Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Note 13 brak NFC

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich :)

jakiś czas temu zakupiłem telefon Redmi Note 13,

ogólnie jestem zadowolony, używam telefonów Xiaomi od serii 4 - ale chciałem  wciąż mieć NFC :)

według zapewnień sprzedawcy telefon to ma - jednak moje aplikacje bankowe twierdzą coś przeciwnego,

nie widzę NFC nigdzie w ustawieniach, pobrałem także program ze sklepu Google weryfikujący obecność NFC - nie widzi,

numer modelu na opakowaniu 23129RAA4G, wersja OS 1.0.6.0.UNGMIXM,

zgłosiłem problem sprzedawcy - twierdzi, że model bez wątpienia obsługuje NFC - mogę wysłać do serwisu - spędziłem pół dnia na wgrywanie moich aplikacji i plików, trochę szkoda mi przywracać ustawienia fabryczne :)

proszę o podpowiedź, jeśli spotkaliście się z takim problemem,

pozdrawiam, Marcin

p.s. kiedy wyświetlałem dane telefonu - pojawiła się informacja o aktualizacji systemu (do 1.0.7...) - może to coś zmieni :) 

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

UNGMIXM = sapphire = wersja bez NFC. Sprzedawca nie wie, co sprzedaje. Soft z NFC miałby oznaczenie UNHMIXM i nazwę kodową sapphiren.

Są dwie wersje Redmi Note 13: jedna z NFC i druga bez. Masz tę bez, model też się zgadza z oznaczeniem nie NFC: 23129RAA4G. Wersja z NFC to 23124RA7EO.

• 0
Opublikowano
Teraz, Marcin Franczyk napisał(a):

Dziękuję Ci bardzo za błyskawiczną odpowiedź ! :)

Będę się dobijał do sprzedawcy - trudno, najwyżej przywrócę ustawienia fabryczne i wyślę im do serwisu :(

pozdrawiam

oficjalne info od Xiaomi ...

Screenshot_2024-09-21-20-19-40-138_com.adobe.reader.jpg

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, Marcin Franczyk napisał(a):

trudno, najwyżej przywrócę ustawienia fabryczne i wyślę im do serwisu

Nie wiem, w czym wysłanie do serwisu miałoby pomóc ;) Twój egzemplarz po prostu fizycznie nie ma NFC. Musiałbyś go zwrócić i kupić model z NFC.

• 0
Opublikowano

Nic nie wymyślą bo fizycznie ten model nie ma modułu NFC. Jeśli nie minęło 14 dni to po prostu zwróć telefon do sprzedawcy, jeśli minęło to zwróć na podstawie niezgodności z umową sprzedaży.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka