Skocz do zawartości
  • 0

jak wyłączyć VoLTE?

Pytanie

Opublikowano

Witajcie, mam Note 12 Pro 5G i nie mogę znaleźć opcji wyłączenia VoLTE. Wchodzę sieci komórkowe/karta sim i w opcjach mam tylko połączenie przez Wi-Fi. Ikona VoLTE na pasku  kontrolnym jest widoczna. Nie mam pomysłu jak to wyłączyć. W Note 9 Pro można było bez problemu wyłączyć tą opcję.... Pomocy

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
37 minut temu, wal czaczki napisał(a):

Witajcie, mam Note 12 Pro 5G i nie mogę znaleźć opcji wyłączenia VoLTE. Wchodzę sieci komórkowe/karta sim i w opcjach mam tylko połączenie przez Wi-Fi. Ikona VoLTE na pasku  kontrolnym jest widoczna. Nie mam pomysłu jak to wyłączyć. W Note 9 Pro można było bez problemu wyłączyć tą opcję.... Pomocy

najszybciej tym kodem ...

* # * # 86583 # * # *

• 0
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, wal czaczki napisał(a):

Wbiłem kod wyskoczyło coś tam coś tam VoLTE check disabled, ale ikonka nadal jest aktywna.

sprawdzę u siebie czy ikonka będzie po wyłączeniu ... 

u mnie po wylaczeniu też jest ikonka ...

ale ... pojawia się do tego przełącznik w ustawieniach SIM - jak go klikniesz to już nie ma volte ... ten kod tylko uaktywnia widoczność tej opcji w ustawieniach karty SIM ... zresztą analogicznie jak w przypadku trybu SA / NSA dla sieci 5G

Screenshot_2024-08-01-10-02-16-010_com.android.phone.jpg

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano
27 minut temu, Master napisał(a):

sprawdzę u siebie czy ikonka będzie po wyłączeniu ... 

u mnie po wylaczeniu też jest ikonka ...

ale ... pojawia się do tego przełącznik w ustawieniach SIM - jak go klikniesz to już nie ma volte ... ten kod tylko uaktywnia widoczność tej opcji w ustawieniach karty SIM ... zresztą analogicznie jak w przypadku trybu SA / NSA dla sieci 5G

Screenshot_2024-08-01-10-02-16-010_com.android.phone.jpg

Wbiłem ponownie ten kod wyskoczyło Enabled ale w ustawieniach dalej nic...

Screenshot_2024-08-01-10-25-07-993_com.android.phone-edit.jpg

• 0
Opublikowano

a masz rom global czy Xiaomi eu? może na globalu ta opcja się nie pojawia ... trudno mi powiedzieć ... u mnie na Xiaomi eu to jak widzisz na screenie się pojawiła i działa bo sprawdzałem ...

• 0
Opublikowano

Xiaomi celowo ukryło przełącznik dla T-Mobile. Fragment konfiguracji operatorów z ROM-u, który masz:

<carrier_config mcc="260" mnc="2">
        <boolean name="hide_enhanced_4g_lte_bool" value="true"/>
        <boolean name="editable_enhanced_4g_lte_bool" value="false"/>
        <boolean name="enhanced_4g_lte_on_by_default_bool" value="true"/>

Pierwszy ukrywa przełącznik, drugi wyłącza jego edycję, trzeci włącza domyślnie VoLTE.

Pozostali operatorzy nie mają tego ograniczenia...

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Xiaomi celowo ukryło przełącznik dla T-Mobile. Fragment konfiguracji operatorów z ROM-u, który masz:

<carrier_config mcc="260" mnc="2">
        <boolean name="hide_enhanced_4g_lte_bool" value="true"/>
        <boolean name="editable_enhanced_4g_lte_bool" value="false"/>
        <boolean name="enhanced_4g_lte_on_by_default_bool" value="true"/>

Pierwszy ukrywa przełącznik, drugi wyłącza jego edycję, trzeci włącza domyślnie VoLTE.

Pozostali operatorzy nie mają tego ograniczenia...

no ale ja mam tmobile ... i jest ... ale to zakladam ze pisze Pan o romie global ...

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, Master napisał(a):

no ale ja mam tmobile ... i jest ... ale to zakladam ze pisze Pan o romie global ...

Być może na jednym telefonie wyłączają, a na innym nie (masz Xiaomi 14 Pro, który nie był przeznaczony na globalny rynek, stąd być może tam przełącznik masz, a tu nie...).

• 0
Opublikowano
12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Być może na jednym telefonie wyłączają, a na innym nie (masz Xiaomi 14 Pro, który nie był przeznaczony na globalny rynek, stąd być może tam przełącznik masz, a tu nie...).

Czy można ten problem jakoś rozwiązać?

• 0
Opublikowano

Zmienić operatora. Ewentualnie sprawdzić, czy w menu, które się pojawi po wpisaniu *#*#794824#*#*, nie ma opcji dot. przełącznika VoLTE (aczkolwiek już widzę w kodzie, że raczej takiej opcji tam nie będzie - na pewno nie na tym ROM-ie). Jeśli nie, no to tylko zmiana operatora...

• 0
Opublikowano
6 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Zmienić operatora. Ewentualnie sprawdzić, czy w menu, które się pojawi po wpisaniu *#*#794824#*#*, nie ma opcji dot. przełącznika VoLTE (aczkolwiek już widzę w kodzie, że raczej takiej opcji tam nie będzie - na pewno nie na tym ROM-ie). Jeśli nie, no to tylko zmiana operatora...

Pojawiła się opcja VoNR 

Screenshot_2024-08-01-11-39-27-293_com.android.phone-edit.jpg

• 0
Opublikowano
4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

No VoNR to nie VoLTE.

Niestety, nie uda się wyłączyć VoLTE u tego operatora.

chyba że jest to usługa którą można wyłączyć z poziomu operatora, dzwoniąc do BOK?