Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Maja 2024 Opublikowano 6 Maja 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.3.0.UMRCNXM dla telefonu Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 (nazwa kodowa marble). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_MARBLE_OS1.0.3.0.UMRCNXM_14.zip/download Aktualizację trzeba zainstalować ręcznie - OTA jej nie znajdzie! ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
kulig007 Opublikowano 7 Maja 2024 Opublikowano 7 Maja 2024 Podobno ROM podczas flaszowania staje przy rebootowaniu!Warto mieć to na uwadze, ale na xiaomi.eu już ktoś wrzucił taki wpis. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Maja 2024 Autor Opublikowano 7 Maja 2024 41 minut temu, kulig007 napisał(a): Podobno ROM podczas flaszowania staje przy rebootowaniu! Warto mieć to na uwadze, ale na xiaomi.eu już ktoś wrzucił taki wpis. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Log nie wskazuje na to, aby skrypt był już na etapie restartu telefonu. Moim zdaniem coś u niego jest nie tak z USB. 1
kulig007 Opublikowano 7 Maja 2024 Opublikowano 7 Maja 2024 Log nie wskazuje na to, aby skrypt był już na etapie restartu telefonu. Moim zdaniem coś u niego jest nie tak z USB.A ten użytkownik nie wspomniał tam, że wrzucił 1.0.2.0 i system wstał poprawnie? Ma to jakieś znaczenie, jeśli mówimy tu o ewentualnej komplikacji z samym portem USB?Aczkolwiek, ja prewencyjnie, poczekam na innej opinie, czy to wydanie siada dobrze, czy są jakieś problemy. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Maja 2024 Autor Opublikowano 7 Maja 2024 Tak, wspominał. Może też być tak, że być może pobrał 1.0.3.0 niepoprawnie lub źle się rozpakowało, stąd stoi na flashu którejś części partycji super.
kulig007 Opublikowano 7 Maja 2024 Opublikowano 7 Maja 2024 Zainstalowane. Poszło bez problemu przy flaszowaniu update. Co się zmieniło .... nie wiem Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
lee Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) Twrp nebrasy bez problemu. Do tego chyba już się pokazuje normalnie że jest update. EDIT: Dodano opcję ochrona baterii Niestety nie dodano opcji ładowania do 80% Ekran nie dodano opcji 90Hz Ekran zaawansowane tekstury chyba dodano bo nie pamiętam żeby były. Tyle w wielkim skrócie. Aaa... ING na klonie dalej crashuje. Edytowane 14 Maja 2024 przez lee Dodano EDIT
Ja Je Opublikowano 26 Maja 2024 Opublikowano 26 Maja 2024 Update zrobiony. Wczoraj (25.05.2024), na HOS 1.0.2.0, portfel się wykrzaczał mimo fixa XiaomiEUModule_2024.05.22.apk (https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/). Wygłupiać się jeszcze w te płatności zbliżeniowe czy oszczędzić sobie?
Master Opublikowano 26 Maja 2024 Opublikowano 26 Maja 2024 6 godzin temu, Ja Je napisał(a): Update zrobiony. Wczoraj (25.05.2024), na HOS 1.0.2.0, portfel się wykrzaczał mimo fixa XiaomiEUModule_2024.05.22.apk (https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/). Wygłupiać się jeszcze w te płatności zbliżeniowe czy oszczędzić sobie? wczoraj testowałem w praktyce i działa bez problemu ... też na tym fixie ... może jeszcze u Ciebie nie zaskoczył (jak sprawdzałeś niedługo po instalacji fixa ...) najlepiej wyczyścić cache apki portfel i usługi Google Play i zrobić restarta ... fix na pewno działa ... jeszcze ... zanim google zacznie znowu mieszać ... a zacznie z pewnością bo się w tym lubują 🙃
lee Opublikowano 30 Lipca 2024 Opublikowano 30 Lipca 2024 Pojawiła się nowa wersja .5.0 ale nie da się jej pobrać.
Master Opublikowano 30 Lipca 2024 Opublikowano 30 Lipca 2024 trzeba spróbować za jakiś czas ... serwery ostatnio troszku niedomagają 🙃 tak wrzuciłem na próbę to czas pokazuje 2-3 godziny ... ale idzie ... ostatnio jak pobierałem to pokazywało 2 dni ...
Rekomendowane odpowiedzi