Jump to content

Hasło do zrobienia kopi smartfona przez TWRP.

kris68

Recommended Posts

Tak jak napisałem w temacie , wgrałem do mojego Redmi Note 13 Pro 5G najnowszy HyperOS i wszystko jest super, w sumie nie wiem, dlaczego, ale nawet nie musiałem instalować Zygiska co zresztą nie jest dla mnie żadnym problemem, bo od dawna instalowałem go w kilkudziesięciu smartfonach Xiaomi, ale mimo tego, ze nie są zainstalowane aplikacje drażliwe, czyli: Portfel Google. mObywatel, aplikacje bankowe do ING i Milenium o nic nie wołają, ani nie wyświetla się napis, że urządzenie nie jest bezpieczne czy zrotowane, nie wnikam, czemu tak jest, bo jest ok. Tylko mam inny problem,  jako że co niektórzy wiedzą, jakim jestem maniakiem smartfonów, więc mam nazwijmy to bardzo, bardzo dużo aplikacji. No i czasem trzeba przywrócić system, bo coś może się zepsuć. Wiadomo, że ani żadne programy, których niby jest dużo ani Chmura Google czy Xiaomi przeważnie nie odtwarzają wszystkiego. Nauczyłem się, ze najlepsze kopie smartfona robi się przez TWRP. No i zawsze robiłem, nie było problemu. Tymczasem w tym modelu wyskakuje monit, żeby podać pin czy właśnie hasło do deszyfrowania partycji. Wpisuję pin, nie da się, wpisuje hasło, które przeważnie używam też nie. A nie mogę znaleźć, a wydaje mi się, że @Kacper Skrzypek kiedyś pisał o jakimś uniwersalnym haśle. Czy ktoś pamięta tego posta ?? No bo teraz nie wiem, czy w tym modelu nie da się zdeszyfrować partycji, co by mnie bardzo zabolało, albo potrzebne jest to hasło. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Ja staram się na tyle, na ile umiem pomagać załogantom forum, którzy się dopiero uczą, więc może ktoś mnie naprowadzi.

I tak z ciekawości co to takiego, bo znalazłem na Telegramie:

Screenshot_1.jpg

Edited by kris68
zmiana

Kacper Skrzypek oczywiście miałeś racje z tym softem i modele fona działa :[email protected]_1.  MASTER pisałem Ci o tym jak mi bateria szybko leci - teraz jest tak , że ładowałem wczoraj wieczorem do 100% a teraz mam aż 87%. Na Redmi Note 13 4G w tym samym czasie byłoby 20 %.

• Haha 1