Skocz do zawartości
  • 0

Prędkość ładowania

Pytanie

Opublikowano

Czy w waszych telefonach Poco X6 pro też bardzo spada prędkość ładowania jeżeli korzysta się z telefonu? 

Jak telefon jest wyłączony to faktycznie ładuje się w około 40-50 minut od całkowicie rozładowanej baterii do 100% na oryginalnej ładowarce i kablu. Natomiast jak korzystam z telefonu to prędkość ładowania spada 2-3 krotnie.

Mam na myśli nawet sam włączony ekran bez korzystania z żadnych aplikacji. Jakby z automatu włączało się jakieś ograniczenie ładowania i spadek z 60 W do około 20 W tylko po wybudzeniu telefonu co potwierdza aplikacja Accu battery.

Sprawdzałem też na stoperze w jakim czasie będzie przyrost 1% na wygaszonym i aktywnym ekranie i się to potwierdziło kilkukrotnie. W innych telefonach różnica była ale nie aż taka. W tym momencie jest to dla mnie pseudo ładowanie 60 W:(

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Włączony ekran przecież ciągnie prąd, więc może część prądu z ładowarki idzie od razu na ekran a reszta ładuje baterię?
Albo inaczej, spada moc ładowania przy włączonym ekranie, bo bateria w jednym momencie pobiera i oddaje prąd, więc może jest to jakieś ograniczenie, by bateria się nie grzała.
Pewności nie mam, tak tylko kminię.

• 0
Opublikowano
W dniu 4.08.2024 o 12:30, Marrik napisał(a):

Włączony ekran przecież ciągnie prąd, więc może część prądu z ładowarki idzie od razu na ekran a reszta ładuje baterię?
Albo inaczej, spada moc ładowania przy włączonym ekranie, bo bateria w jednym momencie pobiera i oddaje prąd, więc może jest to jakieś ograniczenie, by bateria się nie grzała.
Pewności nie mam, tak tylko kminię.

Ja to rozumiem ale żeby prędkość ładowania spadała aż w takim stopniu? w innych telefonach spadek nie był aż tak widoczny. Czy ktoś też zauważył to w swoim X6 pro?

• 0
Opublikowano

to że nie korzystasz z aplikacji to nie znaczy że aplikacje nie korzystają z zasobów systemu ... ja bym jeszcze sprawdził jak to wygląda jak przed ładowaniem usuniesz je z pamięci ... czyli raz zrobić czyszczenie ramu a dwa wejść w ustawienia baterii i wywalić te wskazane jako drenujące ... no i zobaczyć wtedy czy będzie lepszy efekt ...

Screenshot_2024-08-06-10-37-11-727_com.miui.securitycenter.jpg