Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Zakupiłem wczoraj telefon Xiaomi 14T Pro. Dziś chciałem zrobić zdjęcie z bliska numerów IMEI na pudełku i totalnie nie łapie ostrości tylko jakieś bardzo niewyraźne wychodzi. To moje pierwsze Xiaomi i może coś źle robię? Proszę o pomoc, bo nie wiem o co chodzi, nigdy nie miałem takiego problemu. W załączeniu dodaje zdjęcie.

IMG_20241004_200518.jpg

Posted

A jakbyś spróbował trochę dalej, to nie będzie lepiej? Być może włączyło się makro z modułu szerokokątnego (ikonka takiego kwiatka, jeśli dobrze pamiętam)...

Posted (edited)

14T Pro ma problem z bliskimi. Bezpośrednio porównywałem 14T Pro i 14 - 14 na każdym obiektywie z AF łapie błyskawicznie ostrość z bliska (na tele na oko z min 10 cm), a 14T Pro ma z tym problem. O ile główny da się ręcznie wyostrzyć klikając na obiekt to z tele już klasyczny problem z minimalną odległością  gdzie w 14 jest to lepiej rozwiązane (sprawdzane w Pro bo w auto żongluje obiektywami mnie lub bardziej skutecznie).

Edited by anemusek
  • Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

W moim 14t pro z łapaniem ostrości nie ma problemu.Za to przy nagrywaniu filmów w 4k 60fps filmy przy odtwarzaniu klatkują.  Najbardziej widoczne jest to, gdy odtwarzam film przez galerię i aplikację mi Video. Lepiej jest jak włączę nagrania przez aplikację Files. 

A u Ciebie jak z nagrywaniem to wygląda?