Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów0 odpowiedzi
-
0 głosów2 odpowiedzi
-
0 głosów8 odpowiedzi
-
0 głosów1 odpowiedź
-
0 głosów0 odpowiedzi
26 pytań w tym forum
-
Nie słychać dzwonka połączenia w aparatach słuchowych.
Witam.Telefon Poco X6Pro. Po ostatniej aktualizacji do Androida 16 i HyperOs 3.0.3.0 coś się stało że po połączeniu aparatów słuchowych za pomocą bluetooth nie słychać dzwonka przychodzącego połączenia w telefonie jak i w aparatach słuchowych. Rozmowę jak i media słyszę bardzo dobrze natomiast dzwonka telefonu nie. Wydaje mi się że coś jakby blokowało ten dzwonek bo jak wejdę w ustawienia dźwięków połączenia i wybiorę jakiś określony dzwonek to widzę że dzwoni bo takie małe zielone pionowe kreseczki się poruszają. Od czasu do czasu w aparatach słychać urywek tego dzwonka, takie krótkie brzdękniecie co jakiś czas. W słuchawkach bluetooth dzwonek połączenia słychać normalni…
0 głosów0 odpowiedzi -
-
Telefon rozłącza i załącza ładowanie przy niskim poziomie bateri.
Witam. Mój problem polega na tym że Poco x6 5g (bez pro) przy poziomie bateri poniżej 20% wyłącza ładowanie i załącza . Tak się dzieje aż do osiągnięcia poziomu powyżej 20% później ładowanie przebiega normalnie .Ładowarka orginalna kabelek też . Reset do ustawień fabrycznych nic nie przyniósł . Oprogramowanie najnowsze wersja EU . Miał ktoś taki problem ?
0 głosów2 odpowiedzi -
Szybko rozładowująca się bateria
Witam Mam problem z baterią co pewien czas w nocy rozładowuje się do zera nie ważne ile procent by nie było . Zdarzyło się że nawet 70% w ciągu nocy. Internet i dane mobilne oraz bluetooth wyłączony. Spotkał się ktoś z czymś takim albo może ktoś zna rozwiązanie tego problemu .
0 głosów8 odpowiedzi -
Poco X6 pro 5g - jak przywrócić pasek zegara do ekranu glownego (nie ekranu blokady)
Witam. Postanowiłem zrobić lekką korektę wyglądu i pomyślałem o zmianie widżetów. Wyrzuciłem zegar główny z datą i pogodą, a okazało się, że nie ma nic ciekawszego w te miejsce (albo zegar analogowy, albo dwa na różne strefy czasowe itp). Szukam szukam i znaleźć nie mogę... Jak przywrócić to ustrojstwo w wersji oryginalnej. Wątek był kiedyś poruszony na forum, ale odpowiedź polegająca na zmianie motywu na inny w ogóle nie przyniosła zamierzonego efektu. Zna ktoś sposób jak przywrócić ten widżet żeby mieć podgląd do cyfrowego zegarka z datą i pogodą? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
0 głosów9 odpowiedzi -
Durny pasek Obiektyw Google zamiast asystenta pod środkowym przyciskiem
Cześć, Mam X6 5G.weszła mi wczoraj jakaś mała aktualizacja i zrypała kompletnie asystenta Google. Zamiast możliwości komend glosowych (w tym obsługi urządzeń podpiętych do Google Home mam durny pasek obiektywu Google. Ktoś wie może jak to g...wno wyłączyć i przywrócić asystenta? Obiektyw Google sam w sobie nie mam zainstalowanego
0 głosów1 odpowiedź -
Problem z 5G - brak transmisji danych, problem z polaczeniem
Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z działaniem 5G w moim X6 PRO 5G. Gdy w ustawieniach wybiorę „preferowany typ sieci: 5G”, to na ekranie pokazuje się ikona 5G i pełny zasięg, ale: transmisja danych w ogóle nie działa, nie można się do mnie dodzwonić, po przełączeniu na LTE wszystko jest w porządku. Sprawdziłem w aplikacji NetMonster i zauważyłem, że przy 5G NSA pojawia się status „disconnected”, potem przez sekundę jest poprawnie, a następnie znowu „disconnected” – i tak w kółko. Czy to może oznaczać uszkodzenie telefonu, problem z softem, czy niepoprawne jakieś ustawienia? Miał ktoś podobny przypadek i udało się t…
0 głosów0 odpowiedzi -
Problemy z bluetooth po aktualizacji 2.0.2.0
Siema. Po aktualizacji mam problemy z bluetooth, mianowicie rozłącza się podczas odpalania Play w aplikacji Storytel. Pisałem już do support storytel i twierdzą ,że to kwestia aktualizacji telefonu. Czasem wygląda to tak, zaczyna działać od rana ale po godzinie czy 3 się wyłącza i później już odłącza za każdym razem. Inne aplikacje nie mają takiego problemu. Miał ktoś podobnie? Jakieś pomysły jak to ogarnąć? Pozdro
0 głosów29 odpowiedzi -
Problemy z hotspotem.
