slimak131 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Telefon, słuchawki, czujnik tętna, czujnik kadencji. Oraz test dla osób narzekających, że Balance nie ma ANT+, przez co nie można połączyć dwóch odbiorników do jednego czujnika. Tani czujnik kadencji połączony jednocześnie do zegarka i telefonu. Telefon jest z ANT+
Łukasz Cyliński Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Czujnik prędkości da się podpiąć.
slimak131 Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) Do Balance na razie nie, można do T-Rex Ultra, Cheetah Pro, Cheetah, Falcon, gtr4. Czujniki bezprzewodowe prędkości mają opóźnienie w transmisji danych i daleko im do zwykłego prędkościomierza na przewód. Poniżej film z nałożoną prędkością GPS z Garmin Oregon oraz z czujnika prędkości Magene. Oba wskazania są do d*py i mocno odbiegają od zwykłego licznika rowerowego na przewód, co wyraźnie widać w momentach postoju na filmie. https://www.youtube.com/watch?v=ZMyEHWQTSbI -> Wskazania od 6 minuty. Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez slimak131
slimak131 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2024 (edytowane) Bardziej "naukowe" porównanie prędkości z GPS i z czujnika BT. Od godziny 11:40 las. Pomijając opóźnienie w czujniku BT, jego wskazania są bardziej zbliżone od zwykłego licznika rowerowego niż wskazania gps. Oczywiście w górach na stromym zalesionym zboczu różnica będzie jeszcze większa. 11 km/h = ~3 m/s. Konsumenckie Gps-y robią pomiary co sekunde z dokładnością zazwyczaj między 1-10 metrów. Czyli błąd pomiaru prędkości będzie między ~33% (+/- 3.6km/h) a 330%(+/- 36km/h) Na szczęście dzięki filtrowaniu danych zazwyczaj błąd jest dużo mniejszy, o ile włączymy odpowiedni trening. Trening rower górski. Trening wędrówka górska. Włączony trening pływanie, podczas jazdy na rowerze. Edytowane 28 Sierpnia 2024 przez slimak131
slimak131 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2024 W dniu 27.08.2024 o 04:30, Łukasz Cyliński napisał(a): Czujnik prędkości da się podpiąć. Właśnie pojawiła się ta funkcja w gtr4, aktualizacja Balance myślę że będzie w ciągu miesiąca. Obwód koła można wprowadzić recznie lub automatycznie z danych gps.
Łukasz Cyliński Opublikowano 4 Września 2024 Opublikowano 4 Września 2024 Super, dziękuję za info Slimak131, ogólnie to widzę, że masz sporą wiedzę na temat amazfitów. Pozdrawiam Myślałem, że ten balance to najwyższy model bo tak też wygląda ale jak widać inne dostają jakieś funkcje a balance później. Trudno poczekam bo tak na prawdę to tylko tej funkcji mi brakuje. Do innych wad już się przyzwyczaiłem a znalazłem też sporo zalet balance
grizzly Opublikowano 14 Listopada 2024 Opublikowano 14 Listopada 2024 Szkoda że nie rozpoznaje mojego roweru elektrycznego na bazie Panasonica. Jest wykrywany przez by ale rozpoczęciu treningu zegarek się zawiesza i resetuje. W telefonie dane zbiera aplikacja wahoo i komoot.
slimak131 Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Opublikowano 15 Listopada 2024 (edytowane) Możesz tylko udostępnić puls z Balance do np. wahoo. Wahoo. Edytowane 15 Listopada 2024 przez slimak131
grizzly Opublikowano 16 Listopada 2024 Opublikowano 16 Listopada 2024 @slimak131 ależ to polskie tłumaczenie jest bez sensu. Przypiszanie tętna kojarzyło mi się z rozgrzewką...Faktycznie udało mi się dodać balance do wahoo.Wolałbym dodać kadencję do balance. Wtedy telefon nie musiałby być cały czas aktywny.
slimak131 Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Opublikowano 16 Listopada 2024 (edytowane) To kup czujnik kadencji. Na aliexpress czujnik kadencji cycplus c3 kupiłem w promocji za 14zł z darmową darmową. https://slimak.altervista.org/cycplus-c3-fw2-2-7-balance-fw-3-22-8-1/ Edytowane 16 Listopada 2024 przez slimak131
Rekomendowane odpowiedzi