Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Redmi Note 4G (i WIndows), ale problem (z tego co widzę na wielu forach) jest bardziej ogólny. Chodzi o to, że przy połączeniu kablem USB, można się dostać do telefonu jako MTP (media player) albo PTP (aparat fotograficzny), ale tylko przez "panel sterowania" i "urządzenia". Brakuje natomiast mocno opcji "montowania" aparatu jako dysk USB, czyli tzw. "mass storage mode".

Do wielu aparatów innych firm, jak Samsungi, są dedykowane apki włączające ten tryb. Te apki, które miałem okazję przetestować, nie działały z moim Redmi Note.

Czy ktoś wie, jak włączyć dostęp do urządzeń Mi jako do dysku USB? Jest to jednak znacznie wygodniejszy dostęp, bo np. widać wielkości plików, i ich daty.

Opublikowano

Dzięki, tyle że mam Windows 7, a nie 10...

No nic, rozumiem że muszę z tym jakoś żyć. Szkoda, bo np. korzystam z Total Commandera (legalnego!) na codzień, i nim znacznie lepiej się kopiuje pliki pomiędzy dyskami, niż "urządzeniami", choć też można.

Zastawiam się czy przez ADB nie można jakos "zamontować" filesystemu jako oddzielny dysk (jak w linuxie oddzielny katalog)...

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...