Siemka. Kupiłem sobie projektor i chciałbym oglądać na nim netflixa z udostępnionego internetu z telefonu. Niestety muszę mieć cały czas włączony ekran bo gdy przejdzie w stan uśpienia niestety wyrzuca neta i połączenie zrywa. W jaki sposób to naprawić? Inne sprzęty też rozłącza więc to nie wina projektora. Dzięki za pomoc
0 głosów0 odpowiedzi -
Problem z powiadomieniami niektórych aplikacji
Telefon dopiero co miał premierę, a ja mam z nim pewien problem. Generalnie wszystko wydaje się działać ale dostaje dużo mniej powiadomień niż na starym telefonie (Redmi Note 9). Powiadomienia z FB, Gmaila, Xkomu itd. przychodzą mi bez problemów, ale np. nie dostaje w ogóle powiadomień z Peppera, YouTube'a itd. W ustawieniach wydaje się że nic nie jest poblokowane, nawet ściągnąłem ograniczenia baterii dla tych aplikacji i nadal nic nie przychodzi a w tym samym czasie dostaje powiadomienia na starym telefonie normalnie. Miał ktoś podobny problem i ma jakąś radę?
0 głosów35 odpowiedzi -
Dotyk wariuje lub nie reaguje
Mam problem, mianowicie dotyk w moim poco X6 pro 5G się zepsuł. Telefon nie spadł, nie zalał się, uzywałem go normalnie, kiedy nagle dotyk zaczął wariować. Wchodzi mi na losowe aplikcje, klika losowe rzeczy. Próbowałem uruchamiać telefon ponownie kilka razy ale bez skutecznie. Warto dodać, że zanim przestał działać byłem z nim na spacerze na dworze, było około -2 stopni, ale był w kieszeni wiec nie wydaje mi się, że miało to duży wpływ na działanie urządzenia. Sam telefon kupiłem jakieś 8 miesięcy temu wiec jest w miarę nowy.
0 głosów2 odpowiedzi -
Budzik - po wyłączeniu, telefonu cały czas świeci
Dziwne ustawiony budzik na 6, telefon odgrywa jakąś tam melodyjkę. Wyłączam telefon budzik odkładam, a telefon świeci cały czas aż do rozładowania telefonu. Z taką zawartością jak na obrazku jak się tego pozbyć i normalnie wyłączyć budzik by ekran nie świecił. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka
0 głosów1 odpowiedź -
Problem z platformami OTT
Cześć. Mam Poco X6 Pro, a na nim najnowszą wersję xiaomi.eu (1.0.17.0). Od jakiegoś czasu zauważyłem dość nietypowy problem. Mianowicie, w pewnym momencie wszystkie aplikacje streamingowe/OTT przestają działać i zaczynają sypać losowymi błędami (najprawdopodobniej związanymi z zabezpieczeniami). Problem dotychczas zauważyłem na Netflixie, Canal+, Viaplay, Amazon Prime Video oraz Disney+. Jedynym tymczasowym rozwiązaniem, które chwilowo pomaga, jest restart telefonu, po którym przez jakąś chwilę te aplikację działają. Nigdy z czymś takim się do tej pory nie spotkałem, a miałem już sporo Xiaomi jak i kilka Poco. Nie wiem, czy jest to bolączka samego X6 Pro, czy może problem…
0 głosów0 odpowiedzi -
Błędy systemu
1. Tylko jedna ikona na pasku powiadomień - dalej trzy kropki. Wiem, że ten problem występuje na telefonach Xiaomi już od półtora roku. 2. Nie można ustawić spersonalizowanego dzwonka dla konkretnego kontaktu. Próby ustawienia (bo oczywiście jest taka opcja) nie przynoszą żadnych zmian, bądź kończą się całkowitym zniknięciem dzwonka - tylko głuche buczenie. Nie wiem, czy to tylko mój problem.
0 głosów21 odpowiedzi -
Prędkość ładowania
Czy w waszych telefonach Poco X6 pro też bardzo spada prędkość ładowania jeżeli korzysta się z telefonu? Jak telefon jest wyłączony to faktycznie ładuje się w około 40-50 minut od całkowicie rozładowanej baterii do 100% na oryginalnej ładowarce i kablu. Natomiast jak korzystam z telefonu to prędkość ładowania spada 2-3 krotnie. Mam na myśli nawet sam włączony ekran bez korzystania z żadnych aplikacji. Jakby z automatu włączało się jakieś ograniczenie ładowania i spadek z 60 W do około 20 W tylko po wybudzeniu telefonu co potwierdza aplikacja Accu battery. Sprawdzałem też na stoperze w jakim czasie będzie przyrost 1% na wygaszonym i aktywnym ekranie i się t…
0 głosów3 odpowiedzi -
Ilość skrótów do aplikacji w folderze
Czy w Hyper OS global da się zwiększyć w folderach siatkę aby zmieściło się więcej aplikacji na pierwszym ekranie? Na pulpicie da się ustawić 5x6. W folderze nie udało mi się więcej niż w układzie 3x5 i trzeba przewijać w dół aby zobaczyć kolejne aplikacje. Marnuje się dużo miejsca. Spokojnie zmieściłby się jeszcze jeden rząd na dole i na górze.
