Tomasz Ś Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 Cześć, czy jak odblokuje bootloader komendą fastboot bootloader unlock to utracę gwarancję? Bo właśnie chciałbym zainstalować MIUI Polska a nie chce mi się czekać. Telefon kupowałem na morele.net bo było najtaniej. Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 6 minut temu, Tomasz Ś napisał(a): czy jak odblokuje bootloader komendą fastboot bootloader unlock to utracę gwarancję? Nie odblokujesz bez zgody żadną komendą. Z zablokowanym bl komendy w fastboot nie działają, na tym miedzy innymi polega blokowanie bl. Z gwarancją nie ma to nic wspólnego.
Tomasz Ś Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Opublikowano 14 Maja 2024 Nie odblokujesz bez zgody żadną komendą. Z zablokowanym bl komendy w fastboot nie działają, na tym miedzy innymi polega blokowanie bl. Z gwarancją nie ma to nic wspólnego.Dziękuję, a da to się jakoś szybciej odblokować, bez czekania?Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) 40 minut temu, Tomasz Ś napisał(a): Dziękuję, a da to się jakoś szybciej odblokować, bez czekania? Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka nie ... chyba że skorzystasz z płatnej usługi ... tzn. zakładam że jest taka też dla tych modeli ... kosztuje to w zależności od tego gdzie zamówisz od 80 dolarów w górę ... ogólnie to mediateki można chyba dość łatwo odblokować - jest jakiś programik do tego ... Snapy to albo czekanie na zgodę albo trza kombinować ... Edytowane 14 Maja 2024 przez Master
FromWP Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 34 minuty temu, Tomasz Ś napisał(a): da to się jakoś szybciej odblokować, bez czekania? Tylko odpłatnie. Są jakieś metody: boksy serwisowe, specjalne uprawnienia od Xiaomi.
Tomasz Ś Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Opublikowano 14 Maja 2024 53 minuty temu, Master napisał(a): nie ... chyba że skorzystasz z płatnej usługi ... tzn. zakładam że jest taka też dla tych modeli ... kosztuje to w zależności od tego gdzie zamówisz od 80 dolarów w górę ... ogólnie to mediateki można chyba dość łatwo odblokować - jest jakiś programik do tego ... Snapy to albo czekanie na zgodę albo trza kombinować ... dziękuję za informację, poczekam
Master Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) Godzinę temu, Tomasz Ś napisał(a): dziękuję za informację, poczekam no i tak dobrze że masz taką możliwość ... telefony z natywnym hyperos - jak np. moja 14tka to tylko metoda odpłatna ... też bym chętnie zaczekał a tak miałem 50 dolarów w plecy 🙃 teraz to poszło w górę ... i tak dobrze że Xiaomi w ogóle jeszcze pozwala na unlocki (chyba jedna z ostatnich firm ...) Edytowane 14 Maja 2024 przez Master
Tomasz Ś Opublikowano 18 Maja 2024 Autor Opublikowano 18 Maja 2024 no i tak dobrze że masz taką możliwość ... telefony z natywnym hyperos - jak np. moja 14tka to tylko metoda odpłatna ... też bym chętnie zaczekał a tak miałem 50 dolarów w plecy teraz to poszło w górę ... i tak dobrze że Xiaomi w ogóle jeszcze pozwala na unlocki (chyba jedna z ostatnich firm ...)Mam teraz Hyper OS ale natywne miałem MIUI 14 więc się cieszę że się da. Jeszcze zapytam, czy ludzie zgłaszali jakieś problemy bo to mój pierwszy raz kiedy instaluje xiaomi.eu Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka
QbeQ Redmi 13 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Podepnę się pod temat odblokowania bootloadera... Kiedyś to robilem ( na Redmi 9 i jeszcze paru telefonach) jednak widzę że albo cosik się pozmieniało albo ja mam dziury w głowie i większości kroków zapomniałem. Da ktoś taka w ogólna instrukcje jak odblokwac tego BL w Redmi note 13 z HyperOS ?
Master Opublikowano 24 Czerwca 2024 Opublikowano 24 Czerwca 2024 (edytowane) 4 minuty temu, QbeQ Redmi 13 napisał(a): Podepnę się pod temat odblokowania bootloadera... Kiedyś to robilem ( na Redmi 9 i jeszcze paru telefonach) jednak widzę że albo cosik się pozmieniało albo ja mam dziury w głowie i większości kroków zapomniałem. Da ktoś taka w ogólna instrukcje jak odblokwac tego BL w Redmi note 13 z HyperOS ? proszę uprzejmie i jedziesz z tematem 🙃 https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik-2024/#comment-126021 ostatnio @kris68 wysyłał przez priva info co i jak jednej osobie - poproś go żeby dołączył Cie do konwersacji ... on zrobił to na RN 13 pro i jakoś poszło 🙃 Edytowane 24 Czerwca 2024 przez Master
QbeQ Redmi 13 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Opublikowano 24 Czerwca 2024 2 godziny temu, Master napisał(a): proszę uprzejmie i jedziesz z tematem 🙃 https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik-2024/#comment-126021 ostatnio @kris68 wysyłał przez priva info co i jak jednej osobie - poproś go żeby dołączył Cie do konwersacji ... on zrobił to na RN 13 pro i jakoś poszło 🙃 Coś mi już w którymś kościele zaczyna dzwonić, więc pierwsze spróbuję to osobiście zrobić żeby nikomu, bez potrzeby, głowy nie zawracać, a jak się okaże ze jednak nie ogarnę to będę się odzywał 😏 tak czy inaczej dzięki z pomoc 👊
Master Opublikowano 24 Czerwca 2024 Opublikowano 24 Czerwca 2024 13 minut temu, QbeQ Redmi 13 napisał(a): Coś mi już w którymś kościele zaczyna dzwonić, więc pierwsze spróbuję to osobiście zrobić żeby nikomu, bez potrzeby, głowy nie zawracać, a jak się okaże ze jednak nie ogarnę to będę się odzywał 😏 tak czy inaczej dzięki z pomoc 👊 spoko - wiesz on i tak pisal w szczegolach o tym - to jaki problem dolaczyc Ciebie do rozmowy zawsze info z pierwszej reki bedzie ... zawsze samemu najlepiej - tez bym tak ogarnial ... w kazdym razie jak gdzies utkniesz masz poradnika - to raz - a dwa Krzycha do poradnika 🙃ja to ostatni raz robilem jeszcze na mi 11 ... a od tego czasu co nieco sie zmienilo ... i to w cale nie na lepsze ... do tego jeszcze kwestia nowego hypera i cud ze zostawili ta mozliwosc dla globali ... ja na swoim chinczyku robilem unlocka droga nieoficjalna - dobrze ze jakis Turek byl w porzadku i nie skasowal mnie i nie zostawil na lodzie ...
Rekomendowane odpowiedzi