działa Mam tylko wrażenie, że po prostu wypust OS2.0 jest za szybko. Nie ma tam nic rewolucyjnego, mogli zostawić premierę pod A16. A sam OS1.0 rozwijać dalej na Androidzie 15. Aczkolwiek, może chcą robić płynniejsze przejścia, żeby szoku nie było To takie moje luźne przemyślenia,
xpx Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Jakby mniej żarło baterie. Chyba, że yt revanced i tiktok coś porobili
lee Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zjada tak samo i dalej brakuje limitera 80% w baterii.
Rekomendowane odpowiedzi