0 głosów0 odpowiedzi -
Brak możliwości ustawienia dzwonka ogólnego/dzwonka kontaktu z zasobu swoich mp3
Witajcie. Proszę o pomoc. Przerzuciłam się z Samsunga Galaxy S 7 (tak wiem bardzo stary) na POCO x 6 PRO no i niestety jestem zawiedziona bo zgrałam sobie na nowy telefon dzwonki w postaci mp3 i jak próbuję ustawić na dzwonek domyślny 1 piosenkę to niestety dzwoni mi jakiś systemowy. To samo się dzieje gdy ustawiam sobie dzwonki kontaktów. Nadal dzwoni jakiś dziwny dzwonek systemowy. Czy da radę to jakoś obejść? Bo już nie mam siły. Przywracałam telefon do ustawień fabrycznych ale to niestety nie pomogło. Mało tego to jeszcze nawet jak ustawiam dzwonek ogólny Poco czy inny z zasobu dzwonków Xiaomi, to też dzwoni ten dziwny o którym wspominam. Pomóżcie proszę ..…
0 głosów5 odpowiedzi -
Czy można na stałe zmienić sieć?
Witam, mam takie pytanie. W pracy u mnie zasięg Play jest kompletnie do d*py, pomaga przełączenie na Play Orange jednak po jakimś czasie samo przestawia mi sie na Play i muszę zmieniać na nowo. Czy jest opcja ustawienia sieci tak żeby samo się nie zmieniała?
0 głosów3 odpowiedzi -
Jak ustawić powrót do ostatniego ekranu po rozpoznaniu twarzy
Witam. Jestem nowym użytkownikiem poco X6 pro 5g 12/512. Mam pytanie - czy można w jakiś sposób ustawić żeby po podniesieniu telefonu i rozpoznaniu twarzy telefon od razu pokazywał ostatnie zadanie? Czy zawsze trzeba robić przeciągnięcie palca w celu powrotu do ostatniej czynności? W oppo który poprzednio miałem było to w standardzie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawian
0 głosów2 odpowiedzi -
Nagrywanie wideo
Witam mam POCO 6X PRO od około 2 tygodni i pojawił mi się problem podczas nagrywania wideo. A konkretnie po chwili nagrywania obraz skacze jak po klatkach i zwalnia prawie jak w slowmotion ma ktoś taki problem?
0 głosów1 odpowiedź -
DRUGA PRZESTRZEŃ
Dzień dobry, mam problem z pierwszym uruchomieniem DRUGIEJ PRZESTRZENI. Przesiadłem się POCO X3 Pro gdzie takiego problemu nie miałem, DRUGA PRZESTRZEŃ się po prostu uruchomiła a na nowym telefonie podczas naciskania WŁĄCZ DRUGĄ PRZESTRZEŃ pojawia się komunikat "Press and hold the back and preview buttons to unpin this ..." Jednoczesne naciśnięcie kwadratu i trójkąta nic nie daje. Czy któremuś z forumowiczów udało się przez o przejść?
0 głosów0 odpowiedzi -
poco x6 pro Razmiar Aplikacji
Witam. Po aktualizacji do 10.0.7.0 na poco x6 pro wszystkie zainstalowane apki mają 0.00B rozmiaru. Ma ktoś podobny problem? Lub zna rozwiązanie
0 głosów21 odpowiedzi -
AndroidAuto
Bążur! X6 pro nie jest po drodze z AA w moim samochodzie. Nowy przewód nie pomaga. Dodam, że z Redmi Note 12 pro, mojej lepszej połowy, jest ten sam problem. Poprzednie nasze telefony Redmi note 10 pro i Mi note 10 działały bez problemów, ale miały ROMy miuipolska.pl - czy to jest ewentualne rozwiązanie? Dzięki piękne za odpowiedź!
0 głosów2 odpowiedzi -
Problem z autosynchronizacją.
Cześć. Zauważyłem, że po wyłączeniu autosynchronizacji po jakimś krótkim czasie sama się włącza. Spotkał się ktoś z tym? Jest mi to nie potrzebne. POCO X6 PRO ROM 1.0.7.0.UNLEUXM
0 głosów0 odpowiedzi -
NFC nie działa
Witam Mam problem z NFC. Odblokowałem bootloader, wgralem indonezyjski soft 1.0.6.0.UNLINXM i zablokowalem bootloader. Mam komunikat ze telefon moze byc zrootorwany i nie spelnia wymagan bezpieczenstwa. Ktoś ma jakiś pomysł co zrobic zeby to działało ?
0 głosów10 odpowiedzi -
Nagrywanie wideo
Witam mam POCO 6X PRO od około 2 tygodni i pojawił mi się problem podczas nagrywania wideo. A konkretnie po chwili nagrywania obraz skacze jak po klatkach i zwalnia prawie jak w slowmotion ma ktoś taki problem?
0 głosów0 odpowiedzi