PiterSugar Opublikowano 19 Maja 2024 Opublikowano 19 Maja 2024 Aktualnie mam HyperOS 1.0.5.0 znalazłem aktualizacje 1.0.7.0(miui-blockota-aristotle_eea_global-OS1.0.6.0.UMFEUXM-OS1.0.7.0.UMFEUXM-aa7360a58f-14.0.zip) ale nie wiem jak ją zainstalować. W opisie było że przez kombinacje przycisków jednak z niewiadomych powodów nic się nie instaluje. Pomoże ktoś w tym temacie?
Master Opublikowano 19 Maja 2024 Opublikowano 19 Maja 2024 kombinacja przycisków to chyba chodzi o wejście do recovery - volume + i power jednocześnie przy uruchamianiu ... ewentualnie spróbuj zrobić jak jest tutaj podane ... https://xiaomiui.net/how-to-install-miui-updates-manually-early-1714/ to możesz wskazać paczkę ZIP bezpośrednio w updaterze systemowym (tyle że z tego co widzę odblokować najpierw żeby ta opcja się pojawiła ...)
PiterSugar Opublikowano 20 Maja 2024 Autor Opublikowano 20 Maja 2024 W systemowy nie ma możliwości instalacji, odblokować mogę dopiero w czerwcu. (bez blokady są problemy z płatnościami) W opisie było że należy zmienić nazwę pliku na update i umieścić go w katalogu głównym, i przy uruchomieniu trzymać wciśnięte +- i power
Netoper Opublikowano 20 Maja 2024 Opublikowano 20 Maja 2024 Chodzi o opcje ręcznego wgrywania roku przez updatera, W informacji o telefonie trzeba kilka razy kliknąć w logo miui i wtedy się pojawi ta dodatkowa opcjaWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 20 Maja 2024 Opublikowano 20 Maja 2024 no otóż to ... tam to jest w tym poradniku ...
PiterSugar Opublikowano 20 Maja 2024 Autor Opublikowano 20 Maja 2024 W HyperOS nie ma możliwości instalacji z pliku zip. Mogę pobrać najnowszy pakiet ale mam ustawiony region Polska i pobiera 1.0.5.0 Po zmianie na Szwajcarię pobrała się wersja 1.0.7.0(sama wskoczyła)
Master Opublikowano 20 Maja 2024 Opublikowano 20 Maja 2024 21 minut temu, PiterSugar napisał(a): W HyperOS nie ma możliwości instalacji z pliku zip. Mogę pobrać najnowszy pakiet ale mam ustawiony region Polska i pobiera 1.0.5.0 Po zmianie na Szwajcarię pobrała się wersja 1.0.7.0(sama wskoczyła) no to jak tam się robi update? myślałem że z pobranego pliku (tudzież przez fabryczne recovery ...) czyli wyskakuje info że jest nowa wersja pobierasz i albo sam jedzie ... albo Ty wskazujesz paczkę ... 🙃 kurde chyba trzeba coś na jutubie poszukać albo jakiś aktualny artykuł w temacie ... człek siedzi cały czas na Xiaomi eu a z tym globalem w ogóle nie ma do czynienia 🙃
FromWP Opublikowano 20 Maja 2024 Opublikowano 20 Maja 2024 27 minut temu, PiterSugar napisał(a): W HyperOS nie ma możliwości instalacji z pliku zip. Jest. Tak samo trzeba poklikać z 10 razy w logo HyperOs w aktualizacjach i opcje zaawansowane się pojawiają. Tylko coraz częściej Xiaomi blokuje taką możliwość instalacji, dopóki w danym regionie nie pojawi się automatycznie.
Master Opublikowano 20 Maja 2024 Opublikowano 20 Maja 2024 tu masz jakiś typ to pokazuje na żywca https://youtu.be/RuxUn18ud_k?si=P8lGIS07bMkAOqfk
Rekomendowane odpowiedzi