Skocz do zawartości

problem z odblokowanie bootloadera w redmi note 10 pro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie dziś dostałem mój telefon z naprawy wymiany ekranu no chciałem odblokować bootloader ale dostałem to Zrzutekranu2024-08-03124252.thumb.png.966b585175c5b53c2d4dd279405cce50.png nie wiem co mam z tym zrobić bo w ustwieniash aktywowałem sim

Opublikowano

A przed naprawą miałeś odblokowany?
Taki komunikat wyskakuje jak płyta była wymieniana i samemu to się nie otworzy BL'a, bo to są płyty serwisowe nie widniejące w systemie odblokowywania Xiaomi.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 minuty temu, Netoper napisał(a):

Taki komunikat wyskakuje jak płyta była wymieniana i samemu to się nie otworzy BL'a, bo to są płyty serwisowe nie widniejące w systemie odblokowywania Xiaomi.

ogl była wymieniana bo moja siostra miała boot loop i dała go na gwarancje  da sie jakoś to ominąć?

Opublikowano
23 minuty temu, Netoper napisał(a):

bl przed wymianą nie był odblokowany

Opublikowano

Nie pamiętam czy jest na to obejście , bo było o tym kilka tematów, i niestety nie zostało w głowie jakie były ostateczne konkluzje, ale jak pisałem sam nic nie zrobisz a jeśli jest obejście to płatne.
Trza poczekać aż ktoś bardziej zorientowany czy z lepszą pamięcią da konkreta.

Opublikowano
4 minuty temu, Netoper napisał(a):

Nie pamiętam czy jest na to obejście , bo było o tym kilka tematów, i niestety nie zostało w głowie jakie były ostateczne konkluzje, ale jak pisałem sam nic nie zrobisz a jeśli jest obejście to płatne.
Trza poczekać aż ktoś bardziej zorientowany czy z lepszą pamięcią da konkreta.

szkoda no trudno

Opublikowano
2 minuty temu, Master napisał(a):

to trzeba zaczekac az ktos tu cos sensownego napisze ... moze @Acid ? to najlepszy spec tutaj od takich tematow ... serwis micenter ...

ja na forum znalazlem taki watek - chyba podobny temat jak u Ciebie ... ale tam nie ma podanego ratunku ...

https://xiaomi.eu/community/threads/mi-11-ultra-unlock-bootloader-with-replaced-motherboard.73676/

szkoda dzięki za próbe pomocy poczekam jak ktoś znający sie zgłosi

Opublikowano
2 minuty temu, Dawid W napisał(a):

szkoda dzięki za próbe pomocy poczekam jak ktoś znający sie zgłosi

najszybciej napisz do goscia ktorego Ci wrzucilem ... jesli da sie to zrobic to najszybciej on Ci pomoze ...

Opublikowano
7 minut temu, Master napisał(a):

najszybciej napisz do goscia ktorego Ci wrzucilem ... jesli da sie to zrobic to najszybciej on Ci pomoze ...

napisałem czekam na odpowiedź

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Dawid W napisał(a):

napisałem czekam na odpowiedź

on często tu zagląda na forum i odpisuje ale jak pilny temat to najlepiej na priva napisać ... wiesz jeśli da się to zrobić to napisz w tym wątku o tym - będzie dla innych załogantów info ... a być może się nie da w ogóle 🙃 dobra okazja żeby zmienić fona na inny ... jeśli ten unlock jest koniecznie potrzebny ... choćby żeby wrzucić rom Xiaomi eu ...

a w załączeniu ciekawostka z serwisu micenter ... 🙃

Screenshot_2024-08-03-15-24-48-521_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano
W dniu 3.08.2024 o 15:04, Master napisał(a):
on często tu zagląda na forum i odpisuje ale jak pilny temat to najlepiej na priva napisać ... wiesz jeśli da się to zrobić to napisz w tym wątku o tym - będzie dla innych załogantów info ... a być może się nie da w ogóle dobra okazja żeby zmienić fona na inny ... jeśli ten unlock jest koniecznie potrzebny ... choćby żeby wrzucić rom Xiaomi eu ...
a w załączeniu ciekawostka z serwisu micenter ...
Screenshot_2024-08-03-15-24-48-521_com.android.chrome.thumb.jpg.1a0b08aa71df64563ed002158386c36e.jpg

Będę czekał z cierpliwością

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Opublikowano

nie wytrzymam moj brat który ma dokładnie ten sam telefon tak o se odblokował BL a ja nie moge a mamy dokładnie te same tel

2 godziny temu, Dawid W napisał(a):

nie wytrzymam moj brat który ma dokładnie ten sam telefon tak o se odblokował BL a ja nie moge a mamy dokładnie te same tel

ej a temperary BL unlock działa bo jak bym odblokował i flashował twrp i jakiegoś custom roma  to jak sie zablokuje  to co jak sie zablokuje i odlblokuje to co

nie ważne wszystko płatne

napisałem do xiaomi i zobczymy

Opublikowano

Nic napisałem maila do xiaomi a oni jak by z głupim pisali ktory nic nie wie o tym nwm co mam robić to nie ma sensu zamykam temat bo to nie ma sensu

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka