Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowa wersja hyperOS, nowe bugi. Z Xiaomi nigdy nam się nie nudzić😏

Od wersji 1.0.17.0 fuxi nie działa otwieranie linków z wykrytych kodów QR w aparacie. Po tąpnięciu po prostu nic się nie dzieje. Jestem pewny że to w tej wersji to zostało zepsute, bo korzystam z tego dość często.

Działają inne akcje czyli kopiuj, zapisz, wyślij, ale najważniejsza nie działa😐

Opublikowano
2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie potwierdzam na Xiaomi 14, ale to może kwestia Androida 15, stąd sprawdziłem też Xiaomi 12 na ostatnim stable. Też działa.

Możecie zrobić logcat z próby kliknięcia Otwórz?

https://xiaomi.eu/community/threads/logging-with-adb-logcat.63684/

Jeszcze nigdy tego nie robiłem, więc jutro na spokojnie siądę i poczytam jak to zrobić. Chyba komp będzie potrzebny i ADB?

Opublikowano

I jak na złość. Dzisiaj usiadłem, poczytałem, podłączyłem telefon do kompa w trybie ADB i...wszystko działa...nie wiem czy do tego skanera QR są używane jakieś usługi online że wczoraj nie działało? A może coś z Google Chrome? Nie wiem. Nigdy mnie akurat ta funkcja nie zawiodła i ten błąd miałem wczoraj pierwszy raz. Próbowałem kilka razy skanować i nie działało. Tzn nie otweirało linka

@Acid a jak u ciebie dzisiaj? też działa?

PS czy to normalne, że przez kilka sekund logowanie wypluwa aż 70 MB plik loga??

Opublikowano
11 minut temu, grzeg8102 napisał(a):

czy to normalne, że przez kilka sekund logowanie wypluwa aż 70 MB plik loga??

Tak, bo pobiera bufor który był wcześniej. Jeśli nie chcesz aż takiego loga, to musiałbyś najpierw wydać polecenie adb logcat -c, ono czyści bufor.

• Like 1