Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Master napisał(a):

czyli sourceforge też ma mirrory ... no to zapewne na innych serwerach ... ale zakładam że normalnie nie mamy do nich dostępu?

Mamy, można samemu wybrać skąd ma ściągnąć. Ale w przypadku houji to nie działa, każdy mirror ma ta samą zawrotną prędkość i jeszcze potrafi wywalić w trakcie ściągania.

Swoją drogą, @Kacper Skrzypekjaki jest problem żeby jeszcze raz wrzucić ten plik na serwer?

Opublikowano (edytowane)

Nie mam dostępu do sourceforge, więc tu pewnie musiałby interweniować Igor Eisberg bądź ingbrzy, ale raczej żaden. Tylko nie wiem, czy coś to pomoże (choć niewykluczone, że tak, bo reszta plików ściąga się w miarę normalnie...).

@Muzyk masz .24: https://miuipolska.pl/d/Orjon/xiaomi.eu_HOUJI_OS1.0.24.6.24.DEV_14.zip

Generalnie ja bym jeszcze poczekał jeśli chodzi o houji i .29. Skoro shennong już się pobiera normalnie, to może po prostu tak wolno idzie im puszczanie na mirrory...

Edytowane przez Kacper Skrzypek
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie mam dostępu do sourceforge, więc tu pewnie musiałby interweniować Igor Eisberg bądź ingbrzy, ale raczej żaden. Tylko nie wiem, czy coś to pomoże (choć niewykluczone, że tak, bo reszta plików ściąga się w miarę normalnie...).

@Muzyk masz .24: https://miuipolska.pl/d/Orjon/xiaomi.eu_HOUJI_OS1.0.24.6.24.DEV_14.zip

Generalnie ja bym jeszcze poczekał jeśli chodzi o houji i .29. Skoro shennong już się pobiera normalnie, to może po prostu tak wolno idzie im puszczanie na mirrory...

Dzięki.

Opublikowano

Całe życie pod góre.... złapała mnie faza z TWRP i musialem sie szybko ratowac, sciaganie twrp dla houji z Sourceforge tez trwala wieki.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Muzyk napisał(a):

Całe życie pod góre.... złapała mnie faza z TWRP i musialem sie szybko ratowac, sciaganie twrp dla houji z Sourceforge tez trwala wieki.

tyle że marne jeszcze te twrp ... i tak dobrze że obraz waży tylko około 100 mega 🙃 lepsze to niż prawie 6 gigowy rom ... a tak a propo tej nowej wersji i 24 i 29 - wydaje mi się trochę poprawiono zarządzanie ramem - przy czyszczeniu jest więcej do dyspozycji - zauważyłem to też w opcjach programisty - o ile apki zajmują mniej więcej tyle samo to ta część systemowa jest trochę mniejsza ... a tak przy okazji - to wybieranie skąd ma ciągnąć plik to gdzie to jest? bo jakoś nie widzę ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
10 godzin temu, Master napisał(a):

tyle że marne jeszcze te twrp ... i tak dobrze że obraz waży tylko około 100 mega 🙃 lepsze to niż prawie 6 gigowy rom ... a tak a propo tej nowej wersji i 24 i 29 - wydaje mi się trochę poprawiono zarządzanie ramem - przy czyszczeniu jest więcej do dyspozycji - zauważyłem to też w opcjach programisty - o ile apki zajmują mniej więcej tyle samo to ta część systemowa jest trochę mniejsza ... a tak przy okazji - to wybieranie skąd ma ciągnąć plik to gdzie to jest? bo jakoś nie widzę ...

Generalnie bez TWRP botowal sie w tryb fastboot, aż mi sie cieplo zrobilo na początku.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Muzyk napisał(a):

Generalnie bez TWRP botowal sie w tryb fastboot, aż mi sie cieplo zrobilo na początku.

ktoś kiedyś tu pisał na forum że twrp może na to pomóc 🙃 tego typu problem można też rozwiązać inaczej - a mianowicie wrzucając oryginalny rom przez miflasha - oczywiście nie blokując bootloadera - a potem zrobić first install romu Xiaomi eu ... przerabiałem to u znajomego na mi 14 ... mnie zastanawia w tej wersji romu jak im się udało tak mocno ograniczyć ilość miejsca zajmowanego przez system w pamięci ...

Screenshot_2024-07-02-23-48-00-589_com.android.settings.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano
18 minut temu, Muzyk napisał(a):

Hurra, udalo sie pobrac .29, teraz trzeba znalezc czas zeby wrzucic :D

no to chwila ... szukaj i wrzucaj ... 6.29 działa dobrze ... w sumie i zaraz - w sobotę - będzie już następna 🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...