king89yaku Opublikowano 25 Września 2024 Opublikowano 25 Września 2024 (edytowane) Cześć 11T Pro - Najnowsza wersja OS1.0.5.0.UKDMIXM - do tej pory pobierałem FIXa i wszystko działało (logowanie odciskiem palca do banku, mObywatel i google wallet) po aktualizacji fixa z 23.09.2024 (pobierałem i instalowałem zarówno ze strony forum jak i bezpośrednio w telefonie przy sprawdzaniu nowszej wersji oprogramowania tak jak do tej pory) Instalacja, restart telefonu i jest niby ok. Po kilkunastu minutach Portfel Google wywala błąd (dodaje screen). Biometria w aplikacji banku czy mObywatel działa poprawnie. Jest jakieś rozwiązanie, czy trzeba czekać na nowszy FIX? Dzięki Edytowane 25 Września 2024 przez king89yaku
Pyrosh Opublikowano 25 Września 2024 Opublikowano 25 Września 2024 U mnie to samo i poradzono by usunąć aktualizację usług GP. No i integrity mi już pokazuje że urządzenie jest bezpieczne ale sam Portfel stracił wszystko karty i ma crasha przy próbie dodania jakiejkolwiek. Nie polecam bo nie wiem jak teraz do tego wrócić. Pewnie jakieś rozwiązanie się niedługo znajdzie... Wrzucę jeszcze co mam przy crashu: 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Jeśli nie działa, no to jest kwestia usług Google Play. Płaciłem wczoraj, działał bez problemu.
Pyrosh Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeśli nie działa, no to jest kwestia usług Google Play. Płaciłem wczoraj, działał bez problemu. Ok, a jaki na to wpływ mogą mieć dwa konta googlowe zalogowane na telefonie? Większość usług mam zdublowanych ale nie wszystkie. Jechałem zgodnie z instrukcjami z xiaomi.eu.
Pyrosh Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Ok, update. Zrobiłem tę procedurę z 5 razy zanim zatrybiło. W potrfelu wszystko się pokazało, płatność działa. Ja osobiście Portfel przeinstalowałem przy próbach. Krótki tutorial z xiaomi.eu: "Updating GPay module and then just uninstalling the updates to Play store and Services fixed everything. Just reboot after uninstalling updates and then wait for phone to get updates again (when downloads stop). No need to uninstall wallet and other stuff." 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Września 2024 Opublikowano 26 Września 2024 Raczej nie powinny mieć wielkiego wpływu (chociaż ja u siebie mam jedno). 1
king89yaku Opublikowano 26 Września 2024 Autor Opublikowano 26 Września 2024 9 godzin temu, Pyrosh napisał(a): Ok, update. Zrobiłem tę procedurę z 5 razy zanim zatrybiło. W potrfelu wszystko się pokazało, płatność działa. Ja osobiście Portfel przeinstalowałem przy próbach. Krótki tutorial z xiaomi.eu: "Updating GPay module and then just uninstalling the updates to Play store and Services fixed everything. Just reboot after uninstalling updates and then wait for phone to get updates again (when downloads stop). No need to uninstall wallet and other stuff." Zrobiłem 1 raz, dalej wyrzuca błąd po kilkunastu minutach - robiłeś 5x pod rząd czy po prostu dopóki nie zaczęło działać?
Pyrosh Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 15 godzin temu, king89yaku napisał(a): Zrobiłem 1 raz, dalej wyrzuca błąd po kilkunastu minutach - robiłeś 5x pod rząd czy po prostu dopóki nie zaczęło działać? Próbowałem jednego dnia z dwa razy i kolejnego miałem następne podejścia. Ale tak jak wspomniałem wcześniej - mam na fonie zalogowane dwa konta guglowe w związku z czym niektóre serwisy mam podwójnie. Podejrzewam, że to mi kwasiło bo za ostatnim razem robiłem to na spokojnie by nie ominąć żadnego serwisu do odklikania. Widziałem, że poajwił się nowy fix - sprawdzałeś może z nim?
king89yaku Opublikowano 27 Września 2024 Autor Opublikowano 27 Września 2024 3 godziny temu, Pyrosh napisał(a): Widziałem, że poajwił się nowy fix - sprawdzałeś może z nim? Tak, dalej to samo. Aktualnie robię tak Usuwam aktualizację sklepu -> czyszczę cache portfela -> wgrywam Fixa -> restart telefonu -> aktualizacja sklepu Niestety bezskutecznie, robiłem już 2x - dalej ten komunikat i brak możliwości płatności zbliżeniowych. Odcisk palca w aplikacjach działa, tylko Portfel googla nie. Też mam kilka kont google na telefonie, ale karty mam podpięte do 1 konta, do tej pory nie było z tym problemu.
