Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanko iż mam telefon redmi note 11 który przywróciłem do ustawień fabrycznych po czym nie ma zainstalowanego MIUI na nim czy mogę to zainstalowac od nowa? jesli tak to którą wersje żeby nie było problemów? oraz jakis poradnik jak to zrobić ? prosze o pomoc kompletnie nie znam sie na tym wszedlem na pierwsze forum ktore widze ze jest zwiazane a takimi tematami 

Opublikowano (edytowane)

do note 11 jest rom Xiaomi eu jak widzę ... z kwietnia tego roku więc nawet dość aktualny ...

https://miuipolska.pl/pobierz-miui-stabilne/redmi-note-11-stabilna/

powinieneś zacząć od unlocka telefonu - o ile go oczywiście nie masz ... jak to zrobisz wrzucasz ten rom przez kompa skryptem first install - telefon musi być podłączony do kompa i działać w trybie fastboot ...

poradniki co do unlocka są w necie i też na naszym forum ...

https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik-2024/

jeśli nie chcesz romu Xiaomi eu a wolisz oryginalny do swojego modelu i chcesz zablokować telefon po jego instalacji to korzystasz wtedy z programu miflash - ale tu musisz się upewnić z jakiej dystrybucji masz telefon ... jeśli ten model wychodził i na rynek chiński i na globalny to trzeba dobrać właściwy system - robiąc locka trzeba mieć pewność że dystrybucja telefonu i wersja romu są takie same ...

ogólnie to trochę nie rozumiem co napisałeś ... przywróciłeś system do ustawień fabrycznych i go nie masz? tzn. się skasował sam? się nie uruchamia? czy może jeszcze co innego?

Edytowane przez Master
Opublikowano

no bo tak telefon byl kiedys kupiony z rok czy dwa lata temu i nie byl uzywany ja go odpalilem i jakies aktualizacje byly chyba wlasnie tego MIUI pamietam dwa razy sie aktualizowalo i dwa razy uruchamialem ponownie telefon i potem chcialem sobie cos zaktualizowac przez sklep play ale mi nie dzialalo z kontem google tez i postanowilem ze przywroce telefon do ustawiec fabrycznych po prostu skoro i tak jest swiezo uzywany i po tym przywroceniu jak wchodze w ustawienia i infrormacje o telefonie nie mam wogole tego MIUI ikonki ani od zmienionego interfejsu takich dodatkowych rzeczy a wczesniej byly przed resetem do farbycznych a nie zrobilem zadnej kopi ani nic takiego jakos tak na szybko chcialem ogarnac i no nie wiem czy mmam cos podać żeby jakies wersje oprogramowania czy cos nie chce nizczego popsuć albo zainstalować zeby nie dzialalo nigdy nie bawilem sie w takie rzeczy jestem totalnie biały jesli chodzi o telefony 

Opublikowano

tylko że przed ustawieniami fabrycznymi mialem to MIUI pamietam bo ikonka byla taka i w interfejsie inaczej wygladaly ikonki co mi sie podbało a teraz wszystko takie suche jest