Netoper Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 To nie sklep sprawdza integrę tylko apka usługi google.Na początek wyczyść pamięć/dane usług google, jak nie pomoże to wtedy usuń jej aktualizację (tylko po tych operacjach jak miałeś zapięte jakieś karty to trza będzie od nowa wprowadzać )Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
king89yaku Opublikowano 27 Września 2024 Autor Opublikowano 27 Września 2024 Ok. Usługi Google Play, wipe cache + odinstalowanie aktualizacji -> restart. Przeinstalowałem portfel googla bo były problemy, niestety mam komunikat o przyznaniu uprawnienia sms. W samych szczegółach aplikacji nie ma takiej opcji, przyznałem dostęp sms do portfela google ale to nie dało nic. Przyznanie dostępu do usług google play w sms nie ma mozliwości (nie ma takiej pozycji)
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 Ustawienia > Prywatność > Panel prywatności > SMS > 3 kropki > Pokaż systemowe > będziesz mieć Usługi Google Play i tu nadajesz. 1
king89yaku Opublikowano 28 Września 2024 Autor Opublikowano 28 Września 2024 12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Ustawienia > Prywatność > Panel prywatności > SMS > 3 kropki > Pokaż systemowe > będziesz mieć Usługi Google Play i tu nadajesz. Dzięki, uprawnienia nadane. Aplikacja portfel się crashuje, robiłem reinstall - nic nie daje. Dodatkowo po usunięciu aktualizacji usług google rozłączyło mi podpięty Watch 5 Pro - muszę dodać zegarek od nowa bo nie aplikacja go nie widzi. 1
Netoper Opublikowano 28 Września 2024 Opublikowano 28 Września 2024 Coraz ciekawiej się robi z działaniami google, teraz zegarek powiązują z usługami.Fajnie że żeś dał info.Ja jakoś w sierpniu działałem z usługami i odpukać wtedy nie odpięło mi zegarków (amazfitBip i AmazfitBipS) wagi też nie ruszyloWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
king89yaku Opublikowano 28 Września 2024 Autor Opublikowano 28 Września 2024 (edytowane) W dniu 25.09.2024 o 20:08, Pyrosh napisał(a): U mnie to samo i poradzono by usunąć aktualizację usług GP. No i integrity mi już pokazuje że urządzenie jest bezpieczne ale sam Portfel stracił wszystko karty i ma crasha przy próbie dodania jakiejkolwiek. Nie polecam bo nie wiem jak teraz do tego wrócić. Pewnie jakieś rozwiązanie się niedługo znajdzie... Wrzucę jeszcze co mam przy crashu: Jak rozwiązałeś ten problem? mam to samo Czy ponowne wgranie update przez FASTBOOT mogło by rozwiązać sprawę? Na forum znalazłem podpowiedź W dniu 27.01.2024 o 13:57, Kacper Skrzypek napisał(a): W ADB puść pm compile --reset com.android.vending pm compile --reset com.google.android.gms Będzie ok na mój problem? Edytowane 1 Października 2024 przez king89yaku
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Października 2024 Opublikowano 1 Października 2024 W dniu 28.09.2024 o 18:53, king89yaku napisał(a): Będzie ok na mój problem? Możesz spróbować, ale raczej wątpię.
king89yaku Opublikowano 1 Października 2024 Autor Opublikowano 1 Października 2024 (edytowane) to co robić? - odinstalowałem Portfel googla - wyczyściłem / odinstalowałem usługi google - reinstalowałem Fixa Wszystko zgodnie z instrukcjami, po restarcie nadaję uprawnienia SMS i portfel dalej się wysypuje. Pytałem czy update przez fastboota może pomóc ( z zachowaniem danych) PlayIntegrityFix (PIF) jest ok. Edytowane 1 Października 2024 przez king89yaku
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Października 2024 Opublikowano 1 Października 2024 2 godziny temu, king89yaku napisał(a): Pytałem czy update przez fastboota może pomóc ( z zachowaniem danych) Możesz spróbować, ale też nie zagwarantuję. Nie miałem takiego problemu, więc trudno mi tu coś poradzić...
king89yaku Opublikowano 1 Października 2024 Autor Opublikowano 1 Października 2024 (edytowane) 4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Możesz spróbować, ale też nie zagwarantuję. Nie miałem takiego problemu, więc trudno mi tu coś poradzić... Zrobiłem, nie pomogło, portfel google dalej przestaje działać. OK - po 2 dniach walki działa, zostawiam instrukcję która u mnie zadziałała (dokładnie taka kombinacja) robiłem wszystkie czynności nie zachowując tej kolejności i nie chciało ruszyć. 1. Odinstalowanie portfela google - restart 2. Odinstalowanie aktualizacji sklepu play + wyczyszczenie danych usług google - restart 3. NFC - przywrócenie funkcjonalności - restart 4. NFC zmiana z SIM na HCE (wcześniej miałem HCE) 4. Instalacja FIXA + aktualizacja sklepu - restart 5. Sprawdzenie zgodności PlayIntegrityFix (PIF) - restart 6. Instalacja portfela google - nadanie uprawnień SMS (nie było komunikatu, ale nie było zezwolenia w ustawieniach) Działa Dzięki za pomoc Edytowane 1 Października 2024 przez king89yaku 2
Rekomendowane odpowiedzi